چگونه برای ارتقاء و ترفیع شغلی مذاکره کنیم تا موفق شویم
مذاکره ترفیع شغلی و تضمین ارتقاء موقعیت کاری یک هدف حرفهای مشترک برای همه ماست. که مزایای متعددی مانند افزایش دستمزد، گسترش دامنه شغلی، رضایت شخصی و بهبود امنیت شغلی را ارائه میدهد.
با این حال، ترفیعات میتوانند سخت باشند؛ به خصوص برای کارمندان دورکاری. بر اساس داده های اداره ملی آمار [ایالات متحده]، کارمندانی که عمدتاً از خانه کار میکنند، در مقایسه با همکاران حضوریشان، کمتر از نصف بیشتر احتمال دارد که ترفیع دریافت کنند.
برای کسب ترفیع ، باید مذاکره کننده خوبی باشید. انتقال موثر ارزش سازمانی و اهداف توسعه حرفه ای خود به کارفرمای شما حیاتی است. در این یادداشت مروری بر اهمیت مذاکره در پیشرفت شغلی و مراحلی آورده میشود که میتوانید برای ارتقای شغلی بردارید.
چرا مذاکره برای پیشرفت شغلی مهمست؟
سختتر کار کردن برای افزایش احتمال پیشرفت شغلی میتواند نمایشی به نظر برسد. اما به طور خودکار باعث ارتقای شغلی شما نمیشود. تخصص فنی و صنعتی شما تنها بخشی از پازل خواهد بود. شما به مهارتهای نرم مانند ارتباط و متقاعدسازی نیز نیاز دارید.
همچنین ممکنست هنگام پیگیری ترفیع با مقاومت روبرو شوید. یادگیری نحوه مذاکره ضروری خواهد بود، به خصوص به دلیل اینکه کارفرمای شما ممکنست آغازگر گفتوگو نباشد. در این یادداشت هفت مرحلهی نحوه مذاکره برای ارتقاء و ترفیع آورده میشود.
۱. ارزش خودتان را بدانید
انتقال ارزش به کارفرمایتان میتواند بسیار مهم باشد، به ویژه در طول ارزیابی عملکرد. انجام این کار کمک میکند تا نشان دهید که چه چیزی میتوانید به یک نقش جدید بیاورید. مذاکره ترفیع شغلی
قبل از مذاکره، تحقیق کنید تا مطمئن شوید که مسئولیتها و وظایف اضافی موقعیت شغلی جدید را درک میکنید. آماده باشید تا توضیح دهید که چرا برای آن مناسب هستید و چگونه میتوانید به اهداف شرکت کمک کنید.
به این نکته نیز توجه کنید که چرا از نظر شخصیتی مناسب این موقعیت شغلی هستید. این امر به ویژه برای موقعیتهای مدیریتی و رهبری که مهارتهای نرم و ویژگیهای شخصی میخواهد برای موفقیت بسیار مهم است.
۲. هدفگذاری کنید
قبل از اینکه به میز مذاکره نزدیک شوید و چانهزنی کنید، بدانید که اهداف شما چگونه با ارتقاء ارتباط دارد. با موارد زیر آماده شوید:
- اگر ارتقاء شامل افزایش حقوق باشد، حداقل میزانی را که مایلید بپذیرید چه میزان است؛
- عنوان شغلی هدف چیست؟ با وظایف و مسئولیتهای آن موقعیت شغلی آشنا شوید؛
- مهارتهای مورد نظر چیست؟ مشخص کنید که چه مهارتهایی را میخواهید بهبود دهید. نقش جدید چگونه پیشرفت حرفهای شما را تسهیل میکند. و چگونه ارتقای شما میتواند برای شرکت مفید باشد.
همچنین باید بدانید که اگر به نتیجه دلخواه خود نرسیدید، چه خواهید کرد. بهترین جایگزین شما برای توافق مذاکرهشده (BATNA) روشی است که در صورت عدم دستیابی به مصالحه انجام خواهید داد. به عنوان مثال، آیا در جای دیگری به دنبال کار خواهید بود یا در نقش فعلی خود به کار ادامه میدهید؟ مذاکره ترفیع شغلی
شما همچنین باید یک هدف بلندمدت تعیین کنيد: یک نتیجه دور اما ممکن.
هنگامیکه وارد مذاکره میشوید، باید یک نتیجه برجسته را تصور کنيد. چیزی که احتمالاً بلندمدت خواهد بود؛ اما رؤیایی هم نیست. چیزی که میتوانید بگویید ۱۰ درصد احتمال دارد اتفاق بیفتد.
۳. برای سناریوهای مختلف آماده باشید
با وجود آمادگی و تحقیقات گسترده شما، مذاکره میتواند غیر قابل پیشبینی باشد. برای غلبه بر موانع یا مقاومتهای پیشبینینشده آماده بداههگویی و سازگاری باشید. مذاکره ترفیع شغلی
شما نمیدانید طرف مقابل چه خواهد گفت یا چه خواهد کرد، بنابراین باید سریع در ذهن خودتان فکر کنيد. با این حال، این بدان معنا نیست که شما میتوانید همه چیز را در حالی که پیش میروید درست کنيد، فقط به آن ضربه ذهنی بزنید. در عوض، به عنوان بخشی از آمادگیتان، باید پیچشها و چرخشهای مختلفی را تصور کنيد که میتواند در مذاکره برای ترفیع به همراه داشته باشد.
۴. همتای خود را درک کنيد
ممکن است قبلاً با همتای خود رابطه داشته باشید. با این حال، مذاکره برای ترفیع میتواند شامل تعامل با فردی باشد که از نزدیک با او کار نمیکنید.
در چنین مواردی، بررسی کامل طرف مقابل برای درک دیدگاهها، ترجیحات و نگرانیهای آنها بسیار مهم خواهد بود. این امر میتواند به شما در ایجاد اعتماد کمک کند. مذاکره ترفیع شغلی
اگر سطحی از اعتماد ایجاد نکردهاید؛ اگر مردم فکر میکنند که کارتهایتان را میبازید، بلوف میزنید، یا هر موردی که ممکن است باشد، آنها انگیزهای برای بازتر کردن روزنه ندارند. برای شیوههای مذاکره همتایتان، میتوانید یک استدلال مؤثر و متقاعدکننده ایجاد کنيد.
۵. بر احساساتتان نظارت داشته باشید
در حالت ایدهآل، کارفرمای شما برای بحث در مورد ترفیع باز و پذیرا خواهد بود. اما همیشه اینطور نیست. به همین دلیل، هوش هیجانی برای دستیابی به نتیجه دلخواه شما حیاتیست. مذاکره ترفیع شغلی
مرحله اول حفظ خونسردیتانست. مرحله دوم مقاومت در برابر وسوسه پاسخگویی تند خواهد بود.
بر روی مهارتهای هوش هیجانی خودتان کار کنيد. از جمله موارد زیر: مذاکره ترفیع شغلی
- خودآگاهی؛
- خودتنظیمی؛
- یکدلی؛
- انگیزه؛
- مهارتهای اجتماعی.
انجام این کار نه تنها در مذاکرات ترفیع شغلی بلکه در موقعیتهای رهبری نیز به شما کمک میکند. مذاکره ترفیع شغلی
۶. چالشها را پیشبینی کنيد
ممکن است در طول مذاکره با چالشهای متعددی روبرو شوید. بسیار مهمست که مطمئن شوید برای آنها آماده هستید.
کلیشههایی مانند تعصب جنسیتی یا نژادی میتوانند نقش داشته باشند، به خصوص که اغلب ناخودآگاه هستند. طبق گزارش محیطکاری مککینزی، از هر ۱۰۰ مردی که ترفیع دریافت میکنند، ۸۷ زن سفیدپوست و تنها ۸۲ زن رنگینپوست ترفیع میگیرند.
همچنین باید آگاه باشید که چگونه میتواند در هنگام برخورد با مذاکرهکنندگانی که کلیشههای ذهنی از افرادی ایجاد کردهاند که ممکن است ظاهراً شبیه شما به نظر برسند، درک شوید – یا درک نادرستی داشته باشید. مذاکره ترفیع شغلی
تفاوتهای فرهنگی نیز میتواند بر مذاکرات ترفیع در زمینه ملی و بینالمللی تأثیر بگذارد.
بدیهیست که همه افراد در سازمان شما به یک شکل مذاکره نکنند. این مطمئناً در مورد افرادی که در منطقه شما یا کل کشورتان زندگی میکنند صادق خواهد بود.
هنگام مدیریت تفاوتهای فرهنگی، برای سوء تفاهمها و تفسیرهای نادرست احتمالی آماده شوید. برای مثال، روشهای ارتباط در فرهنگها متفاوت خواهد بود. در حالی که برخی از افراد در هنگام مذاکره برای ترفیع انتظار پاسخهای واضح را دارند، برخی دیگر به ارتباطات غیرمستقیم مانند حرکات و زبان بدن متکی هستند. مذاکره ترفیع شغلی
۷. از اشتباهات رایج اجتناب کنيد
اشتباهات رایج میتواند مانع از مذاکره ترفیع شغلی شود و از یک نتیجه موفقیتآمیز جلوگیری کند. حتی اگر کاملاً برای آن آماده باشید. اشتباهات مذاکره که باید از آنها اجتناب کرد عبارتند از: مذاکره ترفیع شغلی
- نشستن بدون دست دادن؛
- اجازه دهید استرس یا اضطراب بر گفتگو تأثیر منفی بگذارد؛
- عدم تمایل به گوش دادن به دیدگاههای دیگران؛
- قبل از در نظر گرفتن دیدگاه همتایتان، اعداد و ارقام را بیش از حد آماده و ارائه دهید؛
- استفاده از زبان بیادبانه، پرخاشگرانه یا متهمکننده؛
- واکنش فوری به اولتیماتومها یا ردکردنها؛
- ارزشهایتان را قربانی کنید تا نتیجه بهتری بگیرید؛
- عجله در گفتوگو.
اجتناب از این اشتباهات به شما کمک میکند تا به ترفیع مورد نظرتان اطمینان حاصل کنيد. مذاکره ترفیع شغلی