1. خانه
  2. مقالات
  3. رشد
  4. برنامه رشد فردی و چهار وظیفه اصلی مدیر منابع انسانی

برنامه رشد فردی و چهار وظیفه اصلی مدیر منابع انسانی

برنامه رشد فردی و چهار وظیفه اصلی مدیر منابع انسانی

5/5 - (4 امتیاز)

وظایف اصلی مدیر منابع انسانی در قبال رشد فردی آدم‌ها در سازمان 

رشد فردی آدم‌ها در واحد مدیریت منابع انسانی یکی از حیاتی‌ترین وظایف سازمانی است. زیرا این واحد بهترین سرمایه شرکت را مدیریت و هدایت می‌کند. بنابراین برای بهترین سرمایه شرکت‌تان باید بهترین برنامه‌ها و ایده‌ها را به کار ببرید تا عملکرد شرکت به بالاترین حد خود برسد. از این رو، در اینجا کلیدواژه «فرایند» را به جای «واحد»، کلیدوازه «هدایت» را به جای «مدیریت» و کلیدواژه «سرمایه» را به جای «منبع» به کار می‌بریم. این کلیدواژه‌های جدید می‌توانند ارزش بهتر و بیشتری را خلق کنند.

فرایند هدایت سرمایه انسانی

از جنبه‌های مختلفی می‌توانیم به هدایت سرمایه انسانی نگاه کرد. یکی از نگاه‌های عالی که می‌توانیم به سرمایه انسانی داشته باشیم نگاه فرایندی است. به معنی اینکه مجموعه‌ای از فعالیت‌ها در توالی و تعامل با یکدیگر در حوزه انسانی انجام می‌گیرد تا خروجی با ارزش‌افزوده بیشتری حاصل شود. مشتری این خروجی یا خروجی‌ها تمامی فرایندهایی است که به نوعی نیازمند ادم‌هایی هستند تا فعالیت‌های درون آن فرایندها را انجام دهند. هر چقدر هدایت فرایند سرمایه انسانی با کیفیت بهتری انجام گیرد، مسلماً ورودی و عملکرد فرایندهای دیگر سازمان بالاتر خواهد رفت و مجموعه عملکرد بالای فرایندها در بستری یکپارچه، عملکرد سازمانی را افزایش خواهد داد. بنابراین، مهم است که عملکرد انجام فعالیت‌های فرایند هدایت سرمایه انسانی چگونه باشد.

 

مدیر سرمایه انسانی مسئولیت راهبری و اداره فعالیت‌هایی است که در این فرایند انجام می‌گیرد. اگرچه شایستگی‌های رهبری و مدیریت او تأثیر زیادی بر خروجی این فرایند خواهد داشت، اما میزان انسجام و یکپارچگی فعالیت‌ها و هم‌چنین محیط سازمانی (دو بخش اصلی الگوی جنبش هارمونی تغییر) نیز به میزان قابل‌توجهی در افزایش عملکرد این فعالیت‌ها دارد. مدیر سرمایه انسانی وظایف مختلفی را به عهده دارد که باید این قبیل وظایف را به نحو مطلوبی اجرا کند. برای اینکه بتوانیم چارچوب مدونی به این وظایف بدهیم، بایستی این فعالیت‌ها را در قالب وظایف اصلی دسته‌بندی کنیم. مدیر سرمایه انسانی مسئولیت هدایت و مدیریت چهار وظیفه اصلی را دارد که از طریق فعالیت‌های مختلف فرایند آن را به سرانجام می‌رساند.

۱. ورود و استخدام

۲. عملکرد و ارزشیابی

۳. توسعه و همسویی

۴. جبران خدمت و خروج

هدف این مقاله این نیست که این وظایف را تشریح کند. بلکه در این مقاله سعی می‌کنیم تا از بستر یکپارچه، راهبردی، ساخت‌یافته و تک‌صفحه‌ای برنامه رشد فردی به عنوان مبنایی برای مدیریت و هدایت بهتر این وظایف اصلی و کلیدی استفاده کنیم. ابتدا ببینیم برنامه رشد فردی چیست؟

برنامه رشد فردیبرنامه رشد فردی: چرا، چه‌چیزی و چگونه

«برنامه رشد فردی (برف)» راهکاری است که به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های تغییر فردی و رشد شخصی را در خودتان تقویت کنید. این راهکار بخشی از «جنبش هارمونی تغییر (جهت)» است که در تعامل با دو راهکار دیگر آن یعنی «منظومه جامع مدیریت (نجم)» و «برنامه رشد شرکتی (برش)» به عنوان راهکاری برای تغییر فردی و توسعه شخصی به کار گرفته می‌شود. بنابراین، برنامه رشد فردی [Personal Growth Program] فرصتی را برای شما فراهم کرده است تا بتوانید مهارت‌های توسعه فردی و رشد رهبری را در خود پرورش دهید.

 

بخش اول: معماری زندگی‌

مرحله ۱: رسالت زندگی

مقصد، مأموریت، ارزش‌ها و چشم‌انداز خود را تعریف و تنظیم کنید.

مرحله ۲: تحلیل زندگی

قوت‌ها، ضعف‌ها، فرصت‌ها، تهدید‌ها و چالش‌های خود را برای دستیابی به رسالت زندگی‌تان کشف کنید.

مرحله ۳: نقشه زندگی

اهداف زندگی‌تان را تعریف و نقشه‌ی زندگی خود را براساس ارتباط علت و معلولی بین این اهداف ترسیم کنید.

بخش دوم: طرح‌ریزی زندگی

مرحله ۴: کارت زندگی

شاخص‌ها و سنجه‌های هدایت زندگی خود را تنظیم کنید.

مرحله ۵: همسویی زندگی

ذینفعان مختلف را شامل وجودتان، خانواده‌تان، دوستان‌تان، و مدیران‌تان را با رشد خود همسو کنید.

مرحله ۶: فعالیت زندگی

کارها و ابتکارات خود را برای دستیابی به اهداف زندگی اولویت‌گذاری کنید. از امروز برای رسیدن به فردا استفاده کنید.

بخش سوم: اندازه‌گیری زندگی

مرحله ۷: پایش زندگی

برای دستیابی به رسالت‌تان و رسیدن به اهداف‌تان داده و اطلاعات جمع‌آوری کنید و پایش کنید که به چه میزان به آنها نزدیک شده‌اید.

مرحله ۸: ارزیابی زندگی

فرصت‌ها، استعدادها، مهارت‌ها، دانش و شایستگی‌های جدید را ارزیابی کنید و از آنها غفلت نکنید.

مرحله ۹: تغییر زندگی

اگر می‌بینید که موانع و سرعت رشد شما کند شده است یا این مسیر همان مسیری نیست که باید ادامه دهید، مسیر دستیابی به رسالت‌تان و رسیدن به اهداف‌تان را تغییر دهید.

 

اکنون که در رابطه با برنامه رشد فردی اطلاعاتی را دریافت کرده‌اید، ببینیم جه رابطه‌ای بین برف و انجام این وظایف می‌تواند برقرار شود.

برنامه رشد فردی بستری برای انجام وظایف

۱. ورود و استخدام با پرسش کلیدی «آیا شما برنامه رشد فردی دارید و براساس آن عمل می‌کنید؟»

 

۲. عملکرد و ارزشیابی با پرسش کلیدی «به چه میزان عملکرد فردی و حرفه‌ای من بر روی عملکرد سازمانم تاثیرگذار است؟»

 

۳. توسعه و همسویی با پرسش کلیدی «در چه شایستگی‌هایی باید توسعه پیدا کنم تا اهداف فردی و حرفه‌ای من با اهداف سازمانی همسویی پیدا کند؟»

 

۴. جبران خدمت و خروج با پرسش کلیدی «چه کار ماندگاری از خود در سازمان به یادگار گذاشته‌ام تا سال‌ها اثر آن باقی باشد؟»

 

امتیاز به این مطلب

5/5 - (4 امتیاز)

مطالب بیشتر

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
برخیز و عزم جزم «رشد» کناطلاعات بیشتر
+