1. خانه
  2. مقالات
  3. کارآفرینی
  4. رفتارها و مهارت‌های کارآفرینان

رفتارها و مهارت‌های کارآفرینان

رفتارها و مهارت های کارآفرینان

رفتارها و مهارت‌های کارآفرینان

5/5 - (1 امتیاز)

کارآفرینان چگونه رفتار می‌کنند و چه مهارت‌هایی دارند

رفتارها و مهارت های کارآفرینان می­‌تواند به جامعه کمک شایانی کند. محققان سعی کرده­‌اند تا شخصیت، مهارت­‌ها و نگرش‌های کارآفرینان را همانند شرایط پرورش‌دهنده کارآفرین، مورد تجزیه‌وتحلیل قرار دهند. پژوهش‌های مختلفی در خصوص بررسی ارتباط صفات و ویژگی­‌های شخصیتی با کارآفرینی صورت پذیرفته است. که طی آن صاحب‌نظران کوشیده­‌اند تا نیم‌رخ روان‌شناختی کارآفرینان را شناسایی نمایند.

کارآفرینان چه کسانی هستند

برخی از صاحب‌نظران برای تبیین ویژگی­‌های کارآفرینان، آن­‌ها را با استفاده از بعضی استعاره­‌ها مانند «تسهیل­‌گر اجتماعی»، «ورزشکار المپیک»، «رهبر ارکستر سمفونیک»، «خلبان هواپیمای جنگی» و «غزال تیزپا» تشبیه نموده­‌اند. کارآفرینان در قالب تسهیل­‌گر اجتماعی و اقتصادی، با فراهم آوردن منابع مالی و انسانی سرگردان، به عنوان نیروی تغییردهنده­ بازار، کسب‌وکار جدیدی را آغاز می­‌کنند. همانند یک ورزشکار المپیک که به دنبال رکوردشکنی است. کارآفرین نیز در پی دستیابی به محصولات، خدمات و فرایندهای جدید است که دیگران به آن دست نیافته­‌اند. رفتارها و مهارت های کارآفرینان

 

همانطورکه رهبر ارکستر سمفونیک با رهبری خود نواها و موسیقی­‌های مختلف را هماهنگ می­‌سازد. کارآفرین نیز در نقش یک رهبر، منابع طبیعی، امکانات و منابع انسانی را طوری هماهنگ می­‌سازد که کسب‌وکار موردنظر به نتیجه برسد. همانند خلبان هواپیمای جنگی که سرعت و تهور را درهم می­‌آمیزد. کارآفرین نیز در مواجهه با شرایط بازار پویا و متغیر، با ریسک­‌پذیری بالایی که دارد. به نیازهای بازار پاسخ می­‌دهد و همانطور که غزال تیزپا به سرعت می­‌جهد و چابک است. کارآفرین نیز تلاش می­‌کند تا از حجیم شدن کسب‌وکار جلوگیری کند. و قدرت جست‌وخیز زیادی داشته باشد تا بتواند به راحتی فرصت­‌های بازار را شناسایی کند. و از نظر رشد و سودآوری پیش‌گام شود.

کارآفرینان، افراد پیچیده!

کارآفرینان همانند دیگران، افرادی پیچیده هستند، و هیچ نظریه‌ی خاصی نمی­‌تواند تمام رفتارهایشان را توضیح دهد. شاید اولین و مهم‌ترین تئوری مربوط به شناسایی ریشه­‌های روانی کارآفرین در اوائل دهه ۱۹۶۰ میلادی توسط «دیوید مک کللند» ارائه شد. او دریافت افرادی که بدنبال کارآفرینی هستند، نیاز به موفقیت (دستیابی به هدف) در آن‌ها شدید است. افرادی که این نیاز در آن‌ها شدید است، ریسک­‌پذیری را دوست دارند. و ریسک‌های معقول و منطقی انجام می­‌دهند. چنین ریسک‌هایی کارآفرینان را برای انجام تلاش بیشتر تشویق می­‌کند. علاوه بر این، او دریافت که در جوامعی خاص، درصد زیادی از افراد، نیاز دستیابی به موفقیت در آنها شدید است. سایر محققین، اهداف و انگیزه­‌های کارآفرین را مورد بررسی قرار داده­‌اند، که این اهداف و انگیزه­‌ها شامل ثروت، قدرت، شخصیت، امنیت، عزت نفس و خدمت به جامعه می­‌شود.

ویژگی‌های روانی کارآفرینان

«توماس بگلی» و «دیوید بوید» در اواسط دهه ۱۹۸۰ میلادی، ادبیات مربوط به ویژگی­‌های روانی کارآفرینی را مورد بررسی قرار داده­‌اند، تا به تفاوت میان مدیران کارآفرین و سنتی دست یابند. آنها نهایتاً پنج بعد را تشخیص دادند که عبارتند از

نیاز دستیابی به موفقیت

طبق نظر «مک کللند» در کارآفرینان نیاز به کسب موفقیت شدید است.

مرکز کنترل

عقیده به اینکه افراد، بدبخت یا خوشبخت نیستند. و هر کسی کنترل امور زندگی خود را در دست دارد. مدیران کارآفرین دوست دارند که فکر کنند خودشان کنترل کارهای‌شان را در دست دارند.

ریسک‌پذیری

به نظر می­‌رسد، کارآفرینانی که دارای ریسک­‌پذیری متوسطی هستند از دارایی­‌هایشان درآمد بیشتری بدست می­‌آورند. نسبت به افرادی که یا اصلاً ریسک‌پذیر نیستند. و یا اینکه ریسک­‌پذیریشان از حد متعارف خارج است. رفتارها و مهارت های کارآفرینان

تحمل ابهام

تا حدی تمام مدیران به پذیرش ابهام نیازمندند. چراکه بسیاری از تصمیمات باید با اطلاعات ناقص یا مبهم گرفته شود. ولی کارآفرینان با ابهام بیشتری روبرو هستند. چراکه آن‌ها کارهایی را برای اولین بار انجام می­‌دهند. و در کسب‌وکار خود ریسک­‌پذیر هستند.

رفتار نوع A

به معنای انگیزه انجام کارها در زمان کمتری است. بنیانگذاران و مدیران شرکت‌های کوچک به داشتن رفتار نوع A تمایل بیشتری دارند تا دیگر مدیران. آنچه مسلم است، این است که کارآفرین به سخت‌کوشی، اعتماد به نفس، بهینه‌سازی و جرأت و جسارت در آغاز و ادامه یک فعالیت اقتصادی نیاز دارد.

 

گاهی اوقات، کارآفرینان تصمیم می­‌گیرند تا اقدام به سرمایه­‌گذاری جدید نمایند. زیرا آن‌ها نمی­‌توانند رؤیاها، دیدگاه­‌ها و خواسته­‌هایشان را برای دستیابی به پول نادیده بگیرند. و در موارد دیگر، آن‌ها بواسطه شرایطی که تحت کنترل‌شان نیست، برانگیخته می­‌شوند. سازمان­‌ها با محدودیت‌هایی که برای پیشرفت افراد ایجاد می­‌کنند. و یا به هماهنگی بین توان تخصصی کارکنان و اهداف تخصصی اهمیت زیادی می­‌دهند. مشکلاتی را برای افراد ایجاد می­‌کنند. البته در مواجهه با چنین شرایطی، بسیاری از افراد، جسارت و اعتماد به نفس بدست می­‌آورند تا کنترل سرنوشت حرف‌ه­ای خود را بدست گیرند. رفتارها و مهارت های کارآفرینان

ویژگی‌های شخصی کارآفرینان

«ویلیام بی گریو» از صاحب‌نظران برجسته­‌ی کارآفرینی، مهم­‌ترین ویژگی­‌های شخصی کارآفرینان را در قالب مدل «D10» خلاصه می­‌کند. که تمامی این ویژگی­‌ها با حرف «D» آغاز می­‌شود. این ویژگی­‌ها عبارت­ند از

خیال‌پردازی [Dream]

کارآفرینان در خصوص این که دوست دارند در آینده برای آن­ها و کسب‌وکارشان چه اتفاقی بیافتد، چشم­‌اندازی ترسیم می­‌کنند؛ و مهم­‌تر آن که توانایی اجرای رویاهای خود را دارند.

قاطعیت [Decisiveness]

کارآفرینان افرادی هستند که به سرعت تصمیم­‌گیری می­‌کنند و تعلل نمی­‌ورزند. سرعت آن­‌ها در تصمیم­‌گیری، عامل کلیدی موفقیت آن‌­ها محسوب می­‌شود.

اهل عمل [Doers]

زمانی که آن­‌ها گزینه­‌ای را انتخاب می­‌کنند. تا آن‌جایی‌که امکان داشته باشد، آن را با سرعت زیاد به اجرا در می­‌آورند.

عزم راسخ [Determination]

آن‌­ها افرادی هستند که کسب‌وکار مخاطره­‌آمیز خود را با تعهد کامل اجرا می­‌کنند. آن‌­ها به ندرت دلسرد می­‌شوند. حتی زمانی‌که با موانعی غیرقابل‌نفوذ مواجه می­‌شوند.

فداکاری [Dedication]

کارآفرینان کسانی هستند که خود را فدای کسب‌وکار می­‌کنند. و بعضی اوقات به خاطر فداکاری در راه کسب‌وکار خود، وقت کمتری را صرف دوستان و خانواده خویش می­‌کنند. و تبعاً هزینه­‌ی زیادی در این خصوص می­‌پردازند. آن‌­ها افرادی خستگی‌ناپذیرند. به گونه­‌ای که دوازده ساعت در روز یا هفت روز هفته را کار می­‌کنند. رفتارها و مهارت های کارآفرینان

دلبستگی [Devotion]

کارآفرینان به آن چه که انجام می­‌دهند عشق می­‌ورزند. و این دلبستگی و عشق به کار، آن­‌ها را در مواجهه با تنگناها و مشکلات صعب­‌العلاج روی پا نگه می­‌دارد. این عشق به کار و تولید موجب اثربخشی فروش محصولات و خدمات در آن‌­ها می­‌گردد.

موشکافی [Details]

کارآفرینان مسائل و موضوعات مربوط به شروع و رشد کسب‌وکار خود را موشکافانه مورد بررسی قرار می‌دهد. و حتی موضوعاتی جزیی را که دارای اهمیت کمتری هستند، از نظر دور نمی­‌دارند.

کنترل سرنوشت کاری [Destiny]

کارآفرینان به جای اینکه دیگران سرنوشت آن­‌ها را رقم بزنند، سرنوشت کاری خود را به دست می­‌گیرند.

ثروت‌آفرینی [Dollars]

سودآوری و درآمدزایی هدف و محرک اصلی کارآفرینان نیست. ولی پول بیشتر، به عنوان معیار و ملاک موفقیت آن­‌ها محسوب می­‌شود. فرض آن‌­ها این است که اگر در کارشان موفقیت داشته­‌اند، پس باید پاداش بگیرند. رفتارها و مهارت های کارآفرینان

توزیع ثروت [Distribute]

کارآفرینان مالکیت کسب‌وکار خود را با کارکنان کلیدی و کسانی که در موفقیت آن‌­ها نقش کلیدی داشته­‌اند، تقسیم می‌کنند.

ویژگی­‌های کارآفرینان درون‌سازمانی

«گیفورد پینکات» ویژگی­‌های مشترک کارآفرینان درون‌سازمانی را در قالب دوازده ویژگی به شرح ذیل بیان می­‌دارد.

احساسات و انگیزه­‌های اولیه

تحریک‌کننده اصلی در کارآفرینان درون‌سازمانی، شور و هیجان برای ارائه ایده، کنجکاوی، تعهد و باورهاست. و تمرکز بر هیجانات و شورانگیزی اهرم کلیدی است.

خدمت به خود و سازمان

کارآفرینان درون‌سازمانی خواهان آزادی بوده و به منابع دسترسی دارند. آن‌ها افرادی هدف‌گرا و خودجوش هستند. اما به پاداش‌ها و تقدیرهای سازمانی واکنش نشان می­‌دهند. کارآفرینان درون سازمانی خشنودی خود، مشتریان و حامیان سازمان را فراهم می­‌سازند. اما همواره تمایل دارند سازمان‌شان را برای پیگیری ایده خود ترک نمایند.

روابط با افراد دیگر

سایر کارکنان برای موفقیت کارآفرینان درون‌سازمانی عنصری حیاتی هستند؛ کارآفرینان درون‌سازمانی نیازمند حمایت و کمک کلیه کارکنان سازمان می­‌باشند.

رهبری

کارآفرینان درون‌سازمانی رهبرانی هستند که دیگران را توانمند می­‌سازند. و از ایده­‌های آن‌ها حمایت می­‌کنند.

چشم­‌انداز زمانی

یک پروژه کارآفرینانه با توجه به نوع فعالیت مخاطره­‌آمیز طی دوره زمانی سه ساله یا بیشتر، طول می­‌کشد. از این رو،‌ کارآفرینان درون‌سازمانی باید دارای چشم­‌انداز زمانی بلندمدت باشند. با این وجود، یک حس فوریت داشتن برای تحقق برنامه زمان­‌بندی سازمانی و یا برنامه زمان‌بندی شده­‌ای وجود دارد که فرد به خودش تحمیل می­‌نماید. رفتارها و مهارت های کارآفرینان

سبک حل مسئله

کارآفرینان درون‌سازمانی انتظار رخداد مسائل را دارند، و اقدام به حل مسائل می­‌نمایند. آن‌ها باید بدانند که چگونه وظایف را تفویض کنند. و چگونه دیگران را توانمند سازند. اما زمانی که ضرورت پیدا کند. اقدام به انجام کاری می­‌نمایند که مورد نیاز است. آن‌ها ضمن توجه به درون سازمان، ‌از محیط بیرونی نیز غافل نیستند.

مهارت­‌های سازمانی

کارآفرینان درون سازمانی توانایی جذب منابع، حمایت و اطلاعات از درون‌سازمان را دارند. آن‌ها قادر به شکوفاسازی و آبادانی سازمان هستند. و به اعضاء تیم و حامیان کمک می­‌کنند. و همواره تمایل به یادگیری دارند.

ارتباطات

کارآفرینان درون‌سازمانی قادرند با افراد در سرتاسر سازمان و خارج از سازمان ارتباط برقرار نمایند. آن‌ها این توانایی را دارند که ایده­‌های خود و ظرفیت­‌های این ایده­‌ها را با ظرافتی خاص تشریح نمایند. کارآفرینان درون‌سازمانی در جلب موافقت دیگران برای چشم­‌اندازی که ترسیم نموده­‌اند، خبره هستند.

شکست­‌ها و اشتباهات

کارآفرینان درون‌سازمانی پروژه­‌های مخاطره­‌آمیز را از نظرها پنهان می­‌کنند. به نحوی که آن‌ها می­‌توانند از اشتباهات خود درس بگیرند. بدون آنکه هزینه­‌های سیاسی ناکامی را در مقابل عموم افراد متحمل شوند.

ریسک

کارآفرینان درون‌سازمانی خواهان ریسک معتدل هستند. آن‌ها این ترس را نندارند که از سازمان اخراج شوند. به طوری‌که از این حیث برای خودشان مخاطره کمی قائل هستند.

تحقیق بازار

کارآفرینان درون‌سازمانی به تحقیق و بررسی بازاری که در آن فعالیت می­‌کنند، می­‌پردازند. و با استفاده از قدرت تحلیلی و شهودی خود، بازار را مورد ارزیابی قرار می­‌دهند.

تصمیم­‌گیری جسورانه

کارآفرینان درون‌سازمانی،‌ تصمیم­‌گیرندگان برجسته­‌ای هستند. و اغلب بدون داشتن اطلاعات کافی اقدام به تصمیم­‌گیری می­‌نمایند. آن‌ها از تصمیم­‌گیری هراسی ندارند. رفتارها و مهارت های کارآفرینان

 

[newsletter_signup_form id=1]

امتیاز به این مطلب

5/5 - (1 امتیاز)

مطالب بیشتر

2 دیدگاه. همین الان خارج شوید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
رفتارها و مهارت های کارآفرینان
پانزده روز تغییر، ۳۶۵ روز رشداطلاعات بیشتر
+