1. خانه
  2. مقالات
  3. کارآفرینی
  4. نحوه ایجاد سند چشم‌انداز همکاری برای سرمایه‌گذاران

نحوه ایجاد سند چشم‌انداز همکاری برای سرمایه‌گذاران

سند چشم‌انداز همکاری

نحوه ایجاد سند چشم‌انداز همکاری برای سرمایه‌گذاران

5/5 - (3 امتیاز)

سند چشم‌انداز همکاری یک سند مقدماتی و غیر الزام‌آور بین یک کارآفرین و سرمایه‌گذار است که یک معامله مالی را مشخص می‌کند

پس از ارائه یک ایده تجاری نوآورانه، ارائه پیشنهاد به سرمایه‌گذاران، و یافتن گزینه‌های سرمایه، وظیفه تامین منابع مالی می‌تواند دلهره‌آور به نظر برسد. ایجاد سند چشم‌انداز همکاری [Term Sheet] یکی از ابزارهایی است که می‌توانید برای سهولت این فرایند از آن استفاده کنید. با این سند، می‌توانید سرمایه‌گذاران احتمالی را جذب و رقابتی ایجاد کنید تا مطمئن شوید بهترین معامله را انجام خواهید داد.

 

اگر می‌خواهید با موفقیت سرمایه‌گذاری نوکسب‌وکارتان را تأمین کنید، در این یادداشت مروری کلی از نحوه ایجاد یک سند چشم‌انداز همکاری برای سرمایه‌گذاران آورده می‌شود.

سند چشم‌انداز همکاری چیست؟

سند چشم‌انداز همکاری یک سند مقدماتی و غیر الزام‌آور بین یک کارآفرین و سرمایه‌گذار است که یک معامله مالی را مشخص می‌کند. این اولین برداشت از شرایط و ضوابط توافقنامه پیشنهادی است.

 

از آنجایی‌که سند چشم‌انداز همکاری غیر الزام‌آور است، می‌توانید از آن به عنوان طرحی از توافق نهایی خودتان استفاده کنید. سند دارای دو جنبه مهم است:

 

  • اقتصادی: عواملی مانند ارزش‌گذاری، مجموعه اختیارات و اولویت انحلال؛
  • نظارتی: سرمایه‌گذاران چقدر بر تصمیمات تجاری نظارت دارند.

 

چه شما یا سرمایه‌گذارتان سند چشم‌انداز همکاری را ایجاد کنید، به هر دو جنبه توجه زیادی داشته باشید تا اطمینان حاصل کنید که نظارت بر کسب‌وکارتان را حفظ می‌کنید.

 

بیشتر شرکت‌های ریسک‌پذیر دارای یک سند چشم‌انداز همکاری استاندارد هستند. آنها احتمالاً می‌خواهند از سهام ممتاز قابل تبدیل با اولویت انحلال استفاده کنند.

 

همچنین می‌توانید برای جذب سرمایه‌گذاران بالقوه و شروع مذاکرات، سندی با شرایط از پیش تعیین‌شده منتشر کنید.

 

به عنوان یک بنیانگذار، بسیار مهم است که آماده باشید تا ایده کسب‌وکارتان را با یک سند جشم‌انداز همکاری برای سرمایه‌گذاران مطرح کنید. در اینجا چهار مرحله برای ایجاد این سند را توضیح می‌دهم.

۱. محتوای سند را درک کنید

اول از همه، درک محتوای سند چشم‌انداز همکاری ضروری است. این سند شامل موارد زیر است:

 

  • مبلغ سرمایه‌گذاری؛
  • زمان‌بندی؛
  • ارزش‌گذاری شرکت؛
  • شکل سرمایه‌گذاری؛
  • طرح‌های اختیار سهام؛
  • حقوق و مسئولیت‌ها؛
  • کرسی هیئت‌مدیره؛
  • چارچوب زمانی برای تکمیل معامله.

 

درک این موارد نیاز به درک عمیق نیازهای کسب‌وکار و سرمایه گذاری شما دارد. تلاش‌تان برای شناسایی میزان سرمایه‌ای که باید درخواست کنید، نوع سرمایه‌گذاری که به دنبال آن هستید و ارزش‌گذاری شرکت‌تان بستگی دارد. انجام این کار می‌تواند اطمینان حاصل کند که سند چشم‌انداز همکاری شما دقیقاً نیازهای تجاری شما را منعکس می‌کند و بحث‌های سازنده با سرمایه‌گذاران بالقوه را تسهیل می‌کند.

 

اگر درک محتوای سند عبارت بسیار دشواری باشد، مسئولیت را با یک شریک تجاری یا یک مشاور در میان بگذارید. از طرف دیگر، می‌توانید تصمیم بگیرید که چه عواملی برای اهداف شما ضروری هستند و ابتدا روی آنها تمرکز کنید.

۲. شرایط و ضوابط را مطالعه کنید

مانند هر سند تجاری، درک شرایط و ضوابط حیاتی است.

 

اساسی‌ترین در یک سند چشم‌انداز همکاری عبارتند از:

 

  • ارزش‌گذاری: ارزش شرکت قبل و بعد از سرمایه‌گذاری.
  • سهام ممتاز: نوعی از سهام که سرمایه‌گذاران اوراق بهادار خریداری می‌کنند شامل اولویت‌های انحلال و حق رأی است.
  • ترجیح انحلال: حق سهامداران ممتاز برای بازگرداندن سرمایه‌گذاری‌هایشان قبل از فروش سهام یا انحلال.
  • مفاد حفاظتی: مقرراتی که به سرمایه‌گذاران در انجام اقدامات تجاری مانند گرفتن بدهی یا انتشار سهام جدید حق اظهار نظر می‌دهد.
  • حقوق متناسب: حقوقی که به سرمایه‌گذاران وسیله‌ای برای جلوگیری از کم بهره شدن و حفظ مالکیت با شرکت در دوره‌های تامین مالی آینده می‌دهد.

 

این عوامل هم از شما و هم از سرمایه‌گذارانتان محافظت می‌کنند، اما همیشه بخشی از توافق نیستند.

 

اگر همه چیز خوب پیش برود، بیشتر شرایط نظارتی وارد عمل نمی‌شوند. اما وقتی اوضاع بد پیش می‌رود و اختلاف نظر وجود دارد، اسناد مشخص می‌کنند که چه کسی بر کرسی رهبری نشسته است و قدرت تصمیم‌گیری کلان را دارد.

 

بسیار مهم است که مطمئن شوید از پیش‌نویس اولیه برگه اصطلاح راضی هستید. پس از امضا، برای محافظت از بهترین منافع شما در نظر گرفته شده است.

۳. وکیل بگیرید

گردآوری آنچه ارائه‌دهندگان خدمات نامیده می‌شود – شرکت‌ها یا افرادی که در مراحل مختلف پشتیبانی تخصصی از کارآفرینان ارائه می‌دهند – مرحله ضروری دیگری در فرایند سند چشم‌انداز همکاری است. نمونه‌هایی که می‌توان نام برد شامل حسابداری، املاک و مستغلات، و موارد استخدامی هستند.

 

یکی از با ارزش‌ترین ارائه‌دهندگان خدمات هنگام تنظیم سند چشم‌انداز همکاری، وکیل است. کار با فردی که در زمینه کارتان متخصص است می تواند تفاوت چشمگیری ایجاد کند.

 

شما، به عنوان کارآفرین، باید با این شرایط آشنایی کافی داشته باشید تا تصمیمات خوبی بگیرید که به نفع شرکت شما باشد. و شما باید یک وکیل خوب در مراحل اولیه پیدا کنید که بتواند به شما کمک کند تا در این مسیرهای پیچیده حرکت کنید.

 

یک وکیل با تجربه می‌تواند به شما کمک کند تا قبل از هر گونه تعهد قانونی، سند چشم‌انداز همکاری خودتان را درک کنید، و اطمینان حاصل کنید که از منافع‌تان محافظت می‌کنید و به سرمایه‌گذاران بالقوه حرفه‌ای ارائه می‌دهید.

 

سند چشم‌انداز همکاری برای تعیین شرایط مهمی استفاده می‌شود که باید بین افراد تجاری مورد توافق قرار گیرد. بنابراین وکلا می‌توانند قرارداد قطعی را تنظیم و نهایی کنند که نشان‌دهنده قرارداد خرید سهامداران الزام‌آور است.

۴. برای مذاکره آماده شوید

مذاکره برای ایجاد سند چشم‌انداز همکاری بسیار مهم است. شما اغلب سند را بر اساس مذاکرات فیمابین تجزیه و تحلیل و تغییر می‌دهید. تا شرایط و ضوابط نهایی و الزام‌آور قانونی آن را تثبیت کنید.

 

علاوه بر یافتن یک وکیل خوب، توصیه می‌شود که مراحل زیر را برای آماده شدن برای مذاکره با یک شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر انجام دهید:

 

  • تصمیم بگیرید که کدام یک از عناصر سند چشم‌انداز همکاری مهم‌تر است؛
  • قبل از صدور سند خواسته‌هایتان را در میان بگذارید؛
  • با انجام تحقیق، شبکه‌سازی و گفتگو با سرمایه‌گذاران تنش رقابتی ایجاد کنید؛
  • روی مسائلی تمرکز کنید که به شما کمک می‌کند یا مانع از رسیدن به نتیجه دلخواهتان می‌شود؛
  • خلق ارزش هم برای شما و هم برای سرمایه‌گذاران بسیار مهم است.

 

ایجاد ارزش بخش کلیدی از فرایند مذاکره است. اگر به خوبی انجام شود، می‌تواند بن‌بست‌ها را به معاملات و معاملات خوب را به معاملات عالی تبدیل کند.

نحوه ایجاد سند چشم‌انداز همکاری را بیاموزید

امضای یک سند همکاری می‌تواند ترسناک باشد، اما مزایای بسیار زیادی را ارائه می‌دهد. با استفاده از این سند، می‌توانید نظارت بر کسب‌وکارتان را داشته باشید. خطوط ارتباطی باز با سرمایه‌گذاران بالقوه ایجاد کنید. و فرایند جذب سرمایه راه‌اندازی را تقویت کنید.

 

برای بهره‌مندی از این مزایا، دوره آنلاین کارآفرینی سازمانی را در نظر بگیرید. چه یک بنیانگذار، یک واسطه یا سرمایه‌گذار باشید، این دوره می‌تواند به شما کمک کند تا با اکوسیستم نوکسب‌وکار از طریق نمونه‌های واقعی و مبتنی بر موردکاوی با متخصصان پیشرو آشنا شوید.

امتیاز به این مطلب

5/5 - (3 امتیاز)

مطالب بیشتر

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سند چشم‌انداز همکاری
شما هم می‌توانید رهبر تغییر باشیداطلاعات بیشتر
+