تغییر کنید و در کسبوکار استاد شوید
سیستم نوین مدیریت کسبوکار (جعبهابزار رهبران)
«منظومه جامع مدیریت (نجم)» راهکاری است که به سازمان شما کمک میکند تا استراتژی تغییر خود را اجرا کنید. این راهکار بخشی از «جنبش هارمونی تغییر» است که در تعامل با دو راهکار دیگر آن یعنی «برنامه رشد فردی (برف)» و «برنامه رشد شرکتی (برش)» به عنوان راهکاری برای اجرای استراتژی و رهبری کسبوکار به کار گرفته میشود.
با کلیک بر روی تصویر زیر میتوانید توضیحات تکمیلی هر مرحله از منظومه جامع مدیریت (نجم) را ببینید.
چرا منظومه جامع مدیریت مهم است؟
تشتت و گستردگی ابزارها و سازوکارهای مدیریتی در حال حاضر بزرگترین مشکلی است که بر سر راه رهبری کسبوکارها و سازمانها قرار دارد. این تشتت و گستردگی از یک طرف یکپارچگی بین ابزارها و مدلهای مدیریت را از بین برده است و از طرف دیگر، فقدان پیوند برنامههای استراتژیک و برنامههای عملیاتی نتایج و عملکرد آنها را به شدت کاهش داده است. کسبوکارها و سازمانها بستر یکپارچهای برای یکپارچه ساختن ابزارها و سازوکارهای مختلف مدیریتی ندارند!
منظومه جامع مدیریت (نجم) چیست؟
منظومه جامع مدیریت (نجم) ساختاری را برای یک سیستم جامع و منسجم طراحی میکند که تدوین و طرحریزی استراتژی را با اجرای عملیات پیوند میدهد. این سیستم دارای شش مرحله اصلی ابه شرح زیر است:
مرحله ۱ – توسعه استراتژي: مدیران با استفاده از ابزارهایی مؤثر و اجرایی، استراتژی را توسعه میدهند.
مرحله ۲ – طرحریزی استراتژي: سازمان با استفاده از ابزارهایی نظیر نقشههای استراتژی و کارتهای امتیازی متوازن، استراتژی را طرحریزی میکند.
مرحله ۳ – همسویی سازمانی: به دنبال ترسیم نقشه استراتژی و ایجاد کارت امتیازی متوازن سطح کلان، مدیران با گسترش آبشاری نقشههای استراتژی و کارتهای امتیازی متوازن به تمام واحدها اقدام به همسویی سازمانی مینمایند. آنها از طریق یک فرایند رسمی ارتباطات، همسویی کارکنان با استراتژی را فراهم و اهداف و انگیزههای فردی کارکنان را با اهداف استراتژیک مرتبط میکنند.
مرحله ۴ – پیوند با عملیات: به دنبال همسویی تمام واحدهای سازمانی و کارکنان با استراتژی، اکنون مدیران میتوانند با بهکارگیری ابزارهایی نظیر مدیریت کیفیت و فرایند، بازمهندسی، داشبوردهای فرایند، پیشبینی دورهای سود و زیان، هزینهیابی براساس فعالیت، برنامه ظرفیتسنجی منابع و بودجهریزی پویا عملیات را طرحریزی کنند.
مرحله ۵ – پایش و یادگیری: هنگامیکه استراتژی و برنامههای عملیاتی اجرایی شد، سازمان پایش و یادگیری مسائل،
موانع و چالشهای پیشرو را انجام میدهد. این فرایند باعث یکپارچگی اطلاعات مربوط به عملیات و استراتژی در قالب ساختاری به دقت طراحی شده در جلسات مرور مدیریت میشود.
مرحله ۶ – ارزیابی و تغییر: مدیران با استفاده از اطلاعات عملیات درونسازمانی و اطلاعات جدید محیط خارجی و رقابتی در ارزیابی و تغییر استراتژی، گردش دوباره حلقه سیستم یکپارچه طرحریزی استراتژی و اجرای عملیات را پیریزی پیگیری میکنند.