1. خانه
  2. مقالات
  3. رهبری
  4. ایجاد امنیت روانی در محل کار

ایجاد امنیت روانی در محل کار

امنیت روانی

ایجاد امنیت روانی در محل کار

4.6/5 - (9 امتیاز)

امنیت روانی پدیده‌ای که ریسک‌پذیری بین فردی را در تیم‌ها امکان‌پذیر می‌کند

وقتی شما یک تیم عالی را به استخدام درمی‌آورید امنیت روانی آن بسیار اهمیت پیدا می‌کند. از سوی دیگر، اهداف بلند اما واقع‌بینانه تعیین و فرایندهای کارآمدی را اجرا نموده‌اید. اما تیم‌تان به ظرفیت کامل خودشان دست نمی‌یابند. چرا؟

 

ممکن‌ست آنها از اشتباه‌کردن یا ارائه ایده‌های جدید می‌ترسند.

 

در تیم‌سازی پویا بخش رهبری مدرن دوره جامع جعبه ابزار تغییر رهبران (سطح ۵) گفته می‌شود که غلبه بر چالش‌ها نیازمند یک احساس قوی از امنیت روانی و شیوه‌های یادگیری منظم‌ست. این نقطه جایی‌ست که شما وارد می‌شوید. به‌عنوان یک رهبر، وظیفه‌تان اینکه ظرفیت تیم‌تان را آزاد کنید. و بهترین شانس ممکن را برای عملکرد موفقیت‌آمیز ایجاد نمایید.

 

در این یادداشت مقدمه‌ای درباره امنیت روانی، چرایی اهمیت آن در محل کار و نحوه ایجاد آن در سازمان آورده می‌شود.

امنیت روانی چیست؟

امنیت روانی پدیده‌ای‌ست که ریسک‌پذیری بین فردی را در تیم‌ها امکان‌پذیر می‌کند و جرقه می‌زند. اعضای تیم را تشویق می‌کند تا بدون ترس از پیامدهای منفی، نظرات‌شان را ارائه دهند. ایده‌هایی را پیشنهاد کنند. سؤال بپرسند. نگرانی‌های‌شان را مطرح و صحبت کنند. و اشتباهات را بپذیرند.

 

براساس نظریه تیم‌سازی پوبا، امنیت روانی دارای چهار بُعدست:

 

  • تمایل به کمک: کارمندان معتقدند درخواست کمک مناسب‌ست و همکاران‌شان مایل به ارائه آن هستند؛
  • گنجایش و تنوع: کارکنان احساس می‌کنند که درگیر هستند و تجربیات و تخصص متنوع آنها اهمیت دارد؛
  • نگرش به ریسک و شکست: کارکنان اشتباهات و شکست‌ها را به نفع یادگیری قابل قبول می‌دانند؛
  • مکالمه باز: کارمندان مکالمات را باز، صریح و بی‌خطر می‌دانند؛

 

برای اینکه یک محل کار امنیت روانی داشته باشد، باید هر چهار بُعد را داشته باشد.

چرا امنیت روانی در محل کار مهم‌ست؟

طبق تعریف، امنیت روانی باعث می‌شود کارکنان با صحبت، ریسک و اشتباه کردن در محل کار احساس امنیت کنند. که همه اینها می‌تواند رضایت، نوآوری و عملکردشان را افزایش دهد.

 

با این حال، اهمیت امنیت روانی بیشتر گسترش می‌یابد. در تیم‌سازی پویا، توضیح داده می‌شود که امنیت روانی برای مدیریت تیم‌های پویا بسیار مهم‌ست.

 

تیم‌های پویا دارای عضویت روان هستند و ممکن‌ست در آن لحظه در صنعت، وظایف، زمان‌ها و زبان‌ها بدون آمادگی مناسب برای هدایت شرایط و کارکردهای دائمی در حال تغییر جمع شوند.

 

همانطورکه جهان بی‌ثبات‌تر، نامطمئن‌تر، پیچیده‌تر و مبهم‌تر می‌شود (ب‌ن‌پ‌م)، تیم‌سازی پویا برای پاسخ به چالش‌های جدید بسیار مهم می‌شود.

 

در رهبری مدرن دوره جعبه ابزار تغییر رهبران بخش تیم‌سازی پویا گفته می‌شود که حرکت از مدیریت سنتی به مدیریت مدرن در دنیای ب‌ن‌پ‌م نیازمند اتخاذ یک طرز فکر جدیدست. دنیای امروز به تیمی متقابل و پویا نیاز دارد. این وظیفه شماست – وظیفه رهبر – اینکه تیم و سازمان‌تان را به سمت این طرز فکر سمت‌وسو دهید.

 

یکی از ویژگی‌های کلیدی تیم‌های پویا، توانایی آنها برای آزمایش، استفاده از زمینه‌ها و تخصص‌های متنوع و کار خلاقانه برای یافتن راه‌حل‌های نوآورانه‌ست.

 

در بخش رهبری مدرن دوره، توضیح داده می‌شود که تنوع و سبک رهبری فراگیر کلید موفقیت تیم‌های پویاست. و در عین حال امنیت روانی عامل اساسی خواهد بود. بدون آن، تیم‌های متنوع می‌توانند در مقایسه با همتایان همگن‌شان عملکرد ضعیفی داشته باشند.

 

برای کمک به آزادسازی ظرفیت تیم‌تان، در اینجا پنج راه برای ایجاد یک فرهنگ امنیت روانی وجود دارد.

۵ راه برای ایجاد امنیت روانی در محل کار

۱. درباره آن صحبت کنید

اگرچه ممکن‌ست ساده به نظر برسد، اولین قدم برای ایجاد امنیت روانی صحبت درباره آن‌ست. این اصطلاح به یک گزاره رایج تبدیل شده‌ست و می‌تواند واکنش‌های تدافعی ایجاد کند. و البته به‌معنای صحبت درباره بهبود آن خواهد بود که فرهنگ فعلی‌تان را «ناامن» می‌نامد.

 

با اولویت آشکار به امنیت روانی به‌عنوان یک رهبر، می‌توانید تصورات نادرست درباره آن را تعریف کرده و از بین ببرید.

 

به‌عنوان مثال، مطالعات در این زمینه، هشدار می‌دهند که در یک محل کار از نظر امنیت روانی، همه همیشه «خوب» و «راحت» هستند.

 

بسیاری از افراد فکر می‌کنند که به این معنی‌ست که همیشه احساس راحتی کنید. و نمی‌توانید چیزی بگویید که باعث ناراحتی دیگران شود یا امنیت روانی را نقض کنید. دستیابی به هر چیزی که سخت‌ست مستلزم ناراحتی در طول مسیرست.

 

شفافیت درباره اهداف و تأثیر فرهنگ جدید در محل کارتان مستلزم ترغیب تیم شماست. و می‌تواند زمینه را برای یک انتقال موفق فراهم کند.

۲. از چک‌لیست استفاده کنید

قبل از ایجاد تغییرات، عملکرد امنیت روانی سازمان‌تان را ارزیابی کنید.

 

یکی از ابزارهایی که می‌توانید استفاده کنید چک‌لیست‌ست. مجموعه‌ای از سؤالات که توسط مطالعات ما در دانشگاه صنعتی شریف ایجاد شد تا کارمندان نشان دهند که تا چه حد موافق هستند.

 

به‌عنوان مثال، برای گزینه «من راحت از سایر اعضای تیم‌م کمک می‌خواهم»، کارمند پاسخ‌ش را در مقیاس «کاملاً مخالفم» تا «کاملاً موافقم» بررسی می‌کند.

 

هنگامی‌که همه کارمندان پرسشنامه را پر کردند. نمره هر سؤال را به طور میانگین تعیین کنید تا مشخص شود که تیم در چه زمینه‌هایی قوی‌ترست. و کدام‌ها نیاز به بهبود دارند.

 

پرسشنامه نه‌تنها برای ارزیابی این موضوع که چه‌چیزی باید مفید باشد. بلکه برای دستیابی به فرایند بهبود و اندازه‌گیری کمی پیشرفت به سمت اهداف هم می‌تواند استفاده شود.

۳. درخواست بازخورد داشته باشید

بخش مهمی از تقویت امنیت روانی، درخواست بازخورد کارکنان‌ست. تا زمانی‌که به بخشی ریشه‌دار از فرهنگ تیم‌تان تبدیل شود، آنها ممکن‌ست در ارائه بازخورد تردید کنند. مگر اینکه صریحاً از آنها خواسته شود.

 

هنگام درخواست نظرات آنها، توضیح دهید که چرا انجام این کار مهم‌ست. شفاف‌سازی کنید که در آن افکارشان را درباره همه‌چیز از تصمیمات استراتژیک گرفته تا ایده‌های جدید به اشتراک بگذارند. تنوعی از دیدگاه‌ها، فرصت‌هایی برای بحث و گفت‌وگو و فرصت‌هایی برای نوآوری و خروج از وضعیت موجود را فراهم می‌کند.

 

هنگامی‌که تیم‌تان افکارش را ارائه کرد، به طور سازنده پاسخ دهید. حتی اگر با ایده کسی موافق نیستید یا آن را دوست ندارید، مطمئن شوید که او می‌داند از اینکه آن را به‌اشتراک گذاشته‌ست قدردانی می‌کنید. از خفقان ایده‌ها خودداری کنید. در عوض، از آنها به عنوان نقطه شروع برای بحث تیمی و ایده‌های جدید استفاده کنید.

۴. اشتباهات‌تان را بپذیرید

اگر می‌خواهید کارکنان‌تان از اشتباه‌کردن احساس امنیت کنند، باید درباره اشتباهات‌شان شفاف باشید. و گام‌های اشتباه را به‌عنوان فرصت‌های یادگیری در نظر بگیرید.

 

بر اساس یک مطالعه در مؤسسه دیلویت، رهبران در سازمان‌های با عملکرد بالا ۲۸ برابر بیشتر از همتایان با عملکرد پایین، یادگیری از اشتباهات را الگوبرداری می‌کنند.

 

انجام این کار می‌تواند کارمندان‌تان را تشویق کند که با گام‌های نادرست خودشان روبرو شوند. و مطمئن باشند که مجازات نمی‌شوند. بلکه درباره آنچه اشتباه رخ داده توضیح بدهند. و بفهمند کارهایی را دفعه بعد باید متفاوت انجام دهند.

۵. به طور مداوم دوباره ارزیابی کنید

در نهایت، به یاد داشته باشید که امنیت روانی نیاز به کار مداوم دارد.

 

تیم‌سازی پویا امنیت روانی سازمان را به قدرت عضلانی در بدن تشبیه می‌کند. همانطورکه باید برای حفظ قدرت در طول زمان تلاش کنید، باید تلاش کنید تا در سازمان‌تان امنیت روانی را نیز حفظ نمایید.

 

اگر از چک‌لیست امنیت روانی استفاده می‌کنید، به‌طور دوره‌ای از آن بهره ببرید تا بدانید آیا تلاش‌های شما به فرهنگ مورد نظر شما منجر خواهد شد یا خیر. هم‌چنین می‌توانید به طور مرتب از کارکنان در یک محیط خصوصی درباره احساس‌شان درباره فرهنگ تیم بازخورد بگیرید.

ظرفیت بالقوه تیم‌تان را آزاد کنید

ایجاد یک محل کار از نظر امنیت روانی مستلزم زمان، تلاش و آسیب‌پذیری‌ست که باعث می‌شود برخی از رهبران از آن دوری کنند.

 

اگر به اندازه کافی شجاع باشید، می‌توانید با توسعه فرهنگی که به ارتباطات آزاد، اشتراک‌گذاری ایده‌ها، بحث‌های حمایتی و رشد از اشتباهات ارزش می‌دهد، ظرفیت کامل تیم‌تان را آزاد کنید.

 

دوره رهبری کسب‌وکار

امتیاز به این مطلب

4.6/5 - (9 امتیاز)

مطالب بیشتر

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
امنیت روانی
کتاب بخور و رشد کن ...می‌خورم
+