1. خانه
  2. مقالات
  3. رهبری
  4. ۵ توصیه برای گذار از تدوین استراتژی به اجرا

۵ توصیه برای گذار از تدوین استراتژی به اجرا

گذار از تدوین به اجرا

۵ توصیه برای گذار از تدوین استراتژی به اجرا

5/5 - (3 امتیاز)

از تدوین استراتژی به اجرا راه زیادی را در پیش دارید که بایستی کم کنید

از تدوین به اجرا برای یک استراتژی مسیر طول و درازی دارد. مسلماً استراتژی کلید موفقیت یک کسب‌وکار است، اما تنها زمانی مؤثر است که به درستی اجرا شود. برخی از متخصصان در تدوین طرح‌های تجاری جامع تجربه دارند. در حالی‌که برخی دیگر در اجرا مهارت دارند. که معمولاً به عنوان «اندیشمندان» در مقابل «اجراکنندگان» شناخته می‌شوند.

 

ترکیب متوازن هر دو، دارایی ارزشمند برای هر کسب‌وکاری است. اگر در تلاش هستید تا استراتژی کسب‌وکارتان را به خط پایان برسانید. در این یادداشت نکاتی برای گذار از تدوین به اجرا آورده می‌شود. این نکات برای موفقیت بلندمدت شرکت شما ضروری خواهد بود.

تدوین یک استراتژی موفق

توسعه یک استراتژی مؤثر مستلزم دانش عمیق، تفکر انتقادی و برنامه‌ریزی دقیق است. در حالی‌که چندین چارچوب استراتژی می‌توانند کمک کنند، شما می‌توانید از برچسب‌گذاری ارزش استفاده کنید.

 

برچسب‌گذاری ارزش یک نمایش بصری از استراتژی مبتنی بر ارزش است. این می‌تواند در فرموله کردن مدل کسب‌وکار کمک کند که در قیمت‌گذاری، موقعیت محصول و مدیریت فروش نقش دارد. استراتژی مبتنی بر ارزش بر ارزش ادراک‌شده مشتریان از محصولات یا خدمات فروخته‌شده متکی است. و قیمت‌ها، هزینه‌ها و استراتژی تأمین‌کننده سازمان را تعیین می‌کند.

 

برخی از اصطلاحات کلیدی برای تدوین استراتژی مبتنی بر ارزش عبارتند از:

 

  • تمایل به پرداخت (WTP): قیمتی که مشتریان مایلند برای یک محصول یا خدمات بپردازند. حاشیه بین تمایل به پرداخت [WTP] مشتری و قیمت واقعی «لذت مشتری» در نظر گرفته می‌شود. این لذت مشتری همان ارزش دریافتی مشتری است.
  • قیمت: قیمتی که محصول با آن فروخته می‌شود. حاشیه بین قیمت و هزینه، حاشیه شرکت یا پولی است که کسب‌وکار به دست می‌آورد.
  • هزینه: هزینه تولید محصول.
  • تمایل به فروش (WTS): کمترین قیمتی که یک تأمین‌کننده مایل است برای خدمات خود بپذیرد. حاشیه بین تمایل به فروش [WTS] و هزینه، «مازاد تأمین‌کننده» یا «لذت تأمین‌کننده» نامیده می‌شود. لذت تأمین‌کننده همان ارزشی است که تأمین‌کنندگان معتقدند دریافت می‌کنند.

 

این تنها یک چارچوب برای تدوین یک استراتژی موفق است. شما می‌توانید از ابزارهای مشابه استفاده کنید. اما بهترین گزینه همیشه به نیازهای برنامه‌ریزی استراتژیک شرکت شما بستگی دارد. در این یادداشت پنج توصیه برای تدوین و اجرای موفقیت‌آمیز استراتژی یادآوری می‌شود. توجه به این نکات شما را در مسیر درستی برای رسیدن به یک استراتژی تجاری مؤثر قرار خواهد داد.

پنج نکته برای انتقال از تدوین به اجرا

پس از تدوین یک استراتژی تجاری مؤثر، نوبت به اجرا می‌رسد. همیشه گفتن چیزی آسان‌تر از انجام و اجرای آن است. اجرای استراتژی اغلب چندین چالش را به همراه دارد که غلبه بر آنها دشوار است.

 

طبق دوره استراتژی کسب‌وکار، سه ویژگی اجرای استراتژی وجود دارد که این فرایند را برای بسیاری از شرکت‌ها دشوار می‌کند:

 

  • خسته‌کننده: استراتژی هیجان‌انگیز است. در مقابل، اجرا می‌تواند نسبتاً پیش پا افتاده باشد؛
  • زمان‌بر: بهترین استراتژی‌ها معمولاً به سال‌ها وقت نیاز دارند تا به طور مؤثر اجرا شوند؛
  • جزئی‌محور: اجرای خوب استراتژی مستلزم توجه به جزئیاتی است که بسیاری از مدیران ندارند.

 

برای جلوگیری از این موانع و اطمینان از گذار از تدوین به اجرا، در اینجا یک مرور کلی آورده شده است. از این نکات می‌توانید برای تنظیم استراتژی خودتان برای موفقیت استفاده کنید.

۱. اهداف واضح تعیین کنید

یک راه ساده و مؤثر برای گذار از تدوین به اجرا، تعیین اهداف استراتژیک روشن است. اهداف استراتژیک، اهداف قابل اندازه‌گیری و عملی هستند که با چشم‌انداز کسب‌وکار همسو هستند. این اهداف تضمین می‌کنند که افرادی که استراتژی را اجرا می‌کنند دستورالعمل‌های روشنی در مورد هدف و اهداف آن دارند. و کمک می‌کنند روند اجرا بدون موانع اضافی حرکت کند.

۲. یک نقشه ارزش ترسیم کنید

نقشه ارزش یک ابزار بصری است. و به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا نیازها، نقاط دردناک یا خواسته‌هایی را تعیین کنند که محصولات یا خدمات آن می‌توانند برای مشتریان بالقوه حل یا برآورده کنند. این ابزاری است که محرک‌های ارزش بالقوه یک کسب‌وکار را نشان می‌دهد. عواملی که بر تمایل مشتریان به پرداخت برای یک محصول یا خدمات تأثیر می‌گذارند. شناسایی و ترسیم محرک‌های ارزش می‌تواند برای فرمول‌بندی ارزش پیشنهادی کسب‌وکار و متمایزکننده‌های کلیدی استفاده شود.

 

در دوره استراتژی کسب و کار پنج مرحله برای ایجاد یک نقشه ارزش مؤثر وجود دارد.

 

  • محرک‌های ارزش را شناسایی کنید: ۱۰ معیار خریدی را تعیین کنید که مشتریان هنگام انتخاب بین محصول شما و محصولات رقیب استفاده می‌کنند.
  • رتبه محرک‌های ارزش: آن ۱۰ معیار را از مهم‌ترین به کم‌اهمیت‌ترین رتبه‌بندی کنید.
  • به عملکرد شرکت امتیاز دهید: برای هر محرک ارزش، عملکرد شرکت‌تان را از نمره یک (ضعیف) تا پنج (عالی) ارزیابی کنید.
  • به عملکرد رقبای امتیاز دهید: این روند را برای دو یا سه رقیب اصلی خودتان تکرار کنید.
  • نقشه ارزش را مرور کنید: از خود بپرسید که آیا یافته‌های شما دقیقاً وضعیت رقابتی بازار، نقاط قوت و ضعف شرکت شما را منعکس می‌کند. و آیا اقدامات بعدی قابل اجرا برای اصلاح شکاف‌های رقابتی وجود دارد یا خیر.

 

با ترسیم یک نقشه ارزش، می‌توانید عملکرد کسب‌وکارتان را بررسی و فرصت‌های جدیدی را برای بهبود موقعیت خودتان در بازار کشف کنید. هم‌چنین یک نقشه ارزش می‌تواند رتبه‌بندی کند که شرکت شما در مقایسه با رقبا چقدر استعداد جذب و حفظ مشتریان را دارد.

۳. محرک‌های ارزش‌های مهم را تقویت کنید

هنگامی‌که محرک‌های ارزش کلیدی خود را شناسایی کردید، گام بعدی اجرا و تقویت آنهاست. با این حال، مهم است که به جای همه آنها بر تقویت مهم‌ترین آنها تمرکز کنید.

 

مدرس دوره استراتژی کسب‌وکار می‌گوید: «اگر بخواهید در همه جا استثنایی باشید و منابع را به طور مساوی در تمام محرک‌های ارزش خودتان توزیع کنید، در نهایت در سطح متوسطی قرار خواهید گرفت.»

 

هنگامی‌که مهم‌ترین محرک‌های ارزش را شناسایی کردید، تقویت آنها مستلزم ایجاد ایده‌های خلاقانه است. از آنجایی‌که افزایش محرک‌های ارزش می‌تواند یک کار نسبتاً مبهم باشد، خلاقیت ایده‌ها و جهت‌گیری را فراهم می‌کند. از اینکه خارج از چارچوب بیاندیشید، ریسک کنید یا حتی شکست بخورید نترسید. از طریق سعی و خظا، ایده‌های جدید می‌توانند محرک‌های ارزش شما را تقویت کرده، کسب‌وکارتان را به جلو سوق دهند.

۴. یک برنامه برای تکامل ارزش پیشنهادی خود ایجاد کنید

ارزش پیشنهادی بیانیه کوتاهی است. این بیانیه ارزشی را بیان می‌کند که شرکت شما ارائه می‌دهد. و تفاوت محصول یا خدمات شما با رقبا را توضیح می‌دهد. همانطورکه چشم‌انداز کسب‌وکار و بازار تغییر می‌کند، ارزش پیشنهادی شما نیز باید تغییر کند.

 

رقبا اغلب به تقلید از شما یا جایگزین این ارزش برای خودشان تبدیل می‌شوند. این امر می‌تواند درآمد شما را ببلعد. برای اینکه در اوج بمانید، استراتژی شما باید به طور مداوم تکامل یابد. استراتژی شما یعنی محرک‌های ارزش و ارزش پیشنهادی شماست.

۵. کار را به طور مؤثر تفویض کنید

اجرای موفقیت‌آمیز استراتژی می‌تواند یک فرایند طاقت‌فرسا و چند مرحله‌ای باشد. برای مدیران مهم است که به طور مؤثر تفویض اختیار کنند. با واگذاری وظایف به سایر اعضای تیم، رهبری می‌تواند زمان بیشتری را صرف تمرکز بر عناصر تصویر کلان‌تر کسب‌وکار کند. بنابراین،

 

  • سایر اعضای تیم را درگیر کنید؛
  • ارزش‌های اصلی کسب‌وکار را به اشتراک بگذارید؛
  • اجرای استراتژی را تشویق کنید؛
  • با هم پیروز شوید و روحیه تیم را تقویت کنید؛
  • به بررسی عملکرد ادامه دهید.

 

درحالی‌که این نکات می‌تواند برای اجرای هر استراتژی مفید باشد، هیچ یک از این مراحل کار یک‌شبه و یک‌باره نیستند. یک استراتژی موفق که برای یک کسب‌وکار و مشتریان آن ارزش ایجاد می‌کند، مستلزم بررسی و بهبود عملکرد مستمر است. راه‌اندازی یک رویه عملیاتی استاندارد را برای صاحب وظیفه تعیین‌شده در نظر بگیرید تا به طور منظم اجرا شود. این رویه باعث می‌شود تا تجزیه و تحلیل همواره در دستورکار باشد. و اینکه آیا به‌روزرسانی ضروری است یا خیر.

اجرای استراتژی کسب‌وکار ضروری است

استراتژی کسب‌وکار جزء ضرورت رشد و موفقیت بلندمدت است. نخست به مشتریان شما ارزش ارائه می‌دهد. از طرف دیگر، هدف از ابتکارات شرکت شما و جهت‌گیری تیم شما مشخص می‌شود. در مرحله اجرا شتاب خودتان را از دست ندهید. مطمئن باشید که تمام تلاش شما نتیجه خواهد داد. در واقع، با یک چارچوب مناسب، می‌توانید برای مشتریانتان ارزش خلق کنید. و یک استراتژی بدون اصطکاک را برای دستیابی به نتایج مالی برجسته اجرا کنید.

 

آیا علاقه‌مند به یادگیری در مورد اجرای استراتژی هستید؟ برای توسعه مهارت‌های برنامه‌ریزی استراتژیک خودتان، دوره جعبه ابزار استراتژی یا جعبه ابزار رهبران ما را دنبال کنید.

 

[newsletter_signup_form id=1]

امتیاز به این مطلب

5/5 - (3 امتیاز)

مطالب بیشتر

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
گذار از تدوین به اجرا
پانزده روز تعطیلات عید چه‌کاره‌ای؟! اطلاعات بیشتر
+