1. خانه
  2. مقالات
  3. کارآفرینی
  4. پنج مهارت موردنیاز برای راه‌اندازی کسب‌وکار فناورانه موفق

پنج مهارت موردنیاز برای راه‌اندازی کسب‌وکار فناورانه موفق

نوکسب‌وکار فناورانه

پنج مهارت موردنیاز برای راه‌اندازی کسب‌وکار فناورانه موفق

5/5 - (2 امتیاز)

در حالی‌که برخی می‌گویند کارآفرینان به دنیا می‌آیند، نه اینکه ساخته می‌شوند، بعضی افراد دیگر مخالف این نظر هستند

علی‌رغم برخی تصورات غلط رایج، کارآفرینی و نوکسب‌وکار فناورانه – و فرایندهای دقیقی که کارآفرینان در مسیر موفقیت خود اجرا می‌کنند – قابل آموزش است. اگرچه نمی‌توانیم موفقیت یک نوکسب‌وکار [startup] را تضمین کنیم، شیوه‌های خاصی وجود دارد که می‌توان آنها را در سفر کارآفرینی به کار برد تا شانس آن را بهبود بخشد.

 

اگر قصد دارید نوکسب‌وکار فناورانه خودتان را راه‌اندازی کنید یا در مراحل اولیه به آن بپیوندید، اگر هنوز دانش آن را ندارید، ناامید نشوید. مانند هر موضوع دیگری، کارآفرینی فناوری نیازمند مهارت‌های منحصر به فردی است که می‌توانید از طریق آموزش و تمرین توسعه دهید.

 

در این یادداشت مروری بر نوکسب‌وکار فناورانه و پنج مهارتی داریم که برای راه‌اندازی آن نیاز دارید.

نوکسب‌وکار فناورانه چیست؟

یک نوکسب‌وکار فناورانه اینگونه تعریف می‌شود که «محصول یا خدمات آن مبتنی بر نوعی از فناوری نوآورانه است».

 

این فناوری می‌تواند نرم‌افزار، سخت‌افزار یا یک پیشرفت علمی در زمینه‌هایی مانند زیست‌شناسی و شیمی باشد.

 

نوکسب‌وکار فناورانه با سرمایه‌گذاری خطرپذیر دارای چندین رهبر تجاری واقعی از شرکت‌های فناوری است که به عنوان نوکسب‌وکار شروع به کار کردند. از جمله:

 

  • زک سیمز، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران کدکادمی [Codecademy
  • دیو سالوانت و سونگ لارون، بنیانگذاران اسکوار [Squire
  • بیلی ریچاردسون، عضو سابق تیم جامعه در اینستاگرام.

 

بسیاری از شرکت‌های فناورانه معروف با یک ایده و شکلی از فناوری نوآورانه برای تحقق آن شروع به کار کردند. برای توسعه موفقیت‌آمیز سرمایه‌گذاری‌تان، در این یادداشت پنج مهارت معرفی می‌شود تا آنها را توسعه دهید و تقویت کنید.

۱. توسعه یک مدل کسب و کار قوی

حتی بهترین ایده‌های نوکسب‌وکاری نیز بدون داشتن یک مدل کسب و کار قوی می‌توانند شکست بخورند. با وجود تعداد زیادی از انتخاب‌هایی که دارید، توصیه می‌شود توانایی‌تان را برای انتخاب مناسب برای تجارت، صنعت و لحظه به لحظه خود افزایش دهید.

 

همه مدل‌های کسب و کار یکسان خلق نمی‌شوند. برخی از مدل‌های کسب‌وکار به شرکت‌هایی منجر می‌شوند که ارزش آن‌ها به طور چشمگیری متفاوت از سایرین خواهد بود.

 

برای اینکه بتوانید یک مدل کسب‌وکار قوی داشته باشید باید هشت جزء یک مدل کسب و کار را با استفاده از چارچوب دایموند-اسکوار [Diamond-Square] که توسط پروفسور توماس آیزنمن ابداع شده است، تجزیه و تحلیل کنید. چهار جزء اول ماهیت داخلی و عملیاتی دارند:

 

  • پیشنهاد ارزش مشتری (CVP): سرمایه‌گذاری شما چگونه ارزش‌آفرینی می‌کند؟
  • طرح ورود به بازار (GTM): سرمایه‌گذاری شما چگونه به دست مشتریان می‌رسد؟
  • فرمول سود (PF): چگونه کسب درآمد خواهید کرد؟
  • مدیریت فناوری و عملیات (T&O): چگونه محصول را خلق و نگهداری می‌کنید؟

 

چهار جزء دیگر ماهیت بیرونی دارند و نشان‌دهنده ذینفعان و منابع کسب‌وکارتان هستند:

 

  • بنیانگذاران: آیا آنها برای فرصت و مدل کسب و کار مناسب هستند؟
  • تیم: آیا آنها مکمل یکدیگر هستند؟ آیا می‌توانید هر جای خالی را پر کنید؟
  • سرمایه‌گذاران: چه کسانی را برای تأمین مالی کسب‌وکارتان جمع‌آوری کرده‌اید؟ آیا همه با هم هماهنگ هستید؟
  • شرکاء: چه کسی را برای کمک به اجرای عملیات کسب‌وکارتان انتخاب کرده‌اید؟ آنها چگونه کمک خواهند کرد؟

 

مؤلفه‌های یک مدل کسب‌وکار نوکسب‌وکار باید برای اطمینان از اینکه نوکسب‌وکار می‌تواند موفقیت‌آمیز و پایدار رشد کند، همسو باشند.

 

توانایی ساختن هر مؤلفه برای حمایت و کار در هماهنگی با دیگران، مهارتی است که می‌توانید با یادگیری از داستان‌های دنیای واقعی کسانی که قبل از شما آمده‌اند و تمرین کردند، آن را تقویت کنید. اگرچه تلاش‌های ناموفق بیش از حد می‌تواند پرهزینه باشد.

۲. یافتن تناسب محصول-بازار

توانایی یافتن تناسب محصول با بازار یک مهارت کارآفرینی ضروری است. نیاز به ساخت محصولی دارد که:

 

  • دارای یک جزء جدید، خواه خود محصول باشد، روش تحویل آن، یا جنبه‌ای که آن را از رقبا متمایز می‌کند؛
  • نیاز مشتری یا کاری که باید انجام شود را برآورده می‌کند.

 

اگر محصول شما فقط با یکی از این معیارها مطابقت دارد – برای مثال، ایده‌ای نوآورانه است اما نیازی را برآورده نمی‌کند، یا نیازی را برطرف می‌کند اما از پیشنهادهای رقبا متمایز نمی‌شود – به تناسب محصول با بازار دست پیدا نکرده‌اید. یعنی شانس شما برای حفظ شرکت‌تان کاهش پیدا می‌کند.

 

نوکسب‌وکارهای فناورانه به‌عنوان «ماشین‌های آزمایشی» توصیف می‌شود. به این معنی که باید آزمایش‌هایی را اجرا کنید که بینش‌های عمیق‌تری را برای تکرار محصول‌تان برای دستیابی به بهترین تناسب بازار ارائه می‌دهند.

۳. طرح سرمایه‌گذاری شما

آماده‌سازی و ارائه یک بازی قوی یک مهارت چندوجهی برای افزایش سرمایه است. هدف القای اعتماد به ارزش پیشنهادی و مدل کسب و کار شرکت شماست. و در عین حال نشان می‌دهد که چگونه بودجه اضافی می‌تواند آن را به جلو سوق دهد.

 

مراحل آماده‌سازی شامل:

 

  • سرمایه‌گذاران‌تان را بشناسید: قبل از عرضه، درباره سرمایه‌گذاران بالقوه تحقیق کنید. در چه صنایع و مراحلی سرمایه‌گذاری می‌کنند؟ سابقه آنها چیست؟
  • ایجاد یک ارائه محکم: بسته به عوامل موقعیت، ممکن است از شما خواسته شود که ارائه‌تان را کمتر از سه، پنج یا ۱۵ دقیقه حفظ کنید. ارائه‌ای را بسازید که واضح، و کوتاه باشد و شما را در مسیر نگه دارد.
  • تمرین زبان بدن مطمئن: سرمایه‌گذاران به چیزی بیش از محتوای پیشنهادی شما توجه می‌کنند – آنها همچنین می‌خواهند مطمئن باشند که شما فرد مناسبی برای کار هستید. زبان بدن شما می‌تواند به برقراری ارتباط کمک کند.
  • گفتن داستان: در حالی‌که جزئیات طرح کسب و کار شما مهم است، جذابیت برای جنبه‌های شخصی سرمایه‌گذاران نیز مهم است. آماده باشید که داستان این را بگویید که چرا ایده و انگیزه شروع کسب‌وکارتان را داشتید.

 

انتقال این اطلاعات به طور واضح و قانع‌کننده برای برانگیختن علاقه سرمایه‌گذاران خطرپذیر حیاتی است.

۴. ایجاد و حفظ روابط

هر کارآفرینی باید روابط ارزشمندی را ایجاد و حفظ کند. هنگامی‌که به تازگی شروع به کار کرده‌اید، شبکه شما می‌تواند با معرفی، ارائه مشاوره و پشتیبانی و تأمین بودجه شما را به حرکت درآورد.

 

برای تقویت این مهارت، خود را در موقعیت‌هایی قرار دهید که با افراد جدیدی ملاقات می‌کنید، مانند رویدادهای شبکه‌ای در صنعت یا سازمان، گردهمایی‌های گروهی و کنفرانس‌ها. چند سوال در ذهن داشته باشید تا جرقه مکالمه را بزند و در مورد اینکه با چه کسی صحبت می‌کنید ایده بگیرید. هدف شبکه ایجاد روابط سودمند متقابل است. از خود بپرسید: «چگونه می‌توانم به این شخص کمک کنم؟ چگونه می‌توانند به من کمک کنند؟»

 

هنگامی‌که با شخصی آشنا شدید که احساس می‌کنید ارتباط خوبی است، رابطه را حفظ و تقویت کنید. این می‌تواند به معنای برنامه‌ریزی زمان برای ملاقات حضوری، ارسال ایمیل‌های منظم، و یا به سادگی به آنها اطلاع دهید که به آنها می‌اندیشید. به عنوان مثال، آرزوی موفقیت برای آنها در یک پروژه در آینده‌ای نزدیک.

 

شبکه‌سازی به عنوان یک کارآفرین برای هدایت روابط با سرمایه‌گذاران و شرکاء و همچنین تأمین‌کنندگان، مربیان و اعضای بالقوه تیم در حوزه کاری شما بسیار مهم است. خوشبختانه، شما فرصت‌های زیادی برای تمرین دارید.

۵. هدایت سوگیری‌ها و نگرانی‌های اخلاقی

یک مهارت چالش‌برانگیز اما ضروری برای درک به عنوان یک بنیانگذار فناوری، هدایت تعصبات و نگرانی‌های اخلاقی است.

 

در عمل، جنسیت، نژاد و سن بر نحوه انجام سفرهای نوکسب‌وکاری تأثیر می‌گذارد. در حالی‌که نوکسب‌وکاران از برخی جهات باز، در دسترس، مخرب و نوآور است، هنوز هم از انسان تشکیل شده است، و بنابراین تعصبات می‌توانند وارد عمل شوند.

 

درک اینکه چگونه سوگیری‌ها می‌توانند بر شما تأثیر بگذارند بسیار مهم است تا یاد بگیرید چگونه در لحظه و در طول حرفه خود پاسخ دهید.

 

شما همچنین باید یاد بگیرید که چگونه تعصبات خود را تشخیص دهید و خود را اصلاح کنید. آیا به دلیل ویژگی جمعیت‌شناختی در مورد سرمایه‌گذاران، شرکاء یا اعضای تیم بالقوه فرض می‌کنید؟ وقتی چنین سوگیری‌هایی به وجود می‌آیند، احساس راحتی در اصلاح خودتان و دیگران نشان‌دهنده قدرت و تعهد برای ایجاد یک اکوسیستم نوکسب‌وکاری عادلانه‌تر است.

 

از اهمیت و ظرافت یکسانی، شناخت و هدایت دغدغه‌های اخلاقی است. به خصوص در حوزه فناوری – جایی‌که ایده‌ها و نوآوری‌های جدید به طور مرتب ظاهر می‌شوند – باید اخلاق هر تصمیمی را که می‌گیرید زیر سوال ببرید.

 

به عنوان مثال، بیلی ریچاردسون، یکی از اعضای سابق تیم اجتماعی در اینستاگرام، متوجه نگرانی اخلاقی در مورد مدل کسب و کار اپلیکیشن اشتراک‌گذاری عکس و شبکه‌های اجتماعی شد.

 

در بیشتر شرکت‌های فناوری، چیزهای بزرگی که به آن نگاه می‌کنند این است: «چقدر افراد جدید به محصول اضافه می‌کنیم. آیا ما در حال رشد هستیم؟» و همچنین «آن افراد چقدر برای محصول وقت می‌گذارند؟» ریچاردسون می‌گوید: «تنش بزرگ اقتصاد توجه اینستاگرام در آنجا نهفته است. آیا ادامه مطالبه بیشتر و بیشتر و بیشتر وقت مردم برای حضور در فضای دیجیتال اخلاقی است؟»

 

به عنوان یک کارآفرین فناوری، این مسئولیت شماست که این مهارت را توسعه دهید تا اطمینان حاصل کنید که کسب و کار شما اخلاقی عمل می‌کند و به جای کاهش ارزش، به آن می‌افزاید.

 

چگونه به عنوان یک کارآفرین فناورانه مهارت‌های خودتان را ایجاد کنید

اگر می‌خواهید یک سرمایه‌گذاری فناوری را شروع کنید یا به آن بپیوندید، می‌توانید مهارت‌های خودتان را به روش‌های مختلفی بسازید و تقویت کنید.

 

ابتدا اخبار صنعت را بخوانید. تعیین تناسب محصول با بازار به دانش شما از چشم‌انداز رقابتی بستگی دارد.

 

بعد، ارتباطات را ایجاد کنید. خواه شرکت در رویدادهای شبکه با همکلاسی‌ها، پیوستن به یک جامعه یادگیری آنلاین، ملاقات با سازمان‌های محلی، یا تماس با دوستان یک دوست، شبکه می‌تواند درها را برای ایجاد مهارت‌های شما و به دست آوردن فرصت‌های جدید باز کند.

 

در نهایت، یک دوره آموزشی را در نظر بگیرید که با برنامه شما مطابقت دارد. در حالی‌که چندین گزینه دوره کارآفرینی و نوآوری وجود دارد، برخی دوره‌ها مانند جعبه‌ابزار نوآوری، چالش‌ها و فرصت‌های بخش فناوری را برآورده می‌کنند و ابزارها و چارچوب‌هایی را برای تنظیم سرمایه‌گذاری شما برای موفقیت فراهم می‌کنند.

 

[newsletter_signup_form id=1]

امتیاز به این مطلب

5/5 - (2 امتیاز)

مطالب بیشتر

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
نوکسب‌وکار فناورانه
شما هم می‌توانید تغییر را رهبری کنیدبیشتر بدانید
+