فعالیت زندگی
در این جلسه در مورد پیوند بین فعالیتهای روزانه زندگی با اهداف بلندمدت صحبت میکنیم.
برای دانلود فایل صوتی کافیست اینجا کلیک کنید (حجم ۴ مگابایت)
لینک و مطالب مرتبط با این درس
برای شنیدن فایل صوتی درس قبلی (ششم) اینجا کلیک کنید
متن فایل صوتی فعالیت زندگی
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام عرض میکنم خدمت شما دوست عزیز و خوش آمد میگم به شما برای ورود به جلسه هفتم دوره رایگان برنامه رشد فردی یا برف با موضوع فعالیت زندگی. من مسعود چیتگرها هستم، سخنران، نویسنده و مربی تغییر، در خدمت شما خواهم بود.
من امروز در مورد تقسیمبندی فعالیتها و برنامهها برای تحقق برنامه شما یا مأموریت و نقشه زندگی شما میخواهم صحبت کنم. اجازه بدین من ابتدا یک مقدمهای رو خدمت شما عرض بکنم. با من موافق هستید که ما در طول روز فعالیت های مختلفی رو انجام می دهیم. از طرف دیگر، ما در این برنامه، طبق بحث هایی که در جلسات پیشین داشتیم، اهدافی رو در قالب یک نقشه زندگی برای آیندمون دنبال بکنیم. مسلماً اگر فعالیت هایی که امروز انجام میدیم با اهدفی که در آینده داریم دنبال می کنیم پیوندی برقرار نکنه، مطمعناً آیندمون آن طوری که ما می خواهیم تحقق پیدا نخواهد کرد. بنابراین، برای تحقق آینده مطلوب، فعالیت های زندگی به سه دسته کلی تقسیم می شود: دسته اول فعالیت های عادی. این قبیل فعالیت ها، چه فعالیت هایی هستند، این قبیل فعالیت ها، فعالیت هایی هستند که در زندگی شما روتین شوند. این فعالیت ها نقش کسی در تحقق آینده مطلوب ما دارند. در انجام این فعالیت ها تبحر و تسلط لازم و کافی رو داریم. همین الان چه فعالیت هایی رو دارید انجام می دهید. مثلاً در محیط کار می توان فرض بفرمائید که دارید یک سری فعالیت هایی رو به صورت روتین شده انجام میدین. این فعالیت، فعالیت های عادی هست برای شما دسته دوم از فعالیت ها رو من اسمش رو می گذارم، فعالیت هایی هستند که نصفه و نیمه بلدیم، اما باید اونها را بهبود بدیم. فرض بفرمائید کلاس های مختلف زبان رفتیم ولی الان نمی تونیم مکالمه بکنیم. موقعیت و فرصتی هم داریم که احتیاج داره که ما مکالمه روانی رو داشته باشیم. پس این فعالیت می شود فعالیت . نصف و نیم بلدیم، و باید اون رو بهبود بدیم. در انجام این فعالیت ها ممکن هست شما دانش لازم رو داشته باشید، اما مهارت کافی رو در اجرای آن ها ندارید. یک دانشی رو از زبان انگلیسی دارید. گرامر بلدید. بسیاری از لغات و واژه هایی که در مکالمات روز مره ازش استفاده می کنیم بلدیم. ولی ممکنه نتونیم مکالمه بکنیم. یا مکالمه درستی رو نتونیم انجام بدیم. این میشه اون فعالیت های . پس دانشش رو داریم. اما مهارت کافی برای اجراش پیدا نکردیم. دسته سوم فعالیت ها، فعالیت های نوآوری هستند. فعالیت های نو آوری چه فعالیت هایی هستند؛ فعالیت هایی هستند که تا کنون انجام ندادین و برای تحقق آینده مطلوب شما ضروری ضروری هستند. در این فعالیت ها نه تنها دانش لازم رو نداریم، بلکه مهارت کافی رو هم برای اجراشون نداریم. در حالی که این فعالیت ها در تحقق آینده مطلوب ما نقش حیاطی رو بازی می کنند. اگر شما بخواهید آینده مطلوبتون به درستی دنبال بشه و تحقق پیدا بکنه، شما باید شصت درصد، حالا این که می گم شصت درصد یا این درصد ها رو دارم، به تجربه دریافتم که در واقع شما باید این درصد ها رو به این صورت تقسیم بندی بکنید به فعالیت هاتون. اگر شما بخواهید تحقق آینده مطلوبتون رو جشن بگیرید، باید شصت درصد زمان خودتون رو در فعالیت های نو آورانه، سی درصد زمان تون رو در فعالیت های و تنها ۱۰ درصد زمان خودتون رو در فعالیت های عادی صرف بکنید. حالا من می خوام یک سری فعالیت هایی رو انجام بدم. چطور زمانی رو که دارم به این فعالیت ها، تخصیص بدم. این یکی از گلوگاه های موفقیت هست که من چطور بتوانم زمان خودم روکه با ارزش ترین منبع زندگی من هست رو به فعالیت ها تخصیص بدم. همین الان با همدیگه یک کارگاه رو، یک تمرین رو انجام می دیم. یک کاغذ و قلم آماده بکنید و اولویت بندی فعالیت هامون رو گام به گام با همدیگه در این کارگاه انجام بدیم.
گام اول: ده مسئله ای رو فهرست بکنید که از آن ها تا کنون فرار کرده اید. فعالیت هایی رو فهرست بکنید که از اونها فرار کرده اید. ما در اولویت بندی فعالیت هامون کدوم فعالیت رو می خوایم اولویت بندی بکنیم. فعالیت هایی که از جنس بهبود یا از جنس نو آوری هستند. پس در گام اول، شما ده مسئله ای رو فهرست می کنید که از آنها تا الان فرار می کردید. دو، یک جدول پنج ستونی رو این فهرست بکشید. گام سوم، روی هر ستون معیارهایی که الان خدمت شما عرض می کنم رو بنویسید. و به مسائل خود بر اساس آن ها امتیاز بدید. اولین معیار ارزش هست. اگر این فعالیت ها رو انجام بدم یا اگر این فعالیت رو انجام بدم یا اگر این فعالیت رو انجام بدم چه ارزشی برای من ای جاد میکنه. بین ۱ تا ۵ امتیاز درج بکنید. یک یعنی ارزش پائین، پنج یعنی ارزش بالا. دومین معیار که در ستون دوم این جدول می نویسید ریسک هست. میزان مخاطرات انجام این فعالیت چیست؟ باز بین یک تا پنج یک امتیازی رو درج بکنید. اگر یک می دهید یعنی ریسک بالایی رو داره. اگه پنج می دهید، یعنی ریسک پائینی رو داره. سومین معیار، هزینه در ستون سوم درج بکنید. حل این مسئله چقدر هزینه داره برای من. اگه یک بدین یعنی هزینه بالایی رو داره و اگه پنج بدین یعنی هزینه پائینی رو داره. پس بر اساس هزینه هم به فعالیت ها و مسائل تون امتیاز بدین. معیار چهارم زمان هست. حل این فعالیت یا حل این مسئله یا انجام این فعالیت، چقدر زمان می بره، بین ۱ زمان زیاد تا ۵ زمان کم یک امتیازی رو در واقع بدین. در گام چهارم، این امتیازها رو با همدیگه جمع بکنید و در ستون پنجم بنویسید. فرض بفرمائید فعالیت یک تون رو نوشتید، بررای ارزشش، ریسکش، هزینه اش و زمان امتیازی رو دارید، در ستون پنجم این امتیازها رو جمع می کنید و در ستون پنجم می نویسید. بین این ده تا فعالیت یا مسئله ای که در واقع نوشتید و امتیاز بندی کردید دو مسئله یا فعالیتی رو انتخاب بکنید که بالاترین امتیاز رو بر اساس این معیارها کسب کرده یعنی ارزش بالایی ایجاد می کنه ریسک پائینی رو داره. هزینه پائینی رو داره و زمان کمی برای انجامش صرف خواهید کرد. در گام ششم،یک برنامه عملی و واقعی برای این دو فعالیت یا حل این دو مسئله طرح ریزی بکنید. در گام هقتم، از هفته آینده اجرای برنامه های خودتون رو تا حصول نتیجه پیگیری بکنید. این هفت گام رو در واقع، اگر انجام بدین، من فکر می کنم شما می تونین فعالیت های روزانه رو هفتگی تون رو اولویت بندی بکنید و بر اساس اون سه تیپ فعالیت های نو آوری، بهبود و عادی، این فعالیت ها رو می تونید انجام بدید. از توجه به شما سپاسگذارم و تا جلسه آینده شما رو به خدای بزرگ می سپارم.
امیدوارم که این درس برای شما مفید واقع شده باشه. بسیار خوشحال خواهم شد تا در بخش دیدگاهها، نظرات، ایدهها، پیشنهادها و یا پرسشهای خود را مطرح کنید تا از دیدگاههای شما در جهت بهبود اطلاع پیدا کنم.
ارادتمند شما – مسعود چیتگرها