دگرگونی حاصل پیشرانهایی است که بایستی قبل از اینکه طوفان بپا کند شناسایی شود
محرک تغییر و دگرگونی پیشرانی است که هنوز طوفان ایجاد نکرده است. این پیشرانها میتوانند آغازگرانی از درون و بیرون باشند. این آغازگران به عنوان پیشرانها یا محرکهایی هستند که میتوانند شرایط را برای فرد، سازمان، صنعت یا جامعه سخت کند. شناسایی این آغازگران نغییر میتواند ما را در جهت افزایش عملکرد ما بهتر و مطلوبتر کند.
بنابراین، با مطالعه منابع مختلف درمییابیم که پیشرانهای کلیدی مختلفی پیش روی ما است که به شدت در تغییر آینده مؤثر حواهد بود. در متون آیندهپژوهی، پیشرانها به نیروهای عمده شکلدهنده آینده اشاره دارد. به عبارت دیگر، پیشرانها، نیروها و محرکهایی هستند که باعث حرکت و تغییر متغیرهای مختلف و ایجاد وضعیتها، پارادایمها و تعادلهای جدید میشوند. در این یادداشت، به معرفی این هشت پیشران میپردازیم.
۱. اینترنت اشیاء
اینترنت اشیاء محرک تغییر آینده است. اینترنت اشیاء یعنی اینکه وسایل مختلف به اینترنت متصل میشوند. و قابلیت ارسال و دریافت اطلاعات دارند. از ساعت روی دست شما تا لوله آبی که در خانه شماست. از خودرو گرفته تا دوچرخه. هر چیزی که فکر میکنید میتواند سیگنال بفرستد و دریافت کند. به عبارت دیگر، میتواند با جهان حرف بزند و به جهان گوش دهد.
اینترنت اشیاء، پوشیدنیهای هوشمند، خانه هوشمند و ماشین متصل به اینترنت، تغییر بزرگی ایجاد خواهند کرد. سنجش وضعیت خانهها، از طریق دادههای جمعآوریشده از سنسورهای هوشمند بهبود مییابد. تا سال ۲۰۲۰، ۲۰ میلیارد دستگاه متصل به اینترنت خواهیم داشت. و ۳۰۰ میلیارد دلار درآمد در حوزه اینترنت اشیاء!
نمونه واقعی در صنعت بیمه
زنگ خانههایی که به اینترنت متصل هستند به کاربران این اجازه را میدهد تا از هر کجای دنیا با تلفن همراه خود مراجعین را مشاهده و با آنها صحبت کنند. این زنگهای هوشمند خانهها به دید در شب و حسگر حرکتی مجهز و قادر به ضبط ویدیو است. و نیز میتوان از همه جا به اطلاعات ضبطشده دسترسی داشت. طبق گفته مدیرعامل شرکت رینگ، دادههای شرکت نشان میدهد که استفاده از زنگ در ورودیهای که قابل اتصال به اینترنت است، ورودهای غیرمجاز احتمالی و خسارت را به طور چشمگیری کاهش میدهد. برخی شرکتهای بیمه این زنگها را با ۳۰% تخفیف برای مشتریان خود نصب میکنند. شرکتهای بیمه در آینده برای کاهش میزان خسارتپذیری، بیشتر و بیشتر از اینترنت اشیاء استفاده خواهند کرد.
۲. کلانداده
کلانداده محرک تغییر و دگرگونی بعدی است. ۹۰٪ از داده موجود در جهان نتیجه تولید روزانه ۲٫۵ تریلیون بایت داده، فقط طی بیست سال گذشته است. این حجم از داده که معمولاً کلانداده یا دادههای عظیم نامیده میشوند، نتیجه عملکرد عالی کامپیوترها در جمعآوری و ذخیره اطلاعات است. هزینه کم این ذخیرهسازیها نیز، به این معنی است که شرکتها بیش از پیش ذخیرهسازی انجام میدهند. و این مسئله حائز اهمیت شده است. هرچند که استفاده کاربردی و شناخت این اطلاعات کار بسیار دشواری است. زیرا طیف دادهها بسیار گسترده بوده و کنار هم قراردادن آنها و به دست آوردن معنی و مفهوم یکپارچه کاری است بس پیچیده!
کلانداده را میتوان به دو دسته ساختیافته و ساختنیافته تقسیم کرد. داده ساختنیافته، اطلاعاتی هستند که سازماندهینشده و در دستههای از پیش تعیینشده قرار نمیگیرند. داده جمعآوریشده از شبکههای اجتماعی از جمله داده ساختنیافته هستند که شرکتها و مؤسسات مختلف از آنها برای جمعآوری اطلاعات در مورد نیازهای مشتریان استفاده میکنند. داده ساختیافته، مرکب از اطلاعاتی هستند که در پایگاه داده سازمان طبقهبندی شدهاند.
این حجم از تولید و توزیع داده در جهان، تحلیلهایی را برای ما ممکن میسازد که تا پیش از این قادر به انجام آن نبودهایم. همچنین فناوریهای مرتبط با کلانداده، پاسخ طبیعی ماست به این انفجار اطلاعات!
نمونه واقعی کلانداده
به دلیل رشد ظرفیت ذخیره رایانهها، معاملات الگوریتمی با کلانداده متناظر شدهاند. پردازش خودکار، برنامههای رایانهای را قادر میسازد که معاملات را با سرعت و تناوبی که فراتر از توان بشری است به انجام برسانند. معاملات الگوریتمی، از طریق مدلهای ریاضی، انجام معاملات با بهترین قیمت و در بهترین زمان را ممکن میسازند. و تأثیر خطای انسانی ناشی از عوامل رفتاری را به حداقل میرسانند.
مؤسسات و شرکتها میتوانند الگوریتمها را برای پردازش حجم انبوهی از داده و استفاده از انبوه اطلاعات گذشته برای سنجش استراتژیهای کسبوکار و شرکت برنامهریزی کنند. و در نتیجه ریسک سرمایهگذاری را کاهش دهند. این امر به کاربران کمک میکند تا دادههای مفید و قابل توجه را بشناسند. و دادههای کماهمیتتر را نادیده بگیرند.
از الگوریتمها میتوان هم برای تحلیل دادههای ساختاریافته و هم برای تحلیل دادههای ساختارنیافته استفاده کرد. تجمیع دادههایی از قبیل اخبار لحظهای، دادههای شبکههای اجتماعی و دادههای بورس در یک موتور الگوریتمی واحد میتواند منجر به نتایج معاملاتی بهتری شود. برخلاف تصمیمگیری انسانی که میتواند توسط منابع اطلاعاتی مختلف و احساسات و عواطف تحت تأثیر قرار گیرد، معاملات الگوریتمی منحصراً بر مبنای مدلها و داده اجرا میشوند. از همین رو، روباتهای مشاور مثل بِتِرمنت، از الگوریتمهای سرمایهگذاری و حجم انبوهی از دادهها در بسترهای دیجیتال استفاده میکنند. و نیازمند کمترین تعامل با مشاوران انسانی است.
۳. نسل زد (Z)
نسل جدید مشتریان محرک تغییر و دگرگونی است که در راهند! آنها چه کسانی هستند؟ کسانی که در بیست سال گذشته به دنیا آمدهاند و با اینترنت و موبایل بزرگ و تربیت شدهاند. آنها مانند آدمهای هشتاد ساله نیستند که به دنیای روزنامه، تلویزیون و کافه تعلق داشته باشند. آنها هر سه مورد پیشگفته (روزنامه، تلویزیون و کافه) را در موبایل خود دارند. این نسل جدید به شدت وابسته به فناوری و اینترنت هستند.
دهه هفتادیها و دهه هشتادیها که با نامهای نسل زد و نسل اینترنت نیز شناخته میشوند، نام گروهی از افراد است که از اواسط دهه نود میلادی و بعد از آن زاده شدهاند. که همزمان با دهه هفتاد و هشتاد شمسی است. آنها از نسل قبلی یعنی دهه شصتیها (نسل هزاره) متمایزند. بخش اعظم اعضای نسل زد برای تمام عمر خود از ارتباطات و رسانههای دیجیتال استفاده خواهند کرد. نسل زد از وقتی که چشم به جهان گشودهاند در اطراف خود بهطور گستردهای با فناوریهای پیشرفتهای نظیر شبکههای اجتماعی، پیامرسانهای فوری، خدمات پیام کوتاه، امپیتری پلیرها، تلفنهای همراه، و یوتیوب مواجه بودهاند. به همین دلیل، برخی به این نسل نام شهروندان دیجیتال دادهاند.
این نسل تنها هشت ثانیه فرصت میدهد تا کسی یا چیزی روی وب، توجهش را جلب کند. این عدد ۱۵ سال پیش ۱۲ ثانیه بود. و رو به کمتر شدن است. نسل زد میخواهد اطلاعات با سرعت هر چه تمامتر در اختیارش قرار گیرد.
نمونه واقعی نسل زد
نسل زد میخواهد همه چیز آنلاین باشد. حوصله ندارد که به صورت فیزیکی و حضوری به شرکتها و موسسات مراجعه کند. هر آنچه از امور معمول ما انسانها که با فعالیتهای مختلف در ارتباط است باید آنلاین باشد. آنلاین نمودن تعاملات با انواع نهادها و شرکتها اعم از دولتی، خصوصی، خدمات، خرید و فروش و سایر برای آنان معمولی و مطلوب است. هویت و زندگی دیجیتال برای آنان راحتتر از زندگی و هویت فیزیکی است. از همین رو است که جابجایی پول در شبکههای اجتماعی برای این نسل جذابیت بسیار زیادی دارد. نسل زد دوست دارد دُنگ رستوران و سینمای شب گذشتهاش را در همان فیسبوک یا واتساَپ با تنها یک کلیک پرداخت نماید. دوست دارد خرید بستههای آموزشی جدیدش را همان لحظه از دیجیکالا به صورت آنلاین دریافت کند. و این تغییر شگفتانگیزی را به ذنبال دارد.
۴. گوشی هوشمند
محرک تغییر بعدی گوشی همراهی است که در دستان شماست! دستگاهی که در ابتدا فقط ارتباط صوتی را انجام میداد. تا اینکه به امکانات آنها روز به روز افزوده شد. و امروزه گوشیها، کمترین کاری که میتوانند بکنند، همان ایجاد ارتباط صوتی است! و این نشان از تغییر و دگرگونی بسیار زیاد در طول دو دهه گذشته است.
گوشی هوشمند، همراهی است که تقریباً کاربردهایی نظیر کامپیوترهای شخصی از جمله اتصال به اینترنت را دارند. با این تفاوت که در جیب کاربران جا میشوند. و همیشه همراه کاربران هستند. در کره جنوبی از هر ۱۰۰ نفر بالغ، ۹۴ نفر از گوشی هوشمند استفاده میکنند. همچنین میانگین ضریب نفوذ گوشی هوشمند در سطح جهانی، ۶۰٪ است که پیشبینی میشود این ضریب در سالهای آینده افزایش یابد.
نمونه واقعی گوشی هوشمند
امروز اگر شرکت یا کسبوکاری اپلیکیشن موبایل نداشته باشد احتمالاً تعداد قابلتوجهی از مشتریانش را از دست داده است. و یا به زودی از دست میدهد. روند موبایلی شدن کاری کرده است که هر فرد جامعه نمایندهای از شرکت را در جیبش داشته باشد. و به زودی هیچ نیازی به حضور فیزیکی ندارد. امروز شرکتهایی در دنیا شکل گرفته است که هیچ شعبه فیزیکی و حضوری ندارند (بانک فیدور) و این روندی است که هر روز پررنگتر و ملموستر میشود.
۵. هوش مصنوعی و فناوری شناختی
هوش مصنوعی محرک تغییر و دگرگونی در عصر دیجیتال و یکی از زیرشاخه های فناوری شناختی است. و در جستجوی ساخت رایانههایی است که بتواند کارهایی را انجام دهد که انجام آن توسط انسان نیاز به هوشمندی و شعور دارد. یادگیری، حل مسئله، ادراک و پردازش زبان. هوش مصنوعی به معنی سیستمهای کامپیوتری است که قادر به انجام وظایفی هستند. و در نگاه تاریخی مختص به هوش انسانی بودهاند. وظایفی مانند تشخیص تصاویر، فهم گفتار، ترجمه زبانها و تصمیمگیری.
هوش مصنوعی خود زیرمجموعههای متعددی دارد. بینایی ماشین (کاربرد در حوزه بازرسی و نظارت خودکار). روباتیک (انجام کارهایی توسط روبات که برای انسان خطرناک است. مانند خنثیسازی بمب و مین و بازرسی لاشه کشتی). سیستمهای خبره (تصمیمسازی در موقعیتهای پیچیده توسط کامپیوتر). شبکه عصبی و الگوریتم ژنتیک و یادگیری ماشین (ساخت سیستمهایی که مانند هوش طبیعی ما قابلیت یادگیری از داده، اشتباهات و تجربیات گذشته را دارد. مثلاً میتوان یک سیستم مدیریت ایمیل را آموزش داد تا هرزنامه را تشخیص دهد. و یاد بگیرد که دستهبندی ایمیلهای جدید ایجاد کند).
هوش مصنوعی در کنار کلانداده موجب میشود تا بتوانیم از طریق استخراج الگوهای خاص، رفتار و قیمت را پیشبینی کنیم. و در نتیجه تصمیمگیریهای انسانی را تقلید کند. و حتی به روزهایی نزدیک شویم که نسبت به انسان تصمیمات بهتری بگیرد.
نمونه واقعی هوش مصنوعی
بانک آمریکا یک دستیار دیجیتال مبتنی بر هوش مصنوعی پیشرفته ارایه نموده است. نام این بانک اریکا است که میتواند با ۲۵ میلیون مشتری تعامل کند. دستیار صوتی و هوش مصنوعی اریکا به کاربران آمریکایی این امکان را میدهد تا با ارسال دستورهای صوتی، پیام متنی یا حرکت دست و صورت به اپلیکیشن بانک آمریکا، کارهای بانکی خود را انجام دهند. این یعنی یک تغییر بزرگ برای کاربران بانکی! از جمله کارهای بانکی قابل اجرا توسط اریکا به صورت زیر است.
- جستجوی تراکنشهای قبلی همچون چکهای نوشتهشده، چکهای پاسشده و خرید از فروشگاه
- دسترسی به اطلاعات پایه همچون شماره کارت، شماره حساب، شماره عابربانک موردنظر
- تنظیم قرار ملاقاتهای حضوری با متخصصان و مسئولان مرکز مالی و تجاری بانک آمریکا
- مشاهده صورتحساب، پرداختهای معوقه و اقساط
- فعالسازی و مسدودسازی کارتهای اعتباری و بانکی
- انجام تراکنش و نقل و انتقالات مالی بین بانکی
بانک جی پی مورگان چیس نیز در حال آمادهسازی یک دستیار هوش مصنوعی در بخش خدمات خزانهداری است. این دستیار هوشمند روزانه به حدود ۵ تریلیون دلار رسیدگی خواهد کرد. این دستیار مختص مشتریان شرکتی خواهد بود. اما به زودی برای مردم و مشتریان خُرد هم دستیار مجازی مبتنی بر هوش مصنوعی راهاندازی خواهد شد.
۶. قراردادهای هوشمند یا بلاکچین
همه بلاکچین را با بیتکوین میشناسند و گاهی آن را با این رمزارز یکی در نظر میگیرند. در صورتی که زنجیره بلوکی یا بلاکچین نوعی از پایگاه اطلاعاتی غیرمتمرکز و توزیعشده است که تراکنشها و اطلاعات را در یک زنجیره قرار میدهد. سپس هر حلقه جدید (اطلاعات جدید) را با استفاده از امضای رمزنگاری شده به حلقه قبلی زنجیر میکند. این اجازه داده میشود که حلقههای زنجیره توسط هر کسی که دارای مجوز است، تایید گردد.
هیچ شخص یا شرکتی مالک بلاکچین نیست. و اطلاعات در طول زنجیرهای از تعداد بسیار زیادی رایانه شخصی ذخیره میشود. به طوریکه هیچکس نقش واسطه را در آن بازی نمیکند. به بیان ساده، اطلاعات در آن توزیعشده و غیرمتمرکز هستند. و هیچکس نمیتواند آنها را تغییر دهد یا جعل کند. با این حال هر کسی میتواند از این سیستم استفاده کند و در اداره آن سهیم باشد. زیرا اطلاعات از طریق رمزنگاری محافظت میشوند.
بر خلاف سیستمهای بانکی که در یک موقعیت فیزیکی مشخص مستقر هستند. و در اصطلاح متمرکز عمل میکنند. مرکز دادهای که بلاکچینها در آن قرار دارند کاملاً غیرمتمرکز و در سراسر جهان پخش هستند. محل نگهداری بلاکچینها را در اصطلاح «دفتر کل توزیعشده» مینامند. این دفتر کل بهگونهای است که هر کسی در شبکه میتواند جزییات آن را مشاهده کند. این شبکه در واقع زنجیرهای از رایانههایی است که درستی تراکنشهای صورت گرفته بین شما و طرف مقابلتان را تایید میکنند. و پس از تایید، آن را نیز به بلاکچین اضافه میکنند. زنجیره بلوکی مبنای ایجاد و مدیریت هر رمزارزی است.
بلاکچین سیستم ثبت اطلاعات
بنابراین زنجیره بلوکی نوعی سیستم ثبت اطلاعات است. تفاوتش با سیستمهای دیگر این است که اطلاعات ذخیرهشده در آن، میان همه اعضای شبکه به اشتراک گذاشته میشود. و این یعنی با استفاده از رمزنگاری امکان حذف و دستکاری اطلاعات ثبتشده تقریباً ناممکن است. فیسبوک اطلاعات شما را در سرورهایش ذخیره میکند. اما کاربران شبکه اجتماعی استیمیت پستهای خود را در بلاکچین ذخیره میکنند. بخشی از کاربران این شبکه، اجازه میدهند که از قدرت اضافه کامپیوترشان برای نگهداری این بلاکچین استفاده شود. و در عوض ژتون مجازی دریافت میکنند. فیسبوک با سوء استفاده از اطلاعات شخصی شما پول درمیآورد. اما در استیمیت افراد به خاطر نگهداری ایمن بلاکچین جایزه میگیرند. بلاکچین که محرک تغییر و دگرگونی آینده است شرایط را دگرگون کرده و خواهد کرد.
نمونه واقعی بلاکچین و نظام پرداخت و تسویه
یکی از بهترین کاربردهای زنجیره بلوکی، استفاده از آن در نظام تسویه و پایاپای است. شرکت مشاوره مالی اکسنچر پیشبینی کرده است که اگر بانکهای بزرگ، از فناوری بلاکچین برای رشدِ کارایی بخش تسویه و پایاپای مبادلات استفاده کنند، میتوانند باعث ۱۰ میلیارد دلار صرفهجویی شوند. یک مثال خوب در این خصوص، بازسازی بورس اوراق بهادار استرالیا است که حجم زیادی از اطلاعات تسویه بعد از مبادلات سهام را به یک سیستم بلاکچین منتقل کرده است. محرک تغییر
شرکت دیجیتال است هولدینگ (Digital Asset Holdings) این پروژه را کلید زده است. احتمالاً به خاطر دارید که برقراری تماس تصویری تا چند دهه قبل یکی از مسائل علمی و تخیلی جهان ما بود. اما با پیدایش اسکایپ به این آرزوی تخیلی، جامعه عمل پوشانده شد. و ارتباط نزدیکی بین اعضای خانوادهها که در کشورها یا شهرهای دیگری زندگی میکنند، برقرار شد. اما اکنون ما وارد دوران پیشرفتهتری شدهایم که به لطف رشد روندهای فناوری، ما اکنون میتوانیم از واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و واقعیت آمیخته استفاده کنیم.
۷. واقعیت تعمیمیافته
فناوری واقعیت مجازی محرک تغییر دیگری است که تجربه قرارگیری کامل در یک محیط مجازی و دیجیتال است. و دنیای فیزیکی را کاملاً نادیده میگیرد. و یا به اصطلاح، جهانی مجازی به موازات جهان واقعی است. در این فناوری با استفاده از عینکهای مخصوص کاربران میتوانند در یک محیط مجازی قرار بگیرند. و از قابلیت تغییر در محیط پیرامون خود بهره ببرند. تفاوت این طرح با دیدن فیلم سه بعدی در این است که مخاطب در واقعیت مجازی، خود را درون فضا احساس میکند. ولی در فیلم سه بعدی آن را بیرون از نمایشگر میبیند.
همیشه ما فقط میتوانستیم به یک صفحه نگاه کنیم و اگر صورتمان را از روبروی آن صفحه برمیگرداندیم اشیاء و محیط اطرافمان را مشاهده میکردیم. ولی در فناوری واقعیت مجازی، زمانی که هِدست واقعیت مجازی را بر روی سرمان قرار دادهایم، هنگامی که سر خود را حرکت دهیم براساس آن حرکت، تصویر نمایش دادهشده نیز تغییر میکند. گویی که دقیقاً در آن محیط قرار داریم.
واقعیت افزوده فناوریای است که در آن تصویر سه بعدی یا اطلاعاتی به صورت متن یا تصویر بر روی تصویر زندهای نشان داده میشود که از طریق دوربین موبایل یا تبلت در حال نمایش است. در واقع وجه تمایز بین واقعیت مجازی و واقعیت افزوده این است که در واقعیت مجازی کلیه عناصر درکشده توسط کاربر، ساختهشده توسط کامپیوتر هستند. اما در واقعیت افزوده بخشی از اطلاعاتی را که کاربر درک میکند. در دنیای واقعی وجود دارند. و بخشی توسط کامپیوتر ساخته شدهاند.
نمونه واقعی واقعیت آمیخته و صنعت بانکداری
موسسه مالی بینالمللی ولز فارگو (Wells Fargo) یک سیستم واقعیت افزوده راهاندازی کرده است که به کاربران اجازه میدهد با کارشناسان بانکی در یک فضای تصویرسازی شده مبتنی بر واقعیت آمیخته، به صورت مستقیم تعامل داشته باشند. این اقدام باعث شده است تا بسیاری از مشتریان با خودشان بگویند ای کاش سیستمهای واقعیت افزوده با شعبههای فیزیکی بانکها جایگزین میشدند.
شرکت بزرگ ارایه خدمات مالی ویزا (Visa) در اروپا هم یک اپلیکیشن مبتنی بر واقعیت افزوده را با نام بلیپپار (Blippar) ایجاد کرده است که امکان خرید پوشاک به صورت مستقیم و سریع را به کاربرانش میدهد. کاربران به راحتی دستگاههای موبایلشان را روی یک مورد لباس نگه میدارند، روی نمایشگر میزنند. و این اپلیکیشن آن کالا را شناسایی کرده و در نهایت امکان خرید آن را به کمک انجام پیشپرداخت با کارتهای اعتباری ویزا (Visa)، برای آنها فراهم میکند. تمام این ابزارها یعنی موبایل هوشمند و کارت اعتباری در جیبهای کاربران هستند. بنابراین تجربه واقعیت افزوده بسیار سادهتر خواهد شد. با این اوصاف انتظار میرود احتمالاً سیستمهای پرداخت اولین تجربه مواجهه مشتریان بانکها با واقعیت افزوده باشد. محرک تغییر
۸. نسل جدید فناوری ارتباطی
اولین شبکه استاندارد یا فناوری شبکه تلفنهای بی سیم با نام وانجی [1G] بود که در سال ۱۹۸۱ معرفی شد. پس از آن، استاندارد توجی [2G] در سال ۱۹۹۲ جایگزین قبلی شد که رمزنگاری دیجیتالی، پیامک و خدمات داده را به ارمغان آورد. تقریباً ۶ سال بعد نسل بعدی معرفی شد. این سرویس به خدمات سریعتری مانند دسترسی به اینترنت همراه، تماسهای ویدیویی و تلویزیون تلفن همراه جهش پیدا کرد. پس از این سرویس نسبتاً سریع، شاهد نسل فورجی [4G] بودیم که در سال ۲۰۰۸ راه اندازی شد و پهنای باند بسیار بالایی را فراهم میکرد. اگر به تاریخچه این شبکههای ارتباطی نگاه دقیقتری بیاندازیم متوجه میشویم که تقریباً بین هر نسل تلفن همراه ۱۰ سال فاصله افتاده است.
پس از فورجی قرار است شاهد نسل قدرتمند ارتباطات یعنی فایوجی [5G] باشیم که در مراحل فعلیاش ۲۰ برابر سریعتر از نسل قبلی یعنی فورجی است. فایوجی محرک تغییر و دگرگونی است که در اینترنت به سرعت در حال گسترش است. اگر با سرعت نسل فعلی میتوانیم تلویزیون را از اینترنت مشاهده کنیم، با ورود نسل فایوجی، زندگی آنلاین در واقعیت مجازی، نرمافزارهای مبتنی بر واقعیت تعمیمیافته، کنترل بهداشت و سلامت از راه دور، ماشینهای خودران بسیار راحتتر و زندهتر از گذشته کار خواهند کرد. و دستیابی به ۲۵ میلیارد شیء متصل به اینترنت به راحتی مدیریت خواهد شد. به عبارت دیگر، آنقدر زندگی ما در اینترنت غرق خواهد شد که استعاره آب برای ماهی استعاره بیجایی نیست.
نمونه واقعی اینترنت فایوجی و فینتکهای پرداخت
اینترنت فایوجی لازمه توسعه و رشد فینتکها است. وقتی فینتکهای پرداختی دستوری برای تراکنشی را دریافت میکنند، این دستور به سروری منتقل میشود. و پاسخی از آن سرور دریافت میشود. و در مجموع برای یک تراکنش بانکی حداقل ۲ رفتوبرگشت میان دو سرور اتفاق میافتد. پس هر چقدر سرعت اینترنت بیشتر باشد، این فاصله کوتاهتر خواهد شد. و تجربه پرداخت آنیتر میشود. فایوجی ارتباطات را تغییر و دگرگون خواهد داد.
مشق تغییر
اکنون از این هشت محرک تغییر و پیشران دگرگونی مطلع شدیم. بررسی کنید و ببینید کدامیک از آغازگران یا محرکهای تغییر بر صنعت یا شرکت یا کسبوکار شما تأثیرگذار است. برای این کار میتوانید یک تحلیل راهبردی انجام دهید. ماتریسی اهداف استراتژیک-پیشرانهای تغییر خود را تشکیل دهید. و از مدیران و کارشناسان شرکت یا کسبوکار خود بخواهید تا در مورد اثر این هشت پیشران بر روی هر یک از این اهداف اظهارنظر کنند. این تحلیلها میتواند در یک کارگاه عملیاتی شود. و در نهایت، استراتژی برای استفاده از این پیشرانها در جهت افزایش عملکرد شرکت یا کسبوکار خودتان ایجاد کنید.
[newsletter_signup_form id=1]