هارمونی تغییر، جنبشی برای دگرگونی شخصی و جمعی
مشاوره مدیریت ارائه خدمات مشاورهای به سازمانها برای بهبود عملکرد یا کمک به دستیابی به اهداف سازمانی آنهاست. سازمانها ممکن است به دلایل مختلفی از خدمات مشاوران مدیریت استفاده کنند. این موارد میتواند از جمله مشاورههای عمومی و تخصصی در مورد موضوعات، مسائل و نگرانیهایی باشد.
ما به عنوان مشاور مدیریت چه کارهایم!
مشاوران، در زمینههای مدیریت تغییر، توسعه مربیگری، مدیریت فرایند، فناوری، توسعه استراتژی، یا بهبود عملیاتی کمک میکنند. مشاوران مدیریت اغلب روشها یا چارچوبهای اختصاصی خود را دارند. این شیوهها برای راهنمایی در شناسایی مسائل و مشکلات و بهعنوان الگوی مبنا استفاده میشود. از این رو، توصیههای مشاوران با هدف شیوههای مؤثرتر برای انجام وظایف کاری مدیریت ارائه میشود. هدف کسبوکار (مشتری) از مراجعه به مشاور، سودآوری و دستیابی به عملکرد مطلوب (نتیجه) است نه پیادهسازی ابزارها و شیوههای مختلف. به عنوان مثال، ارزیابی، شناخت، استراتژی، بهبود فرایند و چیزهایی از این قبیل (وظایف مشاور)، رسالت یک مشاور برای حل مشکل کسبوکار به عنوان مشتری است. در حالیکه هدف اصلی قرار میگیرد.
گروه هارمونی تغییر مجموعهای از کسبوکارها در سه زمینه زیر به صورت تخصصی بنیانگذاری شده است.
- یادگیری و رشد با راهکار برنامه رشد فردی (برف)؛
- رهبری کسبوکار با راهکار منظومه جامع مدیریت (نجم)؛ و
- نوآوری و کارآفرینی سازمانی با راهکار برنامه رشد شرکتی (برش).
این سه حوزه در قالب یک الگوی جامع، تجربهشده، و هماهنگ با عنوان جنبش هارمونی تغییر (جهت) یکپارچه شده است. این الگو میتواند در سازمانها و کسبوکارهای مختلف در مقیاس بزرگ، متوسط و کوچک مورد استفاده قرار گیرد.
در ادامه شما میتوانید مفاهیم، عناصر، راهکارها و منابع این الگوی مشاوره مدیریت را مطالعه و اطلاعات بیشتری دریافت کنید.
هارمونی تغییر چیست؟
هارمونی تغییر به عنوان یک الگوی جامع و کامل مشاوره مدیریت به مانند میوهی شیرین هلو عمل میکند. این الگو با برقراری سه هارمونی پرسشگری، ساختاری و رفتاری میتواند شما را در دستیابی و حرکت به سمت وضعیت مطلوب کمک کند. و خطر شکست سفر تغییر را کاهش دهد.
برای رسیدن به وضعیت مطلوب باید نخست، آدمها به دور از خودخواهیها به عنوان رهبر و مربی پرورش پیدا کنند. دوم بستری برای یکپارچگی سیستمها، ابزارها و الگوهای اداره کردن ساخته شود. و در آخر، در تعامل بین افراد رشدیافته و سیستمهای هماهنگ محیطها برای یادگیری و رشد خلق شود. به این ترتیب میتوانیم به نتایج و دستاوردهای فوقالعاده و چشمگیر برسیم.
ارتباط بین این اصول، مفاهیم و راهکارها در این الگوی مشاوره مدیریت به صورت شکل زیر است. همانطور که مشاهده میکنید ارتباط هماهنگ و هارمونیک بین راهکارها کاملاً مشخص است.
از طرف دیگر، الگوی مفهومی زیر به عنوان مبنای مشاوره مدیریت تدوین و طراحی شده است. در ادامه میتوانید با هریک از این عناصر آشنا شوید.
همچنین میتوانید وبینار آموزشی و تجربهمحور جنبش هارمونی تغییر را ببینید و بشنوید. این وبینار شما را با مفاهیم، عناصر و کارکردهای این الگو کاملاً آشنا خواهد کرد. مشاوره مدیریت
اولین گام برای استفاده از این الگو، ارزیابی و عارضهیابی است. شما میتوانید سازمان خود را براساس الگوی هارمونی تغییر به عنوان یک الگوی مشاوره مدیریت بازسازی یا بازآفرینی کنید. نمره هارمونی هر یک از ماژولهای مدل را شامل آدمها، سیستمها، محیطها را به دست آورید. آنگاه نمره کلی هارمونی تغییر سازمان نیز به دست میآید.
برای اجرای اولین گام در مشاوره مدیریت برمبنای هارمونی تغییر، پیشنهاد ما جعبهابزار عارضهیابی است.
همچنین شما میتوانید از طریق کتاب هارمونی تغییر جنبشی برای دگرگونی با این عارضهیابی آشنا شوید. مشاوره مدیریت
همچنین شما میتوانید عوامل مختلف تغییر فردی و سازمانی را براساس چک لیست زیر ارزیابی و بررسی کنید.
در عین حال، برای آشنایی بیشتر با الگوهای مشهور تغییر در جهان میتوانید فایل رادیو تغییر زیر را بشنوید. مشاوره مدیریت
نخست آدمها!
آدمها حیاتیترین و مهمترین سرمایهی سازمانها و جامعه هستند. و مربیگری آنها بسیار با اهمیت است. اما یک کشور یا سازمان چه زمانی میتواند از این سرمایه استفاده کافی و وافی ببرد؟ زمانیکه بتواند آنها را رشد دهد. آنها را دگرخواه و اندیشه راهبردی را در وجود آنها نهادینه کند. شرط آن اشتیاق هر فردی است که بخواهد در وادی رشد وارد شود. ورود به منطقه رشد فردی مستلزم غلبه بر ترس و یادگیری متمرکز، مداوم و ملایم است.
اساسیترین فقر آدمها، بیپولی نیست؛ فقر رشدنیافتگی است.
اساساً آدمی فقیر است (امکان فقری). و برای پر کردن این خلاء درونی به دنبال چیزهای مختلفی میرود. اما آنچه درون خالی او را پر میکند، بیرونی نیست و نباید باشد. زیرا هر آنچه بیرون از اوست، نهایتاً روزی از بین خواهد رفت و از او جدا خواهد شد.
فصل مشترک بین وجود ما و آنچه باید پر شود همان ذات یکتای بیتای بیهمتا است. ما باید از چشمه جوشان او سیراب و پر شویم. بهمین خاطر برای پر شدن باید از درون جوهره وجودی خود را رشد دهیم.
بنابراین خداوند میفرماید:
يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ ۖ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ
ای مردم! شمایید که [از هر طرف] نیازمند به خداوند هستید، و فقط خداست که بینیاز و ستودهصفات است.
هر فردی ابتدا باید آمادگی لازم و کافی برای تغییر و رشد خود ایجاد کند. در این مسیر گفتوگو، با خود و دیگران، مهمترین ابزار برای آمادگی تغییر و رشد است. اما فقط آمادگی تغییر برای هر فردی کافی است؟ خیر! افراد باید به یکدیگر کمک کنند تا آنها نیز تغییر و رشد را تجربه کنند.
و این باید در یک بستر هماهنگ و سیستماتیک اتفاق بیفتد. ما در چارچوب الگوی هارمونی تغییر راهکار برنامه رشد فردی (برف) را توسعه دادهایم. این برنامه میتواند توسط هر شخصی در اجتماع بشری مورد استفاده قرار گیرد. این برنامه یک طرح تکصفحهای منسجم، هماهنگ و ساختیافته با عناصر بههم پیوسته است. این برنامه از درون زمینه را برای تغییر و رشد فردی متمرکز، مداوم و ملایم شما فراهم میکند. از این رو، آرمان ما این است که
هر کس در این جهان باید یک برنامه رشد فردی (برف) داشته باشد.
یادآوری این نکته ضروری است که رشد با توسعه متفاوت است. رشد در جوهره وجودی انسانی شما جریان پیدا میکند. ارتفاع گرفتن و عمیق شدن است. ظرفیتهای جدید و بینهایت خلق میکند. و با مرگ شما تمام نمیشود.
در حالیکه توسعه در جسم و ذهن شما اتفاق میافتد. طول و عرض زندگی را پوشش میدهد. ظرفیتهای کهنه و محدود ایجاد میکند. و با مرگ شما تمام میشود.
اما این نکته بسیار مهم است که شما بدون طول و عرض نمیتوانید ارتفاع بگیرید و رشد کنید. بنابراین، توسعه لازمه رشد شماست؛ اما کافی نیست! در طول و عرض محدود زندگی شما آسایش را خواهید یافت. در ارتفاع گرفتن و عمیق شدن، شما بینهایت میشوید و آرام خواهید گرفت. و این دو لازم و ملزم یکدیگرند.
وقتی شما بر رشد متمرکز شوید، توسعه را هم خواهید داشت. یعنی آسایش و آرامش در کنار هم. شلوغی طول و عرض زندگی نباید آرامش ما را به هم بریزد و آسایش ما نبایستی ما را از رشد و تغییر بازدارد. رشد و تغییر تعطیلبردار نیست!
از این رو، در رشد ما میخواهیم از منطقه امن خود به منطقه رشد برسیم. و البته اگر رشد کنیم توسعه نیز زیرمجموعه ما خواهد بود. چون که صد آمد نود هم پیش ماست!
کارکردهای فردی برنامه رشد فردی (برف) منجر به افزایش عملکرد هوشهای چهارگانه کارکنان و مدیران خواهد شد: هوش جسمی، هوش فکری، هوش عاطفی و هوش معنوی.
کارکردهای خانوادگی برنامه رشد فردی (برف) منجر به افزایش عملکرد و ارتباطات بین اعضای خانواده شامل همسران، پدر با فرزندان، مادر با فرزندان و برادران و خواهران خواهد شد.
کارکردهای تیمی برنامه رشد فردی (برف) منجر به افزایش عملکرد و ارتباطات بین اعضای تیم و همچنین خلاقیت و نوآوری آنها خواهد شد و رهبران تیم میتوانند براساس آن تیم و گروه را بهتر اداره کنند.
کارکردهای سازمانی برنامه رشد فردی (برف) منجر به افزایش عملکرد، ارتباطات و خلاقیت و نوآوری در سلسلهمراتب سازمانی خواهد شد و هر کس میداند و میتواند براساس مأموریت شغلی و وظایف سازمانی چه کاری را در چه زمانی و به چه نحوی انجام دهد و گزارش عملکرد مؤثری را داشته باشد. همچنین براساس این عملکرد شیوه پرداخت پاداش و جبران خدمت مؤثرتر خواهد شد.
این کارکردها در قالب یک برنامه ساختیافته، منسجم، هماهنگ و تکصفحهای زیر ارائه میشود.
و وبینار آموزشی و تجربهمحور چالش تغییر میتواند عناصر مختلف آن را به شما آموزش دهد.
مقالات ما را در بخش رشد فردی مطالعه کنید
همچنین شما میتوانید از طریق کتاب هفت شهر تغییر بوم برنامه رشد فردی (برف) خود را تکمیل کنید.
همچنین شما میتوانید شایستگیهای مختلف مدیریت و رهبری خود را براساس چک لیست زیر ارزیابی و بررسی کنید.
حال ببینید آیا مقصد و استراتژی را دز زندگی شخصی خود دنبال میکنید؟ برای آشنایی بیشتر با استراتژی زندگی برنامه دوم رادیو تغییر را از فایل صوتی زیر بشنوید.
دوم سیستمها
تشتت و گستردگی ابزارها و سازوکارهای مدیریتی در حال حاضر بزرگترین مشکلی است که بر سر راه رهبری کسبوکارها و سازمانها قرار دارد. این تشتت و گستردگی از یک طرف یکپارچگی بین سیستمها، ابزارها و مدلهای مدیریت را از بین برده است و از طرف دیگر، فقدان پیوند برنامههای راهبردی و برنامههای عملیاتی نتایج و عملکرد آنها را به شدت کاهش داده است. کسبوکارها و سازمانها بستر یکپارچهای برای یکپارچهسازی ابزارها و سازوکارهای مختلف مدیریتی ندارند!
«منظومه جامع مدیریت (نجم)» راهکاری است که به سازمان شما کمک میکند تا استراتژی تغییر خود را اجرا کنید. این راهکار بخشی از «جنبش هارمونی تغییر (جهت)» است که در تعامل با دو راهکار دیگر آن یعنی «برنامه رشد فردی (برف)» و «برنامه رشد شرکتی (برش)» به عنوان راهکاری برای اجرای استراتژی و رهبری کسبوکار به کار گرفته میشود.
منظومه جامع مدیریت (نجم) ساختاری را برای یک سیستم جامع و منسجم طراحی میکند که تدوین و طرحریزی استراتژی را با اجرای عملیات پیوند میدهد. این سیستم در عین حالی که میتواند مستقلاً در الگوی مشاوره مدیریت تدوین و اجرا شود، به عنوان ماژول دوم الگوی هارمونی تغییر است. این سامانه دارای سه بخش و شش مرحله اصلی به شرح زیر است:
بخش اول: تدوین استراتژی
مرحله ۱ – توسعه استراتژی: مدیران با استفاده از ابزارهایی مؤثر و اجرایی، استراتژی را توسعه میدهند.
مرحله ۲ – طرحریزی استراتژی: سازمان با استفاده از ابزارهایی نظیر نقشههای استراتژی و کارتهای امتیازی متوازن، استراتژی را طرحریزی میکند.
بخش دوم: طرحریزی عملیات
مرحله ۳ – همسویی سازمانی: به دنبال ترسیم نقشه استراتژی و ایجاد کارت امتیازی متوازن سطح کلان، مدیران با گسترش آبشاری نقشههای استراتژی و کارتهای امتیازی متوازن به تمام واحدها اقدام به همسویی سازمانی مینمایند. آنها از طریق یک فرایند رسمی ارتباطات، همسویی کارکنان با استراتژی را فراهم و اهداف و انگیزههای فردی کارکنان را با اهداف استراتژیک مرتبط میکنند.
مرحله ۴ – پیوند با عملیات: به دنبال همسویی تمام واحدهای سازمانی و کارکنان با استراتژی، اکنون مدیران میتوانند با بهکارگیری ابزارهایی نظیر مدیریت کیفیت و فرایند، بازمهندسی، داشبوردهای فرایند، پیشبینی دورهای سود و زیان، هزینهیابی براساس فعالیت، برنامه ظرفیتسنجی منابع و بودجهریزی پویا عملیات را طرحریزی کنند.
بخش سوم: فناوری اطلاعات
مرحله ۵ – پایش و یادگیری: هنگامیکه استراتژی و برنامههای عملیاتی اجرایی شد، سازمان پایش و یادگیری مسائل،
موانع و چالشهای پیشرو را انجام میدهد. این فرایند باعث یکپارچگی اطلاعات مربوط به عملیات و استراتژی در قالب ساختاری به دقت طراحی شده در جلسات مرور مدیریت میشود.
مرحله ۶ – ارزیابی و تغییر: مدیران با استفاده از اطلاعات عملیات درونسازمانی و اطلاعات جدید محیط خارجی و رقابتی در ارزیابی و تغییر استراتژی، گردش دوباره حلقه سیستم یکپارچه طرحریزی استراتژی و اجرای عملیات را پیریزی پیگیری میکنند.
مقالات ما را در بخش رهبری کسبوکار مطالعه کنید
نمونه جلسات درسهای دوره جامع و حرفهای رهبری کسبوکار را میتوانید از کانال آپارات هارمونی تغییر ببینید. و فایلهای صوتی جلسات درس اول را از کانال هارمونی تغییر کستباکس بشنوید.
همچنین شما میتوانید میزان بالندگی و یکپارچگی سیستمهای کسبوکارتان را براساس چک لیست زیر ارزیابی و بررسی کنید.
جلسات درس اول دوره جامع و حرفهای رهبری کسب و کار را میتوانید از طریق فایلهای صوتی زیر بشنوید.
سوم محیطها
هر آدمی و هر سیستمی در یک محیط نوآورانه میتواند رشد کند و به بالندگی برسد. پس وظیفه اصلی رهبران تغییر و مؤثر آن است که محیطی را فراهم کنند تا آدمها بتوانند مستقل و آزادانه به خلاقیت و نوآوریهای بیشتر بیاندیشند تا در سایه آن به نتایج فوقالعاده و چشمگیر برسند. مشاوره مدیریت
برنامه رشد شرکتی (برش) طرحی است که میتواند چنین محیطی را برای رهبران تغییر فراهم کند.
برای دستیابی به چنین محیطی ما یک فرایند پنج مرحلهای را برای مشاوره مدیریت در این زمینه به شرح زیر فراهم کردهایم:
مرحله ۱ – شناسایی و ارزیابی فرصت
چگونه میتوان با تحلیل فرصت به سازمان برای تولید و ارزیابی ایدههای جدید کمک کرد؟ نقش برنامهریزی و توسعه محصول در فرایند کارآفرینی سازمانی چیست؟
مرحله ۲ – تدوین طرح کسبوکار
شرکتها چگونه خلاقیت و نوآوری را تسخیر و ترغیب میکنند؟ تأثیر این موضوع بر سودآوری، و راهبردهای کلی فرهنگی و بنگاه چگونه است؟ مراحل ایجاد طرح کسبوکاری که منجر به ایجاد و حمایت از سرمایهگذاری مخاطرهآمیز بنگاه میشود چیست؟ چگونه بنگاههای موجود از طرح کسبوکار برای پرهیز از شکست و بهینهسازی موفقیت استفاده میکنند؟
مرحله ۳- تأمین منابع مورد نیاز
چگونه کارآفرینی سازمانی باید تأمین مالی شود؟ میزان تأمین مالی چقدر باید باشد و از چه نوع تأمین مالی باید استفاده شود؟ شرکتها از چه فرایند تأمین مالی استفاده میکنند؟
مرحله ۴ – راهاندازی کسبوکار
چگونه سازمانی سرمایهگذاری مخاطرهآمیز سازمانی را پیادهسازی و راهاندازی میکند؟ چگونه میتوان نتایج را ارزیابی کرد؟ برخی از معیارها و سنجههای مطلوب کداماند که میتواند مورد استفاده قرار گیرند؟
مرحله ۵ – مدیریت کسبوکار
مدل فعلی کسبوکار شما چگونه کار میکند؟ مهمترین عنصر در مدل کسبوکار شما چیست که اکنون شما را تحت تأثیر قرار داده است؟ چگونه میتوانید عناصر مختلف مدل کسبوکار فعلی خود را بازآفرینی کنید که رشد کسبوکار شما اتفاق بیفتد؟
مقالات ما را در بخش کارآفرینی سازمانی مطالعه کنید
همچنین شما میتوانید میزان کارآفرینی سازمانی و محیط کارآفرینانه کسبوکارتان را براساس چک لیست های زیر ارزیابی و بررسی کنید.
اکنون پرسش اساسی این است که شما به عنوان شخص یا به عنوان یک سازمان به خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی چقدر اهمیت میدهید؟ برای آشنایی بیشتر با خلاقیت توصیه میکنیم فایل صوتی زیر را بشنوید. این فایل صوتی هفتمین برنامه رادیو تغییر است.
اگر تمایل دارید تا اطلاعات بیشتری درباره این الگوی مشاوره مدیریت کسب کنید. میتوانید یک جلسه مشاوره نیم ساعته رزرو کنید تا با هم بیشتر گفتوگو داشته باشیم!
درخواست جلسه مشاوره