رهبری مؤثر شما با مدیریت مؤثر تیم شما ساخته میشود
مدیریت تیم، آن هم به صورت مؤثر، چندین ویژگی و مهارت کلیدی نیاز دارد. بدون آنها، جمع کردن کارمندان برای رسیدن به اهداف مشترک و عملکرد بهترین آنها ممکن است دشوار باشد. که میتواند هم برای سازمان و هم برای موقعیت شغلی شما فاجعهبار باشد.
چه یک مدیر مشتاق باشید. چه رهبر تازه منصوبشده و بدون تجربه زیاد. یا یک مدیر مجرب که در نظارت بر تیم خود مشکل داشته است. توسعه این مهارتهای حیاتی برای موفقیت شما و مدیریت تیم بسیار مهم است. از این رو در این یادداشت، مهارتهای مدیریت تیم را مرمور میکنیم که همه حرفهایها به آن نیاز دارند.
۱. ارتباط شفاف و مؤثر
به عنوان یک مدیر، هدف شما این است که به اعضای تیم خود کمک کنید. تا وظایف خود را به شیوه ای کارآمد، سازگار و همسو با اهداف استراتژیک کلی شرکت انجام دهند. برای دستیابی به این هدف، باید به وضوح بیان کنید که آن اهداف استراتژیک چیست. در عین حال جزئیات کار و فرایندهای خاصی را توضیح دهید که برای رسیدن به آنها از تیم شما نیاز است.
با تبدیل شدن به یک ارتباطدهنده مؤثرتر، سردرگمی را در میان تیم خود از بین میبرید. و مطمئن میشوید که همه همسو هستند و در جهت اهداف یکسانی کار میکنند.
۲. هوش هیجانی
هوش هیجانی به توانایی فرد در مدیریت احساسات خود و دیگران اشاره دارد.
سطح بالایی از هوش هیجانی مشخصه مدیران و رهبران قوی است. فردی که دارای احساس شدید خودآگاهی، همدلی و سایر مهارتهای اجتماعی است. کسی است که میتواند بر دیگران انگیزه دهد و بر آنها تأثیر بگذارد. ویژگی مهمی برای مدیران.
۳. سازمان
شما ممکن است مسئول نظارت بر بودجه و جدول زمانی پروژه علاوه بر وظایف روزانهای باشید که اعضای تیم خود انجام میدهند. شعبدهبازی با بسیاری از قطعات متحرک و انجام تنظیمات لازم در طول مسیر مستلزم درجه بالایی از سازماندهی است.
۴. قابلیت تفویض اختیار
هر چقدر هم که مدیریت خُرد اعضای تیم برای شما وسوسهانگیز باشد، انجام این کار میتواند برای پیشرفت مضر باشد.
یک مدیر خوب میداند چگونه کار را به دیگران محول کند. این شامل درک اینکه چه کسی برای تکمیل یک کار خاص مناسب است. همچنین مستلزم حصول اطمینان از این است که کارمند منابع مورد نیاز را برای موفقیت در اختیار دارد. و احساس میکند که برای تصمیمگیری خود قدرت دارد.
۵. باز بودن
گشودگی هم با هوش هیجانی و هم ارتباط مؤثر همراه است.
این مهم است که اعضای تیم شما وقتی سؤال یا نگرانی دارند. یا زمانی که نیاز به توضیح در مورد آنچه از آنها انتظار میرود، راحت به شما نزدیک شوند. اگر کارمندان شما باور ندارند که میتوانند با شما تماس بگیرند. این خطر وجود دارد که مشکلات یا نگرانیها قبل از اینکه خیلی دیر شود برای اصلاح آنها برطرف شوند.
۶. حل مسئله
مهم نیست که یک پروژه یا فرایند چقدر آماده، سازماندهی یا ایجاد شده است، هر مدیری با مشکلاتی روبرو میشود. این میتواند به صورت یک ضربالاجل یا نقطه عطف از دست رفته باشد. میتواند ماهیت بودجهای داشته باشد. این میتواند شامل یک شکست پیشبینینشده در زنجیره تأمین باشد.
در هر صورت، مدیران باید حلال مشکلات ماهری باشند. توانایی ارزیابی یک چالش، تفکر انتقادی در مورد راهحلهای بالقوه، و فرموله کردن پاسخ برای هر کسی ضروری است که وظیفه رهبری یک تیم را بر عهده دارد.
۷. تصمیم گیری
در طول یک روز، مدیران ممکن است مسئول تصمیم گیریهای متعددی باشند که بر تیم آنها یا پروژهای که تحت نظارت آنها هستند تأثیر بگذارد. اولویتبندی کارها، تخصیص منابع، تفویض وظایف – هر یک از اینها تصمیمی است که به عهده مدیر است.
گاهی اوقات، یک مدیر برای حل یک مسئله نیاز به تصمیمگیری مقتدرانه دارد. در مواقع دیگر، تصمیمگیری ممکن است مستلزم ایجاد اجماع باشد. که در آن اعضای تیم دعوت میشوند تا در بحث شرکت کنند و به هدایت فرایند کمک کنند. در نهایت، مدیر مسئول نتیجه تصمیم است و به این ترتیب، باید با نتایج بعدی راحت باشد.
چگونه میتوانید مهارتهای مدیریت تیم خود را توسعه دهید
اگر میخواهید مهارتهای مدیریت تیم خود را به سطح بالاتری ببرید، چندین قدم برای بهبود آنها وجود دارد. این شامل:
بررسی مهارتهای فعلی شما برای ترسیم مسیری برای پیشرفت حرفهای خود
ابتدا باید بدانید که در حال حاضر مهارتهای مدیریتی شما در کجا قرار دارند. نقاط قوت شما چیست؟ نقاط ضعف شما چیستند؟ بزرگترین فرصتهای شما برای تبدیل پیشرفت به موفقیت شغلی کجاست؟ این بینشها به شما کمک میکند تا طرحی را ایجاد کنید که برای شما مناسب است.
تعیین اهداف برای بهبود و توسعه
هنگامی که به مهارتهای فعلی خود آگاهی پیدا کردید، باید اهدافی را برای تلاشهای توسعهای خود تعیین کنید. برای بهبود کدام مهارتها نیاز دارید؟ موفقیت را چگونه میتوان ارزیابی کرد؟ بازه زمانی شما چیست؟ با تعیین اهداف مشخص و دستیافتنی، کاری به خود میدهید تا در جهت آن کار کنید. و شانس موفقیت خود را افزایش میدهید.
دعوت به بازخورد از تیم شما
اگر در مورد تواناییهای فعلی خود یا اینکه کجا باید رشد را در اولویت قرار دهید مطمئن نیستید، برای دریافت بازخورد به همکاران خود مراجعه کنید. این میتواند در شناسایی نقاط قوت و ضعف شما بسیار ارزشمند باشد.
مهارتهای خود را تمرین کنید
مهارتهای خود را در داخل و بیرون دفتر تمرین کنید. برای مثال، اگر متوجه شدید که پروژهای به دلیل ارتباط ضعیف با شکست مواجه شده است، نقطه سردرگمی را شناسایی کنید. و یادداشتی ذهنی داشته باشید تا در آینده از آن جلوگیری کنید. یا اگر پروژهای به دلیل مدیریت خُرد دچار گرفتهوگیر شده است، روشهایی را پیدا کنید که به شما کمک کند به جای اینکه از بالا مدیریت کنید، بر روی زمین هدایت کنید.
به دنبال توسعه حرفهای
توسعه حرفهای میتواند دارایی ارزشمندی برای کمک به شما در دستیابی به پتانسیل مدیریتی شما باشد. ثبتنام در دوره آموزشی جعبه ابزار فردی ویژه سازمان میتواند به شما کمک کند تا به سرعت مهارتهای مدیریتی خود را توسعه دهید. در عین حال پیگیری فرصتهای مربیگری میتواند به شما در طول مسیر شغلی شما نیز کمک کند.