1. خانه
  2. مقالات
  3. کارآفرینی
  4. چهار ویژگی الگوهای کسب‌وکار هوش مصنوعی

چهار ویژگی الگوهای کسب‌وکار هوش مصنوعی

الگوی کسب‌وکار هوش مصنوعی

چهار ویژگی الگوهای کسب‌وکار هوش مصنوعی

5/5 - (2 امتیاز)

یک الگوی کسب‌وکار هوش مصنوعی از فناوری‌های هوش مصنوعی برای ایجاد، ارائه و جذب ارزش به‌صورت خلاقانه استفاده می‌کند

الگوی کسب‌وکار هوش مصنوعی (AI) در حال تغییر شکل کسب‌وکارست و فرصت‌های بی‌سابقه‌ای برای رشد، نوآوری و کارایی ارائه می‌دهد. هوش مصنوعی می‌تواند کسب‌وکارتان را دگرگون کند، از خودکارسازی وظایف معمولی تا افزایش تصمیم‌گیری با بینش‌های مبتنی بر داده.

 

طبق گزارش مک‌کینزی، هوش مصنوعی می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱۳ تریلیون دلار به اقتصاد جهانی کمک کند که اهمیت درک و استفاده از آن را برجسته می‌کند.

 

با در نظر گرفتن مزایای هوش مصنوعی، بسیاری از کسب‌وکارها در حال بررسی الگوهای کسب‌وکار مبتنی بر هوش مصنوعی هستند. استراتژی‌هایی که هوش مصنوعی را در عملیات اصلی ادغام می‌کنند تا ارزش را افزایش دهند و مزیت رقابتی را حفظ کنند. قبل از پرداختن به اینکه چگونه استراتژی کسب‌وکارتان را مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی کنيد، ابتدا بیایید ببینیم الگوی کسب‌وکار هوش مصنوعی چیست.

الگوی کسب‌وکار هوش مصنوعی چیست؟

یک الگوی کسب‌وکار هوش مصنوعی از فناوری‌های هوش مصنوعی برای ایجاد، ارائه و جذب ارزش به‌صورت خلاقانه استفاده می‌کند. برخلاف الگوهای کسب‌وکار سنتی که بر فرایندهای دستی متکی هستند، الگوهایی که توسط هوش مصنوعی هدایت می‌شوند، یادگیری ماشین، تجزیه‌وتحلیل داده‌ها و خودکارسازی را برای افزایش کارایی عملیاتی و مقیاس‌پذیری طولانی‌مدت یکپارچه می‌کنند.

 

مرکز رویکرد آنها کارخانه هوش مصنوعی است. یک چارچوب سیستماتیک که به طور مداوم داده‌های خام را پردازش و به بینش‌های ارزشمند تبدیل می‌کند. این شامل اجزای به‌هم‌پیوسته مانند مسیرهای داده و الگوهای یادگیری ماشین برای خودکارسازی تصمیم‌گیری‌ست.

 

کارخانه هوش مصنوعی الگوی کسب‌وکار هوش مصنوعی را تقویت می‌کند، از جمله:

 

  • محصول هوش مصنوعی به‌عنوان یک سرویس (PaaS): محصولات تقویت‌شده با هوش مصنوعی که خدمات مستمری را ارائه می‌کنند، مانند دستیارهای خانگی که از تعاملات کاربر یاد می‌گیرند.
  • کسب درآمد از داده‌های هوش مصنوعی: شرکت‌هایی که داده‌ها را برای فروش بینش یا تجزیه‌وتحلیل پیش‌بینی جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل می‌کنند.
  • سکوهای مبتنی بر هوش مصنوعی: سکوهای دیجیتالی که از هوش مصنوعی برای تطبیق محصولات یا خدمات با نیازهای مشتری استفاده می‌کنند. مانند برنامه‌های اشتراک‌گذاری خودرو که مسیرها و قیمت‌گذاری را در زمان واقعی بهینه می‌کنند.

 

کارخانه هوش مصنوعی به‌عنوان خروجی آن، سه کار را انجام می‌دهد. «پیش بینی‌ها، تشخیص الگو، و خودکارسازی فرایند.»

 

پیش‌بینی‌ها به شما امکان می‌دهند رفتار مشتری و نیازهای موجودی را برای تصمیم‌گیری فعالانه پیش‌بینی کنيد. با تشخیص الگو، می‌توانید روندهای نوظهور و خطرات احتمالی را شناسایی کنيد تا راحت‌تر با تغییرات سازگار شوید. خودکارسازی فرایند وظایف تکراری مانند خدمات مشتری یا تجزیه‌وتحلیل تصویر پزشکی را برای افزایش کارایی و آزادسازی منابع ارزشمند انجام می‌دهد.

 

برای رقابتی ماندن، کسب‌وکارتان باید هوش مصنوعی را بپذیرد. در اینجا چهار ویژگی الگوی کسب‌وکار هوش مصنوعی وجود دارد که به ایجاد ارزش، رشد و تحول دیجیتال کمک می‌کند.

ویژگی‌های الگوی کسب‌وکار هوش مصنوعی

۱. داده‌سازی

داده‌ها سنگ بنای الگوی کسب‌وکار هوش مصنوعی و ضروری برای آموزش و بهینه‌سازی سامانه‌های هوش مصنوعی هستند.

 

می‌توانید آن را از:

 

  • تعامل با مشتری؛
  • فرایندهای عملیاتی؛
  • روندهای بازار؛

 

سپس می‌توانید آن را پردازش و تجزیه‌وتحلیل کنید تا بینش‌های ارزشمندی را برای افزایش تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی استراتژیک استخراج کنید. ما از این به‌عنوان «داده‌سازی» یاد می‌کنیم.

 

به‌عنوان مثال، زمانی که گوگل در سال ۲۰۱۴، نست [Nest] را خرید، یک ترموستات ساده را به یک دستگاه هوشمند تبدیل کرد که دما را کنترل و داده‌ها را جمع‌آوری می‌کند. این یعنی عملکردهای معمولی را که صاحبان خانه با ترموستات‌های سنتی مدیریت می‌کنند، برجسته می‌کند.

 

شما سوخت می‌خرید. شما دما را تنظیم می‌کنید. شما دما را حس می‌کنید. و شما کوره را روشن و خاموش می‌کنید. داده‌هایی در آنجا وجود دارد، اما هیچ‌کدام از آنها در واقع خارج نمی‌شوند، درسته؟

 

در حالی‌که داده‌های پایه ترموستات‌های سنتی مفید هستند، نست آن را از طریق داده‌سازی فراتر می‌برد. و فعالیت کاربر را به بینش‌های عملی تبدیل می‌کند. نست با تجزیه‌وتحلیل الگوهای گرمایش و سرمایش به صاحبان خانه کمک می‌کند تا مصرف انرژی را بهینه و در هزینه‌شان صرفه‌جویی کنند. اغلب سالانه حدود هشت درصد در هزینه‌های گرمایش و سرمایش.

 

این داده‌سازی به شما این امکان را می‌دهد تا درباره آنچه می‌توانید از نظر خلق ارزش و جذب ارزش انجام دهید، تجدیدنظر کنید.

۲. توسعه الگوریتم

ویژگی دیگر استفاده از اطلاعات برای ساخت الگوریتم‌ست. زیرا الگوی کسب‌وکار هوش مصنوعی از داده‌های زیادی استفاده می‌کنند. این فرآیند معمولاً با جمع‌آوری داده‌ها و سپس آموزش الگوهای یادگیری ماشینی برای تشخیص الگوها، پیش‌بینی و خودکارسازی تصمیم‌گیری آغاز می‌شود.

 

داده‌ها به‌خودی‌خود کاری انجام نمی‌دهند. بنابراین شما در واقع باید بفهمید که کدام الگوریتم را انتخاب می‌کنید. شما می‌خواهید بفهمید که به چه نوع الگوریتمی نیاز دارید. شما باید بفهمید که با آن چه کار کنید.

 

انتخاب الگوریتم مناسب با درک مشکل شما و نوع داده‌ای که دارید شروع می‌شود.

 

به‌عنوان مثال، الگوریتم توصیه نتفلیکس با آن هماهنگ‌ست. هدف حداکثرسازی تعامل با تجزیه‌وتحلیل مداوم داده‌های ترجیحی بیننده برای ارائه محتوای شخصی‌شده‌ست. این تضمین می‌کند که مشترکین بیشتر محتوایی را که از آن لذت می‌برند کشف و تماشا می‌کنند. بنابراین، رضایت، زمان تماشا و وفاداری آنها را در بازار رقابتی افزایش می‌دهد.

 

الگوریتمی را انتخاب کنید که با اهداف و مقاصد تجاری شما همسو باشد. و با دستیابی به اطلاعات جدید و بینش بازار، آماده تنظیم آن باشید.

۳. افزایش خودکارسازی

خودکارسازی برای الگوی کسب‌وکار هوش مصنوعی شما بسیار مهم‌ست. زیرا به شما امکان می‌دهد کارهای دستی و تکراری را ساده کنید.

 

با این حال، می‌تواند نگرانی‌های اخراج کارکنان را افزایش دهد. به گفته گلدمن ساکس، تقریباً دو سوم مشاغل ایالات متحده در معرض تبعات خودکارسازی هوش مصنوعی هستند. با وجود آن، تحقیقات نشان می‌دهد که به‌جای جایگزینی بیشتر مشاغل، مکمل آنهاست.

 

یکی از مزایای خودکارسازی هوش مصنوعی اینکه به شما امکان می‌دهد تمرکز کارمندان را به کارهای استراتژیک‌تر تغییر دهید. به‌عنوان مثال، قبل از پیاده‌سازی هوش مصنوعی، همکاران آمازون به صورت دستی محصولات فردی را برای بهینه‌سازی بسته‌بندی آزمایش کردند. هنگامی‌که آمازون متوجه شد که این رویکرد در مقیاس ناپایدارست، موتور تصمیم‌گیری بسته‌بندی مبتنی بر هوش مصنوعی را ایجاد کرد تا بسیاری از کارها را خودکار کند. و کارمندان را قادر سازد بر روی فعالیت‌های با ارزش بالا تمرکز کنند. مانند:

 

  • توسعه ابتکارات پایداری؛
  • بهبود تجارب مشتری؛
  • تجزیه‌وتحلیل داده‌ها برای بهبود خدمات؛

 

اگر علاقه‌مند به استفاده از خودکارسازی هوش مصنوعی هستید، وظایف تکراری در کسب‌وکارتان را شناسایی کنید. به عنوان مثال، می‌توانید مدیریت موجودی، ورود داده یا پشتیبانی مشتری را با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی مانند ربات‌های گفت‌وگو یا سامانه‌های ردیابی موجودی خودکار کنید.

۴. نوآوری

در یک الگوی کسب‌وکار هوش مصنوعی، نوآوری فقط درباره توسعه محصولات نیست؛ بلکه تحول دیجیتال هم هست. این بدان معناست که تیم‌تان را برای کشف ایده‌ها، آزمایش فناوری‌های نوظهور و تکرار فرایندهای موجود توانمند کنید.

 

اولین نوآوری هوش مصنوعی فراتر از فناوری‌ها یا محصولات جدیدست. در حالی‌که شرکت‌های سنتی به دلیل عملیات‌های بی‌حساب و فرهنگ‌های سفت و سخت می‌توانند برای انطباق با آنها مشکل داشته باشند. آنهایی که هوش مصنوعی دارند، می‌توانند با هسته‌های دیجیتال و سکوهای داده یکپارچه، به‌طور پویاتر و کارآمدتر نوآوری کنند.

 

این یک محصول جدید نیست. این سرویس جدیدی نیست. این یک نوع سازمان اساساً جدیدست. این نوع جدیدی از شرکت‌ست که کاملاً بر اساس فرضیات متفاوتی ساخته می‌شود. و به سمت شما می‌آید تا اساساً به همان مشتریان خدمات‌رسانی کند. – و بیشتر – به ایجاد و جمع‌آوری ارزش به روشی جدید ادامه دهد.

 

به‌عنوان مثال، مایکروسافت با تغییر تمرکزش از نرم‌افزارهای سنتی به محاسبات ابری، به اولین شرکت هوش مصنوعی تبدیل شد. این شرکت با متحدسازی تیم‌های مهندسی خودش در زیر یک سکوی داده واحد، واحدهای سازمانی را شکست. این امر نوآوری سریع‌تر، پاسخ چابک‌تر به تقاضاهای بازار و ارزش مشتری جدید را از طریق سکوی ابری و ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی امکان‌پذیر کرد.

 

برای هدایت نوآوری‌های مشابه، قابلیت‌های دیجیتال و ساختار سازمانی خودتان را ارزیابی کنید. همکاری متقابل کارکردی را تقویت کنید و واحدهایی را تشکیل دهید تا اشتراک‌گذاری داده‌ها و چابکی را در بخش‌ها افزایش دهید. در نتیجه، زمینه را برای نوآوری پویاتر و تأثیرگذارتر فراهم می‌کنید.

چگونه در عصر هوش مصنوعی پیشرفت کنیم؟

با در نظر گرفتن این ویژگی‌ها، بررسی کنید که چگونه یک الگوی کسب‌وکار هوش مصنوعی می‌تواند چالش‌های کسب‌وکارتان را حل کند. خواه خودکارسازی وظایف تکراری، افزایش تصمیم‌گیری با بینش داده‌ها، یا توسعه محصولات و خدمات جدید، پیاده‌سازی استراتژیک هوش مصنوعی می‌تواند مزیت رقابتی ایجاد کند.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره الگوی کسب‌وکار هوش مصنوعی، ثبت‌نام در دوره جعبه‌ابزار تغییر سطح رهبران را ببینید تا دانش و ابزارهایی را برای تصمیم‌گیری آگاهانه و شکل‌دهی به استراتژی تحول دیجیتال کسب‌وکارتان به دست آورید.

 

دوره رهبری کارآفرینانه

امتیاز به این مطلب

5/5 - (2 امتیاز)

مطالب بیشتر

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
الگوی کسب‌وکار هوش مصنوعی
در باشگاه تغییردهندگان هارمونی+ باش!هارمونی‌پلاس
+