1. خانه
  2. مقالات
  3. رهبری
  4. ۶ مهارت رهبری که برای موفقیت در کسب‌وکار نیاز دارید

۶ مهارت رهبری که برای موفقیت در کسب‌وکار نیاز دارید

مهارت رهبری

۶ مهارت رهبری که برای موفقیت در کسب‌وکار نیاز دارید

5/5 - (2 امتیاز)

مهارت رهبری را برای اداره مؤثرتر کسب‌وکارتان یاد بگیرید

مهارت رهبری برای هر کسی و در هر دوره سنی نیازست. بسیاری بر این باورند که رهبران بزرگ به دنیا می‌آیند، نه اینکه ساخته شوند. کسانی که با این جهان‌بینی مشترک هستند، احساس می‌کنند که اگر از سنین جوانی توانایی رهبری قوی را از خود نشان ندهید، شانس کمی برای شما وجود دارد. با این حال، حقیقت این است که رهبران بزرگ ساخته می‌شوند.

 

رهبران مؤثر زمان و انرژی را، چه آگاهانه و چه ناخودآگاه، صرف توسعه مهارت رهبری می‌کنند که آنها را برای بسیج دیگران توانمند می‌سازد. این خبر خوبی است. زیرا به این معنی خواهد بود که هر کسی می‌تواند به یک رهبر موفق تبدیل شود. به شرطی که در توسعه مهارت رهبری خود جدی باشد.

 

اگر می‌خواهید در سازمان یا صنعت خود رهبر مؤثرتری شوید، در این یادداشت مهم‌ترین ویژگی‌های مهارت رهبری را می‌گویم که باید برای دستیابی به آن توسعه دهید.

۱. هوش هیجانی

هوش هیجانی توانایی فرد برای تشخیص و مدیریت احساسات در خود و دیگران است. معمولاً به چهار بخش تقسیم می‌شود:

 

  • خودآگاهی: توانایی تشخیص نقاط قوت، ضعف و احساسات خود.
  • خودمدیریتی: توانایی تنظیم احساسات خود، به ویژه در دوره‌های استرس بالا.
  • آگاهی اجتماعی: توانایی تشخیص احساسات دیگران. این اغلب به عنوان توانایی نشان دادن همدلی نیز شناخته می‌شود.
  • مدیریت روابط: توانایی مدیریت روابط با دیگران از طریق تأثیرگذاری، مربیگری، راهنمایی و حل تعارض.

 

هوش هیجانی یک مهارت حیاتی برای همه رهبران است. آنقدر مهم است که بیشتر مهارت‌های باقیمانده در این فهرست را تحت تأثیر قرار می‌دهد. با توسعه هوش هیجانی خود، می‌توانید ارتباط بهتری برقرار کنید. به تیم خود انگیزه دهید. وظایف را واگذار کنید. و تحت شاریط پرفشار انعطاف‌پذیر باقی بمانید. به طور خلاصه، الزامات یک رهبر موثر بودن.

۲. ارتباطات

توانایی‌های ارتباطی یک رهبر برای موفقیت یک تیم حیاتی است. برای درک دلیل، باید در مورد نقشی که رهبران ایفا می‌کنند بیاندیشید. آنها دیگران را تشویق می‌کنند تا از آنها پیروی و در جهت اهداف مشترک تلاش کنند.

 

توانایی برقراری ارتباط مؤثر با دیگران نیز بر کارایی تیم تأثیر می‌گذارد و چگونگی انجام وظایف را تعیین می‌کند. برای اطمینان از اینکه این وظایف به درستی انجام می‌شوند، باید مشخص کنید که آیا مهارت‌های ارتباطی موثر مورد نیاز برای آگاهی‌بخشی تیم خود از اهدافتان و برنامه‌ریزی برای دستیابی به آنها را نشان می‌دهید یا خیر.

 

مهارت ارتباطی از چندین ویژگی مجزا تشکیل شده است. برخی از مهم‌ترین مهارت های ارتباطی برای رهبران عبارتند از:

 

  • سازگاری: توانایی تطبیق سبک ارتباطی خود با موقعیت‌ها و مخاطبان مختلف؛
  • گوش دادن فعال: توانایی درگیر ماندن و توجه در طول مکالمه، توجه به اشکال کلامی و غیرکلامی ارتباط؛
  • شفافیت: توانایی برقراری ارتباط با اهداف، فرصت‌ها، چالش‌ها و استراتژی شرکت شما به روشی باز و شفاف؛
  • وضوح: توانایی ساده کردن یک پیام با ارائه سطح مناسب از جزئیات برای یک مخاطب خاص برای ایجاد انگیزه در آنها؛
  • کنجکاوی: توانایی پرسیدن سؤالات باز که جرقه بحث اندیشمندانه را برمی‌انگیزد؛
  • همدلی: همانطور که در بالا ذکر شد، توانایی تشخیص احساسات کسانی که با آنها ارتباط برقرار می‌کنید. و استفاده از این درک برای تنظیم سبک ارتباطی خود؛
  • زبان بدن: ارائه زبان بدن باز و آرامش‌بخش که باعث ایجاد رابطه می‌شود. و باعث می‌شود دیگران احساس راحتی کنند. و نظرات خود را به اشتراک بگذارند.

۳. توانایی ارائه بهترین عملکرد

یک رهبر مؤثر به سادگی به دیگران نمی‌گوید که چه کاری انجام دهند یا نحوه تکمیل وظایف را مدیریت نمی‌کند. در عوض، آنها به کارمندان قدرت می‌دهند تا کاری را انجام دهند که برای آن استخدام شده‌اند. این نه تنها عملکرد تیم را بهبود می‌بخشد. بلکه زمان را برای انجام وظایف اساسی رهبری آزاد می‌کند. همین کار می‌تواند مدیریت زمان را تا حد زیادی بهبود بخشد. همه این عناصر بر عملکرد کلی تیم تأثیر می‌گذارند. یک شاخص واضح برای نشان دادن رهبری مؤثر.

 

نحوه انتخاب شما برای توانمندسازی کارمندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله نوع کار و اهدافی که برای دستیابی به آن تلاش می‌کنید. طیف گسترده‌ای از استراتژی‌ها وجود دارد که می‌توانید به عنوان یک رهبر از آنها استفاده کنید، از جمله:

 

  • ایجاد فرهنگ اعتماد در سازمان
  • ارائه بازخورد صادقانه
  • نشان دادن همدلی
  • تقویت ارتباطات باز
  • هدفمند بودن
  • حمایت از فرصت‌های رشد

 

به عنوان یک امتیاز، پژوهش‌های نشان داده است‌ که سازمان‌هایی با کارکنان بسیار توانمند از مزایای بیشتری مانند رضایت شغلی بیشتر برخوردار می‌شوند. منجر به سطوح کمتر گردش مالی و سطوح بالاتر مشارکت می‌شود.

۴. خودآگاهی

برای رهبری توانمندی تیم خود، داشتن سطح سالمی از خودآگاهی مهم است. این می‌تواند به شما اجازه دهد که احساسات خود را در حین انجام وظایف خود بشناسید و کنترل کنید. و به شما کمک می‌کند در موقعیت‌های به خصوص استرس‌زا موثر باقی بمانید.

 

علاوه بر این، خودآگاهی یکی از ضروری‌ترین ویژگی‌های رهبری است. زیرا می‌تواند به شما قدرت دهد تا سبک رهبری خود را شناسایی کنید.

سبک‌های مختلف رهبری چیست؟

  • رویکردی: سبک رهبری که با صمیمیت و صداقت تجسم یافته است که ارتباطات عمیقی با اعضای تیم ایجاد می‌کند؛
  • شایسته: سبک رهبری که با فروتنی، شایستگی و عزم تجسم یافته است. در آن تیم رهبر را شایسته اعتماد و تعهد خود می‌داند؛
  • آرمانی: یک سبک رهبری که با چشم‌انداز روشن و انتظارات بالا تجسم یافته است. که اعضای تیم را برای عملکرد حداکثری بالقوه ترغیب می‌کند.

 

هنگامی‌که سبک رهبری را درک کردید که به طور پیش‌فرض انجام می‌دهید، می‌توانید از نقاط قوت آن استفاده کنید. و در عین حال از مشکلات احتمالی آن اجتناب کنید. شما همچنین می‌توانید موقعیتی برای ایجاد یک سبک رهبری منحصربه‌فرد داشته باشید.

 

مانند چندین مهارت دیگر در این فهرست، توانایی شما در خودآگاهی به هوش هیجانی بازمی‌گردد.

۵. انعطاف‌پذیری

در تجارت، همه چیز به ندرت دقیقاً همانطورکه در نظر گرفته شده است پیش می‌رود. مهم نیست که چقدر ریسک‌های شناخته‌شده را در استراتژی کسب و کار یا معرفی محصول خود به حساب می‌آورید. همیشه ویژگی‌هایی وجود خواهند داشت که می‌توانند در برنامه‌های شما آچار فرانسه باشند. به عنوان یک رهبر، شما باید تحت شرایط پرفشار انعطاف‌پذیر باشید. و مهارت‌های مهم حل مسئله را بدانید که به شما کمک می‌کند تا با سناریوهای در حال تغییر سازگار شوید. و تیم خود را به مسیرهای جدید هدایت کنید.

 

ایجاد انعطاف پذیری در سبک رهبری شما وجود دارد. برخی از استراتژی های موثر عبارتند از:

 

  • تأمل در یک موقعیت و ارزیابی گزینه‌ها قبل از اقدام؛
  • تلاش برای یادگیری و بهبود مستمر خود و تیمتان؛
  • همیشه هدفمند باشید، حتی در شرایط استرس‌زا؛
  • ایجاد روابط قوی با دوستان، همکاران و مربیان که می‌توانید در مواقع بحران از آنها استفاده کنید.

۶. سواد مالی

در نهایت، مهم است که بدانیم بیشتر زمان یک رهبر به استراتژی کسب‌وکار اختصاص می‌یابد: انتخاب اهداف سازمانی و تلاش برای رسیدن به آنها. بر حسب ضرورت، این اهداف تا حد زیادی به پرسش‌های مربوط به عملکرد مالی مرتبط خواهند شد. سودآوری، جریان نقدی و سایر معیارهای کلیدی. با در نظر گرفتن این موضوع، همه رهبران کسب و کار باید سواد مالی را داشته باشند.

 

علاوه بر سواد مالی اولیه، مهارت‌های مالی که همه رهبران نیاز دارند عبارتند از:

 

  • تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی، که شامل ترازنامه، صورت سود و زیان و صورت جریان نقدی است؛
  • تجزیه و تحلیل نسبت‌ها، که درک معنادارتری از عملکرد یک شرکت می‌دهد؛
  • مدیریت جریان نقدی، که برای حفظ یک کسب‌وکار و رشد با نرخ ثابت بسیار مهم است؛
  • پیش‌بینی که به توانایی پیش‌بینی فروش آتی، جریان‌های نقدی و سودآوری اشاره دارد.

 

سواد مالی می‌تواند برای همه متخصصین حرفه‌ای مفید باشد. اما برای کسی که در حال حاضر در یک موقعیت رهبری است، یا مایل به دستیابی به آن است، بسیار مهم است.

چه کسی به مهارت رهبری نیاز دارد؟

تقریباً همه – صرف نظر از نقش حرفه‌ای خود – می‌توانند از توسعه مهارت رهبری بهره ببرند. گروه‌هایی که بیشتر از همه بهره می‌برند عبارتند از:

 

  • متخصصین حرفه‌ای لایه اولیه و میانی: توسعه مهارت رهبری در اوایل کار می‌تواند به شما این امکان را بدهد که پتانسیل رهبری را نشان دهید. و برای ارتقاء به یک نقش بالاتر نامزد شوید؛
  • رهبران تازه منصوب‌شده: اگر در ابتدا به‌عنوان یک کارشناس مستقل کار کرده‌اید، اما اکنون خود را در نقش‌های رهبری می‌بینید. توسعه مهارت‌هایتان می‌تواند به شما کمک کند تا وظایف خود را به طور مؤثرتری انجام دهید؛
  • کارآفرینان جدید یا مشتاقان رهبری: کارآفرینان به طور پیش‌فرض رهبران سرمایه‌گذاری خود هستند. موفقیت نوکسب‌وکار [استارتاپ] شما مستلزم آن است که تا حد امکان از تیم خود ارزش بیشتری بگیرید. و زمان و انرژی خود را برای کارهای راهبردی و حیاتی آزاد کنید.

توسعه مهارت رهبری شما

اولین قدم برای تبدیل شدن به یک رهبر بهتر این است که نقاط قوت و ضعف فعلی خود را درک کنید. با در نظر گرفتن این موضوع، شروع با انجام خودارزیابی رهبری می‌تواند مفید باشد. علاوه بر شناخت زمینه‌هایی که باید در آن پیشرفت کنید، می‌تواند به شما در تمرین خودآگاهی و هوش هیجانی کمک کند.

 

هنگامی‌که درک عمیقی از اینکه از کجا باید شروع کنید پیدا کردید، اهدافی را انتخاب کنید که به سمت آنها حرکت کنید. اهداف شما باید مشخص، قابل سنجش، قابل دستیابی، واقع‌گرایانه و به‌موقع باشد. اینها ویژگی‌های اهداف اسمارت [SMART] شناخته می‌شود. با داشتن این اهداف، می‌توانید به دنبال استراتژی مناسب برای توسعه مهارت رهبری خود باشید.

 

برخی می‌توانند مهارت رهبری خود را با خواندن کتاب، پژوهش و انجام تمرین‌ها به تنهایی بهبود بخشند. برخی دیگر به رویکرد یادگیری ساختارمندتری نیاز دارند. اگر مورد دوم شبیه شما به نظر می‌رسد، یک دوره آموزشی یا کارگاه آموزشی آفلاین یا آنلاین می‌تواند ابزار موثری برای تقویت مهارت رهبری شما در عین داشتن انعطاف‌پذیری برای کار و زندگی باشد.

 

دوره رهبری کسب و کار یک دوره حرفه‌ای‌، جامع و دانلودی خواهد بود که به شما در ایجاد مهارت رهبری قوی کمک کند. این دوره همراه با یک دوره رشد فردی شروع می‌شود که بینشی از سبک رهبری، نقاط قوت و ضعف شما ارائه می‌دهد. سپس خود را در دوره آموزشی رهبری غوطه‌ور می‌کنید. که چارچوب عملی را فراهم می‌کند که می‌توانید از آن برای تبدیل شدن به یک رهبر موثرتر استفاده کنید.

 

[newsletter_signup_form id=1]

امتیاز به این مطلب

5/5 - (2 امتیاز)

مطالب بیشتر

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مهارت رهبری
زودتر از بقیه به بزرگراه رهبری وارد شوید!می‌خوام وارد شوم
+