1. خانه
  2. مقالات
  3. رشد
  4. هفت عادت خانواده مؤثر

هفت عادت خانواده مؤثر

خانواده مؤثر

هفت عادت خانواده مؤثر

5/5 - (3 امتیاز)

ایجاد روابط قدرتمند و مثبت در خانواده

هفت عادت خانواده مؤثر (که در سال ۱۹۹۷ منتشر شده است) توسط استفن آر. کاوی نوشته شده است. همانطور که او می‌گوید: «چنین شور و اشتیاق . . . زیرا خانواده چیزی است که من بیشتر به آن اهمیت می‌دهم.» این یک کتاب بسیار شخصی است که در مورد نحوه به کارگیری هر یک از عادات نویسنده، همسر و نه فرزندش در زندگی خانوادگی خود صحبت می‌کند. همچنین می‌تواند راهنمای شما برای حل مشکلاتی باشد که در خانواده‌تان با آن مواجه می‌شوید. در حالی‌که تلاش می‌کنید به صورت فردی و با هم مؤثرتر باشید.

 

این کتاب برای جویندگان خودسازی است که می‌خواهند بفهمند خانواده‌ها چگونه می‌توانند بهتر باشند؛ زوج‌هایی که می‌خواهند خانواده خود را در محیطی مؤثر پرورش دهند؛ طرفدارانی که ۷ عادت افراد بسیار مؤثر دنبال و عمل می‌کنند.

 

دکتر استفان آر. کاوی یک مرجع معتبر رهبری، معلم، مشاور سازمانی بود. و مهم‌تر از همه یک مرجع قابل احترام در زندگی خانوادگی بود. او کتاب پرفروش و جهانی ۷ عادت افراد بسیار مؤثر را نوشته است که بیش از ۵۰۰ میلیون نسخه در سراسر جهان فروخت. این کتاب به بیش از ۴۰ زبان منتشر شد. او هم‌چنین پدر ۹ فرزند و پدربزرگ ۸۰ ساله (۱۹۳۲-۲۰۱۲) بود.

این کتاب چه چیزی برای من دارد؟ بیاموزید که چگونه رفتار خود را تغییر دهید و به خانواده خود کمک کنید تا بسیار مؤثر باشند.

تصور کنید قصد دارید یک پرواز داشته باشید. شما با خلبان چک می‌کنید که امروز به کجا می‌خواهید پرواز کنید. او پاسخ می‌دهد: «نمی‌دانم. ما بلند می‌شویم، باد را دنبال می‌کنیم و هر کجا که بخواهیم فرود می‌آییم.» شما بدون شک بسیار نگران خواهید بود – حتی می‌ترسید – و به احتمال زیاد وارد آن پرواز نمی‌شوید!

 

همانطور که یک هواپیما به یک مقصد و برنامه پرواز نیاز دارد، یک خانواده نیز باید از هدف و مقصد خود ایده‌ای داشته باشد. مطمئناً، ممکن است گه‌گاه از مسیر خود منحرف شود، اما با دید روشنی از آن مقصد، می‌تواند برای راهنمایی به برنامه پرواز بازگردد و مطمئن باشد که به سلامت می‌رسد.

 

این خلاصه‌کتاب به هفت عادت خانواده‌های بسیار مؤثر نوشته استفان کاوی شما را با هر یک از این هفت عادت آشنا می‌کند. در طول مسیر، نکاتی در مورد این موضوع ارائه می‌کند که چگونه می‌توانید آن‌ها را در زندگی روزمره خود عملی کنید. زیرا شما و خانواده‌تان تلاش می‌کنید تا با هم بسیار مؤثر باشید.

 

در این خلاصه‌کتاب، یاد خواهید گرفت

 

  • نحوه ایجاد بیانیه مأموریت خانواده؛
  • راه‌های عملی برای اطمینان از اینکه خانواده خود را در اولویت اصلی‌تان قرار می‌دهید؛ و
  • چگونه ۱ + ۱ می‌تواند برابر با ۳ یا حتی بیشتر باشد.

عادت ۱ از ۷: فعال باشید.

تقریباً همه نام روانپزشک ویکتور فرانکل را شنیده‌اند. او جنگ جهانی دوم را در اردوگاه کار اجباری نازی‌ها گذراند. او در آنجا شکنچه‌های وحشتناکی را به دست اسیرکنندگانش تحمل کرد و شاهد مرگ اعضای خانواده بود. بسیاری از اسیران به طور قابل درک در مواجهه با چنین شرایطی تسلیم شدند. اما، او مشاهده کرد، دیگران اعمال محبت‌آمیز انجام می دهند. برخی حتی آخرین تکه‌های غذای خود را به هم زندانیان دادند. او متوجه شد که یک چیز وجود دارد که نمی‌توان آن را از هیچ مرد یا زنی گرفت: آزادی آن‌ها در انتخاب نحوه واکنش به شرایطشان.

 

بین هر چیزی که برای ما اتفاق می‌افتد و پاسخ ما به آن اتفاق، یک «فضا» وجود دارد. در آن زمان، ما آزاد هستیم که چگونه پاسخ دهیم. آنچه انتخاب می‌کنیم در نهایت بر نحوه رشد و شادی ما تأثیر می‌گذارد.

 

ما به عنوان نوزادان تازه متولدشده، امکان انتخاب زیادی نداریم. اما همانطور که رشد می‌کنیم، آنچه را توسعه می‌دهیم که کاوی «چهار موهبت منحصربه‌فرد انسانی» می‌نامد. این موهبت‌ها عبارتند از: خودآگاهی، یا توانایی ارزیابی افکار، اعمال و زندگی ما. وجدان یا «صدای درونی» ما از آنچه می‌دانیم اخلاقی است. تخیل یا توانایی ما برای تصور آینده‌ای متفاوت از گذشته. و اراده مستقل یا اینکه چگونه به محیط پیرامون خود پاسخ می‌دهیم.

 

به جای اینکه صرفاً پاسخگو باشیم، می‌توانیم از این موهبت‌ها برای ساختن آنچه می‌توانیم از زندگی استفاده کنیم، مسئولیت واکنش‌هایمان را بر عهده بگیریم. و برای شکل دادن به آینده خود قدم‌هایی برداریم. به طور خلاصه، فعال باشید.

 

فعال بودن اولین و مهم‌ترین عادت از هفت عادت است. تسلط بر آن کلید باز کردن قدرت دیگران است. بنابراین بیایید چند شیوه را برای بهینه‌سازی فعالیت‌های پیشگیرانه شما پوشش دهیم.

 

اول، به جای تمرکز بر چیزهایی که خارج از کنترل شما هستند، روی چیزهایی تمرکز کنید که می‌توانید کاری انجام دهید. به سخنان قدیس فرانسیس آسیزی فکر کنید: «خدایا به من آرامشی عطا کن تا بپذیرم چیزهایی را که نمی‌توانم تغییر دهم. شهامتی عطا کن تا چیزهایی را که می‌توانم تغییر دهم. و به من خردی عطا کن تا تفاوت این دو را بدانم.» [ظاهراً‌ چنین دعایی هم از حضرت زین‌العابدین امام سجاد علیه السلام نقل شده است]

 

سپس، مطمئن شوید که همیشه از زبان فعال استفاده می‌کنید. به جای گفتن یا حتی فکر کردن به چیزهایی مانند: «پدربزرگ و پدرم چنین رفتاری داشتند، من هم همینطور رفتار می‌کنم». کل نگرش خود را تغییر دهید و بگویید: «آن‌ها اینطور رفتار کردند، اما من ترجیح می‌دهم این کار را نکنم».

 

به یاد داشته باشید که مکث کنید، فکر کنید و سپس انتخاب کنید. دکمه مکث را بین هر اتفاقی که برای شما می‌افتد و نحوه پاسخ دادنتان فشار دهید. در مورد پاسخ‌های فعالانه احتمالی فکر کنید. و پاسخی را با بهترین پیامدها انتخاب کنید.

 

و هدیه طنز را فراموش نکنید. تا جایی که می‌توانید بخندید، لبخند بزنید و لذت ببرید. شما حتی می‌توانید به اشتباهات و دست و پا چلفتی خود بخندید.

 

در نهایت، همانطور که گاندی گفت، ما باید همان تغییری باشیم که می‌خواهیم در دیگران ببینیم. بنابراین، با فعال بودن خود شروع کنید و سپس خانواده خود را نیز تشویق کنید که فعال باشند.

عادت ۲ از ۷: با در نظر گرفتن پایان شروع کنید.

تصور کنید در یک کارگاه ساختمانی هستید. شما به تعدادی از کارگران نزدیک می‌شوید و از آن‌ها می‌پرسید که چه چیزی می‌سازند. آن‌ها می‌گویند: «اطلاعی ندارم.» شما درخواست می‌کنید که نقشه را ببینید. سرپرست می‌گوید: «ما نقشه‌ای نداریم. ما در حال ساختن هستیم و در طول مسیر آن را کشف می‌کنیم.» بنابراین می‌پرسید که این ساختمان چه هدفی را دنبال خواهد کرد. آن‌ها پاسخ می‌دهند: «ما هنوز نمی‌دانیم.”

 

وقتی به خانواده خود به همین شکل و بدون طرح و نقشه فکر می‌کنید، چگونه می‌توانید بفهمید که خانواده شما به کجا می‌رود. به چه منظوری است و برای رسیدن به چه چیزی تلاش می‌کند؟ آنچه شما نیاز دارید بیانیه مأموریت خانواده است. اینجاست که عادت دوم وارد می‌شود که از پایان در ذهن شروع می‌شود.

 

ایجاد یک بیانیه مأموریت برای خانواده شما نیاز به زمان اختصاصی بدون وقفه دارد، اما می‌تواند در سه مرحله انجام شود.

 

ابتدا، هدف، ارزش‌ها و رؤیاهای خانواده خود را با هم در میان بگذارید. از خود بپرسید که می‌خواهید چه کاره باشید و به عنوان یک خانواده انجام دهید. اهداف شما چه هستند؟ به کجا می‌روید؟ ارزش‌های خانوادگی شما چیست؟ همه باید ایده‌های خود را به اشتراک بگذارند – هر چه مشارکت بیشتر، خرید و تعهد بیشتر باشد. همه ایده‌ها را در این مرحله بدون قضاوت بپذیرید، مهم نیست که چقدر حواس‌پرت به نظر می‌رسند! به فرصت‌ها فکر کنید نه محدودیت‌ها.

 

گام دوم، ایده‌ها را در مجموعه‌ای از عبارات ترکیب کنید که همه چیز را در مورد خانواده شما به تصویر می‌کشد. کمال‌گرایی لازم نیست، اما نوشتن همه‌ی چیزها مهم است. همیشه می‌توانید بعداً اظهارات را دوباره مرور کنید. هر چیزی که برای خانواده شما مناسب است بنویسید. خواه شامل جملاتی مانند «مأموریت ما احترام گذاشتن و پذیرش استعدادهای یکدیگر است» یا چیز ساده‌تر مانند «مأموریت ما این است که یکدیگر را دوست داشته باشیم و به یکدیگر کمک کنیم» یا «خانواده ما با هم خوش می‌گذرانند.»

 

گام سوم این است که از بیانیه مأموریت خود برای حفظ خانواده خود در مسیر درست استفاده کنید. آن را در جایی قرار دهید که همه می‌توانید آن را ببینید. حتی ممکن است بخواهید آن را قاب کنید. از آن برای راهنمایی خانواده خود در تمام کارهایی استفاده کنید که انجام می‌دهید. وقتی از آن دور شدید، به آن بازگردید تا مسیرتان را اصلاح کنید. و فراموش نکنید که بیانیه خود را اصلاح و به‌روز کنید، زیرا نیازها و خواسته‌های خانواده شما رشد می‌کند و مسائلی که با آن مواجه است تغییر می‌کند.

عادت ۳ از ۷: اولین چیزها را در اولویت قرار دهید.

یک لحظه در مورد چیزهایی که برای شما مهم هستند و اینکه چگونه آن‌ها را رتبه‌بندی می‌کنید فکر کنید.

 

اکثر مردم روابط خود را در صدر فهرست قرار می‌دهند – برای مثال خانواده، دوستان، حیوانات خانگی، همکاران و خدا.

 

سپس ارزش‌های خود را فهرست می‌کنند – آزادی، اعتماد، وفاداری، صداقت و غیره. خانواده مؤثر

 

و تنها در پایان، آن‌ها به اشیایی مانند خودرو، خانه، تلفن همراه و دیگر چیزهای کمتر ملموس مانند شغل، اوقات فراغت یا هر پروژه جانبی فکر می‌کنند.

 

اما واقعیت آشکار این است که وقتی نوبت به تخصیص زمان می‌رسد، احتمالاً زمان کافی را برای توسعه روابط خود صرف نمی‌کنید. زمان کمتری را برای دنبال کردن ارزش‌های خود صرف می‌کنید. و آنچه واقعاً وقت شما را تسخیر کرده است، مواردی هستند که در انتهای اولویت‌هایتان قرار دارند. آنچه می‌گویید همیشه آن چیزی نیست که انجام می‌دهید. خانواده مؤثر

 

بنابراین، عادت سوم این است که اولویت‌بندی کارها را  انجام دهید. خانواده و روابط خود را اولویت اصلی خود قرار دهید.

 

برای کمک به دستیابی به این هدف، سیستم‌هایی را در جای خود قرار دهید که به شما در حفظ نتایج مؤثر کمک می‌کند. اما آن‌ها را انعطاف‌پذیر و مناسب خانواده نگه دارید و در عین حال نوعی نظم را حفظ کنید. خانواده کاوی دارای چیزهایی را در اولویت داشتند که آن‌ها را «سنگ‌های بزرگ [Big Rock]» می‌نامیدند و چهار سیستم خانوادگی زیر هستند:

 

زمان‌های منظمی برای صرف غذا در خانواده داشته باشید تا به شما کمک کند سالم‌تر غذا بخورید و به ارتباطات خانوادگی بهتر کمک کنید. سایر مزایای تحقیقاتی و اثبات‌شده شامل رفتارهای کم‌خطرتر نوجوانان مانند مصرف مواد مخدر و الکل است. سلامت روان بهتر برای کل خانواده؛ و نمرات بهتر برای بچه‌ها. خانواده مؤثر

 

حداقل یک ساعت را در یک روز راحت و ثابت برای هر هفته به وقت خانواده اختصاص دهید. هیچ چیز فرصت بیشتری برای ایجاد روابط برای خانواده شما فراهم نمی‌کند. از آن برای مرور برنامه‌های خود، حل مشکلات خانوادگی و شاید حتی زمانی برای «آموزش» کوچک توسط یکی از کودکان استفاده کنید. هر کاری که انجام می‌دهید، آن را سرگرم‌کننده کنید.

 

سنت‌های خانوادگی شما نیز زمان خوبی برای تفریح با هم هستند. اما شما می‌توانید از آن‌ها به عنوان فرصتی برای خانواده نیز استفاده کنید. دوباره به ارزش‌های خود متعهد شوید. بیانیه مأموریت خود را دوباره مرور کند. داستان بگویید و روابط بین فردی خود را ایجاد و توسعه دهید.

 

و در نهایت فراموش نکنید که همه افراد خانواده یک فرد هستند. از زمان یک به یک برای حضور کامل در کنار شخص دیگر استفاده کنید. اگر این یکی از فرزندان شماست، بگذارید آن‌ها در مورد دستور کار تصمیم بگیرند. از زمان برای درک کامل طرف مقابل و ایجاد اعتماد بین خود استفاده کنید.

 

و چرا خانواده کاوی‌ها این چهار چیز را «سنگ‌های بزرگ» نامیدند. خُب، این چیزهای مهم ابتدا در برنامه خانواده قرار می‌گیرند. شما هم می‌توانید با «سنگ‌های بزرگ» کار کنید. اما وقتی همه این‌ها در جای خود قرار دارند، بسیار آسان‌تر است که ببینید «سنگ‌های کوچک‌تر» کجا می‌توانند در برنامه‌های شلوغ شما قرار بگیرند. خانواده مؤثر

عادت ۴ از ۷: برنده-برنده فکر کنید.

زندگی پر از برنده و بازنده است. به عنوان مثال، در دنیای ورزش، فقط یک برنده ان‌اف‌ال سوپربوول [NFL Superbowl] وجود دارد.

 

اما دلیلی وجود ندارد که در یک محیط خانوادگی، برنده و بازنده وجود داشته باشد. موقعیت‌های برنده-بازنده، بازنده-برنده و بازنده-بازنده حداقل یک بازنده ایجاد می‌کند. و هیچ کس دوست ندارد ببازد؛ حداقل در یک خانواده. وقتی درگیر نبردهای برنده-بازنده می‌شویم، فقط به فکر خودمان هستیم. ما دیگر به آنچه درست است اهمیت نمی‌دهیم، و فقط به حق با چه کسی است فکر می‌کنیم. و ما بر سر اینکه چه کسی بهترین است دعوا می‌کنیم و این تأثیر منفی زیادی بر فرهنگ خانواده ما می‌گذارد.

 

وقتی به برنده-برنده، چهارمین عادت، می اندیشیم، ذهنیت فراوانی را اتخاذ می‌کنیم. این تفکر برای چیزهای خیلی زیادی وجود دارد. برد برای یک عضو خانواده تبدیل به برد برای کل خانواده می‌شود. شما شروع می‌کنید به «ما» بیاندیشید نه «من». و این باعث ایجاد اعتماد، سود متقابل و نتایج مثبت می‌شود. خانواده مؤثر

 

کاوی از یک استعاره قدرتمند برای توصیف چگونگی ایجاد اعتماد متقابل در روابط استفاده می‌کند. او آن را حساب بانکی عاطفی می‌نامد.

 

درست مانند یک بانک، می‌توانید سپرده‌گذاری و برداشت کنید. وقتی کاری انجام می‌دهید که اعتماد ایجاد می‌کند، سپرده‌گذاری می‌کنید. وقتی کاری انجام می‌دهید که اعتماد را کاهش می‌دهد، عقب‌نشینی می‌کنید. وقتی موجودی حساب بانکی عاطفی شما زیاد است، سطح اعتماد بالایی وجود دارد که همچنین نشان‌دهنده سطح بالایی از ارتباطات است.

 

بنابراین چگونه می‌توانید سپرده‌گذاری کنید؟

 

با انجام کارهای کوچک مهربانانه شروع کنید. برخلاف آنچه فکر می‌کنید، این اعمال و کارهای کوچک هستند که پایدارترین اعتماد را ایجاد می‌کنند.

 

سپس، همیشه وقتی با هم دعوا می‌کنید صمیمانه عذرخواهی کنید. بهانه‌های لنگ یا سرزنش دیگران به خاطر اعمال ناشایست شما منجر به عقب‌نشینی شدید می‌شود.

 

در مورد افراد پشت سرشان صحبت نکنید و در غیاب‌شان درباره آن‌ها بدگویی نکنید. چنین اقداماتی اعتماد بین شما و شخصی را نابود می‌کند که در موردش صحبت کرده‌اید  – و هم‌چنین اعتماد بین شما و شخصی را از بین می‌برد که با او صحبت می‌کنید. به هر حال، اگر کسی حاضر است در مورد یک نفر پشت سر خود صحبت کند، شاید پشت سر شما نیز همین کار را انجام دهد! خانواده مؤثر

 

وقتی خانواده‌ها به یکدیگر قول می‌دهند و به هم عمل می‌کنند، می‌دانند که می‌توانند برای انجام آنچه می‌گویند به یکدیگر اعتماد کنند. شکستن یک عهد نیز این اعتماد را زیر پا می‌گذارد و ترمیم آن ممکن است ماه‌ها به رفتار خوب نیاز داشته باشد.

 

در نهایت به یاد داشته باشید که ببخشید. بخشیدن یکدیگر کانال‌هایی ایجاد می‌کند که از طریق آن عشق و اعتماد جریان می‌یابد.

عادت ۵ از ۷: ابتدا به دنبال درک دیگران باشید، سپس بخواهید تا درک شوید.

از هر مشاور خانواده بپرسید که بیشترین شکایتی که از مشتریان خود می‌شنوند چیست، و همیشه همان پاسخ را خواهید شنید: ارتباطات ضعیف.

 

در کتاب کلاسیک، شازده کوچولو، روباه مشاهده می‌کند که «تنها با قلب است که می‌توان درست دید. آنچه ضروری است دیدن با چشم نامرئی است.» او یک نکته دارد. درک احساسات قلبی دیگر اعضای خانواده، سپرده عظیمی در حساب بانکی عاطفی ما ایجاد می‌کند. بنابراین جای تعجب نیست که عادت پنجم ما این است که ابتدا به دنبال درک باشیم، سپس درک شدن. خانواده مؤثر

 

کلید درک، گوش دادن است. با این حال، اغلب ما فقط وانمود می‌کنیم که گوش می‌دهیم. در حالی که شبکه‌های اجتماعی خود را بررسی می‌کنیم، سر خود را تکان می‌دهیم. یا به طور گزینشی گوش می‌دهیم و سعی می‌کنیم نکات اصلی را به‌جای اینکه توجه خود را به طرف مقابل جلب کنیم، جلب کنیم. تنها زمانی که از گوش دادن دقیق استفاده می‌کنیم، واقعاً شروع می‌کنیم به زمانی که گوینده شایسته آن است. تمرکز بر هر کلمه و همچنین توجه به زبان بدن او.

 

اما سطح بالاتر دیگری از گوش دادن وجود دارد که باید تمرین کنیم: گوش دادن همدلانه. همدلی مستلزم این است که حداکثر تلاش خود را بکنیم تا دنیا را از دید گوینده ببینیم. هنگامی که احساسات درگیر هستند، اعتماد شکسته شده است. و احساسات عمیق در حال انتقال است، باید حواس‌پرتی‌ها را کنار بگذاریم و از تمام حواس خود برای گوش دادن استفاده کنیم. و مهم‌تر از همه، همانطور که روباه گفت ما باید با قلبمان گوش کنیم.

 

وقتی به این شکل گوش می‌دهید، قضاوت و ارزیابی نکنید. از دادن نصیحت هم خودداری کنید. پریدن با خرد دنیوی خود اغلب به این معنی است که شما اصلاً در درک طرف مقابل شکست خورده‌اید. هرگونه سؤال کاوشگرانه را به حداقل برسانید. اجازه دهید طرف مقابل صحبت کند نه اینکه شاید سهواً او را به سمت راه‌حل ممکن هدایت کنید. در عوض، برای تأیید صحت آنچه که فهمیده‌اید، سؤالات روشن‌کننده بپرسید. چنین سؤالاتی نشان‌دهنده تمایل شما به درک در عین ایجاد اعتماد است. خانواده مؤثر

 

وقتی به طور کامل طرف مقابل را درک می‌کنید، در موقعیتی هستید که می توانید بازخورد بدهید و احساسات و دیدگاه خود را در چارچوب مرجع او به جای خودتان به اشتراک بگذارید. به همین دلیل است که به طور منطقی، و سپس درک شدن می‌آید پس از جست‌وجو برای اولین بار برای درک.

عادت ۶ از ۷: هم‌افزایی کنید.

مجموع ۱ + ۱ می‌تواند برابر با ۳ یا شاید بیشتر باشد. نه، من ریاضی پایه را ول نکردم. واقعاً شرایطی وجود دارد که این به نوعی درست است.

 

وقتی دو نفر در پروژه‌ای قرار می‌گیرند تا با هم کار کنند، اگر دیدگاه‌های متناقضی در مورد چگونگی تکمیل آن داشته باشند، احتمالاً نتیجه کمتر از زمانی خواهد بود که یکی از آن‌ها به تنهایی روی پروژه کار کرده باشد. بیایید مجموع دستاورد آن‌ها را فرض کنیم برابر با ۰.۵ است. اگر مصالحه کنند، هر یک از طرفین کمی جای خود را به طرف دیگر بدهد، ممکن است حتی یک و نیم نتیجه بگیرند. و اگر از کار تیمی استفاده کنند و تلاش خود را با هم ترکیب کنند به نتیجه ۲ می‌رسند.

 

اما، و اینجاست که جادوگری شروع می‌شود، اگر آن‌ها تلاش‌های خود را هم‌افزایی کنند – هر فردی نقاط قوت خود، استعدادها و ایده‌های منحصربه‌فرد خود را به تیم می‌آورد – می‌توانند ایده‌ها و راه‌حل‌های بهتری نسبت به مجموع آنچه که می‌توانند به صورت جداگانه به دست آورند ارائه دهند. نتیجه ۳ یا حتی بیشتر. خانواده مؤثر

 

وقتی تمرین کنید و هم‌افزایی را توسعه دهید، متوجه خواهید شد که دیگر «راه من» یا «راه شما» وجود ندارد، بلکه «راه ما» وجود دارد. یک راه جایگزین بهتر و بالاتر. همکاری خلاقانه‌تری نیز وجود دارد و نقاط قوت و ضعف هر یک از اعضای خانواده بی‌ربط می‌شود. خانواده شما با چالش‌ها و فرصت‌هایی روبرو می‌شوند که با هم و در سطح بسیار بالاتری پیش می‌آیند.

عادت ۷ از ۷: اره را تیز کنید.

تصور کنید شما و یک همسایه در حال اره کردن درختان خشک‌شده مشابه در حیاط خود هستید. شما همان سن و هیکل بدنی و همان اره‌ها را دارید. شما در همان زمان شروع می‌کنید. خانواده مؤثر

 

بعد از چند ساعت توقف می‌کنید تا استراحت کنید. اما همسایه شما هر ساعت برای استراحت می‌ایستد. این به چه معنی است؟ درخت او تقریباً قطع شده است در حالی که شما فقط در نیمه راه هستید. اصلاً چطور چنین چیزی ممکن است؟

 

شما از همشایه می‌پرسید. و همسایه شما راز مهمی را فاش می‌کند. هر وقت او استراحت می‌کند در حال تیز کردن اره خود بوده است! به طور طبیعی، آن‌ها توانستند درخت را سریع‌تر قطع کنند.

 

بنابراین، هفتمین و آخرین عادت این است که اره را تیز کنید – یا به عبارت دیگر، وقت بگذارید تا چهار حوزه کلیدی در زندگی خانوادگی خود را تقویت کنید: نیازهای فیزیکی، اجتماعی/عاطفی، ذهنی و معنوی.

 

عدم توجه به این حوزه‌ها یا تجدید قوای آن در نهایت منجر به وخامت اوضاع می‌شود. بنابراین ضروری است که – هم به صورت فردی و هم به عنوان خانواده – زمانی را برای نوسازی اختصاص دهید. هر روز برخی از این ایده‌ها را امتحان کنید یا برخی از ایده‌های خود را بیابید:

 

از نظر فیزیکی، سعی کنید بیشتر ورزش کنید یا غذای سالم‌تری بخورید. برای نیازهای اجتماعی/عاطفی، ایجاد چند دوستی جدید و یافتن راه‌هایی برای کاهش سطح استرس چطور است؟ از نظر ذهنی، چرا سعی نکنید بیشتر بخوانید یا سرگرمی جدیدی را شروع کنید؟ و از نظر روحی، مراقبه انجام دهید، یا ادبیات الهام‌بخش بخوانید، و یا دعا و نیایش کنید.

 

و وقتی نوبت به خانواده می‌رسد، از برخی از زمان‌های «سنگ‌های بزرگ» که قبلاً در مورد آن صحبت کردیم استفاده کنید. زمان صرف غذای خانوادگی و زمان اتصال یک به یک فرصت‌های عالی برای تیز کردن اره با هم هستند. و البته، تعطیلات خانوادگی یک فرصت فوق‌العاده برای فعالیت‌های خانوادگی است. همانطور که فعالیت‌هایی که شامل خانواده گسترده می‌شود.

 

تیز کردن اره با هم به خانواده شما کمک می‌کند تا حس هویت خود را تقویت کند. ارتباط خود را عمیق‌تر کند و امید مشترکی را برای همه شما فراهم کند. خانواده مؤثر

خلاصه نهایی

کلید موفقیت به عنوان یک خانواده بسیار مؤثر در انجام هیچ عادت منحصر به فردی نیست، بلکه در یادگیری و استفاده از هر عادت برای ایجاد تفاوت نهفته است. پس بیایید سریعاً این عادت ها را مرور کنیم:

 

عادات ۱ تا ۳:‌ فعال باشید. پایان را در نظر بگیرید. و اولین چیزها را در اولویت قرار دهید. بنابراین برای تأثیرگذاری زیاد، باید ذهنیت، احساس مقصد و شناخت اولویت‌های خانواده خود را فراهم کنید.

 

عادات ۴ تا ۶:‌ برنده-برنده بیاندیشید. ابتدا دیگران را درک کنید، سپس به دنبال درک شدن باشید. و هم‌افزایی – ساختار و فرایندی را برای خانواده خود فراهم کنید تا با هم کار کنند؛ و به اهداف خود دست یابند.

 

و عادت ۷: اره‌تان را تیز کنید. قدرت تجدید قوایی را توصیف می‌کند که خانواده شما باید انجام دهد تا بسیار مؤثر بماند.

 

یادگیری این عادات یک فعالیت مداوم است. بالا رفتن از یک پله مارپیچ را در نظر بگیرید که هر پله نشان‌دهنده یک عادت است. وقتی از مرحله هفت به هشت حرکت می‌کنید، عملاً از مرحله اول دوباره شروع می‌کنید و غیره. هر بار که عادت‌ها را دوباره شروع می‌کنید، در سطح بالاتری قرار می‌گیرید و در موقعیت بهتری قرار می‌گیرید تا هر عادت را در بخش‌های بیشتری از زندگی خود اعمال کنید. خانواده مؤثر

مشق تغییر

از خودت شروع کن!

 

می‌توانید کار با هفت عادت را به عنوان دایره‌های متحدالمرکز در نظر بگیرید. شما درونی‌ترین این حلقه‌ها هستید. وقتی از خودتان شروع می‌کنید، تأثیرات آن موج می‌زند و بر هر رابطه تأثیر می‌گذارد تا جایی که به همه اعضای خانواده و شاید حتی جامعه شما می‌رسد. اما از کجا باید شروع کرد؟

 

با خودتان صادق باشید و در مورد یک چیز فکر کنید که می‌توانید آن را متوقف کنید یا شروع به انجام آن کنید که تأثیر زیادی بر خانواده شما خواهد داشت. سپس کار روی آن آغاز کنید. برای اینکه چگونه تعهد خود را برای تغییر در ۳۰ روز آینده حفظ کنید، یک برنامه ساده تهیه کنید. سپس طرح خود را با کسی در میان بگذارید که به شما کمک کند از طریق تشویق و راهنمایی‌های خود به آن دست یابید. و می‌توانید پیشرفت خود را با خود جشن بگیرید.

 

وقتی برای اولین بار روی خودتان کار کردید، سپس می‌توانید به سمت بیرون حرکت کنید. و این عادت‌ها را در یک رابطه خانوادگی خاص و سپس برای کل خانواده خود به کار ببرید. در نهایت، خانواده مؤثر شما می‌توانند به این فکر کنند که چگونه استفاده از این عادات می‌تواند کل جامعه شما را بهبود بخشد.

 

شما می‌توانید این کتاب را از سایت آمازون تهیه کنید.

امتیاز به این مطلب

5/5 - (3 امتیاز)

مطالب بیشتر

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
خانواده مؤثر
برخیز و عزم جزم «رشد» کناطلاعات بیشتر
+