1. خانه
  2. مقالات
  3. رهبری
  4. چگونه عملکرد کسب‌وکارتان را اندازه‌گیری کنید

چگونه عملکرد کسب‌وکارتان را اندازه‌گیری کنید

سنجش عملکرد

چگونه عملکرد کسب‌وکارتان را اندازه‌گیری کنید

5/5 - (7 امتیاز)

با سنجش عملکرد می‌توانید میزان اجرای استراتژی کسب‌وکارتان را اندازه‌گیری کنید

سنجش عملکرد کسب‌وکارتان برای موفقیت بلندمدت آن ضروری‌ست. با ارزیابی عملکرد آن، می‌توانید تصمیمات آگاهانه بگیرید. راه‌هایی برای بهبود پیدا و مسئولیت‌پذیری را در محل کار ایجاد کنید.

 

با وجود این مزایا، بسیاری از کسب‌وکارها برای استفاده از حجم عظیمی از داده‌هایی که به آنها دسترسی دارند، تلاش می‌کنند. بر اساس گزارشی که توسط شرکت ذخیره‌سازی داده سیگیت انجام شده‌ست، کسب‌وکارها فقط بر اساس ۳۲ درصد از داده‌های در دسترس خودشان عمل می‌کنند و ۶۸ درصد باقی‌مانده بدون منابع داده‌ای هستند.

 

اگر می‌خواهید به شرکت‌تان در دستیابی به اهداف استراتژیک‌ش کمک کنید، این یادداشت را به این دلیل بخوانید که سنجش عملکرد کسب‌وکار و نحوه اجرای آن ضروری‌ست.

چرا سنجش عملکرد کسب‌وکارتان مهم‌ست؟

سنجش عملکرد کسب‌وکار برای اطمینان از تدوین و اجرای استراتژی موثر حیاتی‌ست. هم‌چنین می‌تواند به شناسایی موانع و شکست‌هایی کمک کند که بر موفقیت شرکت‌تان تأثیر می‌گذارد. مانند مدیریت ریسک.

 

با توجه به دوره جعبه‌ابزار اجرای استراتژی، اندازه‌گیری عملکرد شامل روال‌ها و رویه‌های رسمی و مبتنی بر اطلاعات ست که مدیران برای حفظ یا تغییر الگوها در فعالیت‌های سازمانی استفاده می‌کنند.

 

مشارکت در سنجش عملکرد به شما و رهبران شرکت، سرمایه‌گذاران و کارمندان کمک می‌کند تا درک کنید که نقش‌ها و مسئولیت‌های شما چگونه با استراتژی کسب‌وکارتان مرتبط‌ست. ایجاد فرهنگ مسئولیت‌پذیری و تعهد برای دستیابی به مقاصد و اهداف شرکت.

نحوه سنجش عملکرد کسب‌وکار

موفقیت درازمدت کسب‌وکار فقط ناشی از اجرای موثر استراتژی نیست. هم‌چنین یک رویکرد کل‌نگر برای نظارت، اندازه‌گیری و ارزیابی عملکرد متکی‌ست. این شامل ایجاد معیارهای عینی و ذهنی‌ست که اغلب به آنها شاخص‌های کلیدی عملکرد [KPI] گفته می‌شود.

 

در حالی‌که معیارهای عینی – مانند درآمد و حاشیه سود – برای ارزیابی عملکرد بسیار مهم هستند، معیارهای ذهنی اغلب نادیده گرفته می‌شوند.

 

اگر معیاری عینی‌ست، می‌توانید به طور مستقل آن را تأیید کنید. من و شما می‌توانیم به مجموعه داده‌های یکسانی نگاه کنیم و نتیجه‌گیری یکسانی داشته باشیم. در مقابل، یک معیار ذهنی مستلزم قضاوت است.

 

به عنوان مثال، اندازه‌گیری مشارکت کارکنان می‌تواند به اندازه‌گیری میزان حمایت داخلی از استراتژی کسب‌وکارتان کمک کند. مشارکت بالای کارمندان نیز می‌تواند تاثیر زیادی بر سود شرکت شما داشته باشد و سودآوری را تا ۲۳ درصد افزایش دهد.

 

در جعبه‌ابزار اجرای استراتژی گفته می‌شود که این اقدامات تنها زمانی به خوبی کار می‌کنند که اعتماد بالایی بین کارمندان، مدیران و رهبران وجود داشته باشد. کارمندان باید اطمینان داشته باشند که اقدامات ذهنی به طور منصفانه اعمال می‌شود.

 

با استفاده از سیستم‌های کنترل تشخیصی – سیستم‌های اطلاعاتی که مدیران برای نظارت بر نتایج سازمانی و اصلاح عملکرد منفی استفاده می‌کنند – می‌توانید هنگام سنجش موفقیت از ثبات و استانداردسازی اطمینان حاصل کنید.

 

نمونه‌هایی از سیستم‌های کنترل تشخیصی عبارتند از:

 

  • کارت امتیازی عملکرد؛
  • سیستم‌های نظارت بر پروژه؛
  • سیستم‌های منابع انسانی؛
  • سیستم‌های استاندارد حسابداری بهای تمام‌شده

 

قبل از پیاده‌سازی چنین سیستم‌هایی و سنجش عملکرد کسب‌وکارتان، در اینجا سه عامل را در نظر بگیرید.

سه ملاحظه هنگام سنجش عملکرد کسب‌وکار

۱. اهداف مالی

سنجش عملکرد کسب‌وکار با اهداف مالی شروع می‌شود. این تا حد زیادی به این دلیل‌ست که ارزش مالی شرکت شما اولین شاخص موفقیت یا شکست آن‌ست. اهداف مالی هم‌چنین به شما کمک می‌کند تا اطمینان حاصل کنید که سیستم‌های کنترل تشخیصی شما به طور موثر سودآوری را نظارت می‌کنند و بینشی درباره نحوه رفع مشکلات و مسائل ارائه می‌دهند.

 

برای تعیین اهداف مالی، می‌توانید از یک طرح سودآوری – خلاصه‌ای از جریان‌های درآمدی پیش‌بینی‌شده و خروجی هزینه‌های یک دوره حسابداری خاص – که در قالب صورت سود و زیان ارائه می‌شود، استفاده کنید. طرح‌های سودآوری چندین هدف را دنبال می‌کنند. مهم‌ترین آنها ایجاد سیستم‌های کنترلی‌ست که مسئولیت را بر عهده مدیریت می‌گذارد.

 

در جعبه‌ابزار اجرا یاد می‌گیرید که مدیران به فردی برای دستیابی به اهداف مشخص درآمد و هزینه و سودآوری کلی کسب‌وکار مسئولیت بدهند.

 

برای تأیید اینکه طرح سودآوری، شما و دیگران را در قبال سلامت مالی شرکت‌تان مسئول می‌داند، پیشنهاد می‌کند موارد زیر را بپرسید:

 

  • آیا کسب‌وکار سود کافی برای پوشش هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری مجدد در تلاش‌های آینده ایجاد می‌کند؟
  • آیا کسب‌وکار به اندازه‌ای پول نقد تولید می‌کند که بتواند در طول سال پول نقد کافی داشته باشد؟
  • آیا کسب‌وکار بازده مالی کافی برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کند؟

 

هنگامی‌که مدیران فرایند برنامه‌ریزی سودآوری را تکمیل کردند، افراد در سرتاسر شرکت در مورد جهت‌گیری کسب‌وکار و مفروضاتی توافق خواهند داشت که زیربنای پیش‌بینی‌ها هستند. سنجش

۲. اهداف غیر مالی

در حالی‌که معیارهای مالی برای ارزیابی سودآوری کوتاه‌مدت حیاتی هستند، اهداف غیر مالی می‌توانند بر موفقیت بلندمدت کسب‌وکارتان تأثیر بگذارند.

 

اهدافی مانند بهبود رضایت مشتری، افزایش مشارکت کارکنان و تقویت شیوه‌های اخلاقی همگی می‌توانند عملکرد کسب‌وکار را حتی از نظر مالی افزایش دهند.

 

در جعبه‌ابزار اجرا گفته می‌شود که شرکتی که فقط بر اهداف مالی متمرکزست، به ندرت به آن اهداف برای مدت طولانی دست می‌یابد. این همه اهداف دیگر هستند که به اهداف مالی وارد می‌شوند. سنجش

 

در این دوره، گفته می‌شود که به طور مداوم اهداف استراتژیک شرکت‌‌تان را به کارکنان منتقل کنید. و از یک سیستم انگیزشی برای پاداش‌دهی به کسانی استفاده کنید که برای حمایت از اهداف غیرمالی کار می‌کنند. سنجش

 

به‌عنوان مثال، شرکتی که ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی‌ست، مهم‌ترین ویژگی‌ش کیفیت‌ست. در حالی که آنها بر اهداف مالی متمرکز هستند، اهداف کیفی آنها – که شامل تولید، نظارت، بازاریابی و پزشکی می‌شود – کمک می‌کند. آنها باید مطمئن شوند که محصولات باکیفیتی در پایان روز داشته باشند. و آنها هرگز هدف باکیفیت بودن را فدای یک هدف مالی نخواهند کرد. سنجش

۳. دارایی‌های نامشهود

اهداف شما تنها چیزی نیست که می‌توانید برای سنجش عملکرد شرکت‌تان از آن استفاده کنید. دارایی‌های نامشهود – دارایی‌های غیر فیزیکی که کسب‌وکارتان به طور قابل توجهی ارزشمندست – نیز می‌تواند کمک کند. سنجش

 

نمونه‌هایی از دارایی‌های نامشهود عبارتند از:

 

  • قابلیت‌های پژوهشی؛
  • وفاداری به برند؛
  • ارتباط با مشتری.

 

در این دوره گفته می‌شود که اینها یکی از ارزشمندترین دارایی‌ها در بسیاری از کسب‌وکارهای امروزی هستند. اما آنها را در هیچ کجای صورت سود و زیان یا ترازنامه نخواهید یافت. سنجش

 

از آنجایی‌که نمی‌توانید با استفاده از سیستم‌های حسابداری سنتی بر این دارایی‌ها نظارت کنید، می‌توانید در عوض از یک کارت امتیازی متوازن استفاده کنید. ابزاری که برای کمک به ردیابی و اندازه‌گیری متغیرهای غیر مالی طراحی شده‌ست. سنجش

 

در این دوره گفته می‌شود که کارت امتیازی متوازن دیدگاه مالی سنتی را با دیدگاه‌های اضافی که بر مشتریان، فرایندهای کسب‌وکار داخلی، و یادگیری متمرکزست، ترکیب می‌کند. این دیدگاه‌های اضافی به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا تمام فعالیت‌های ضروری برای ایجاد ارزش را اندازه‌گیری کنند. سنجش

 

به عنوان مثال، اگر استراتژی کسب‌وکارتان بر بهبود یک دارایی نامشهود مانند وفاداری به برند متمرکزست، می‌توانید از یک کارت امتیازی متوازن برای پیگیری رضایت مشتری از طریق نظرسنجی‌ها و بررسی‌ها استفاده کنید. سنجش

 

به این ترتیب، کارت امتیازی متوازن دید جامعی از عملکرد کسب‌وکار ارائه می‌دهد. و به شما کمک می‌کند تا تصمیمات آگاهانه‌ای برای محافظت و افزایش ارزش دارایی‌های نامشهود بگیرید. سنجش

سنجش عملکرد کسب‌وکارتان را شروع کنید

سنجش عملکرد کسب‌وکار نباید دشوار باشد. با پیاده‌سازی معیارها و سیستم‌های کنترل مناسب، می‌توانید به طور یکپارچه پیشرفت ابتکارات راهبردی را دنبال کنید.

 

با ثبت‌نام در دوره جامع جعبه‌ابزار اجرای استراتژی، می‌توانید در یک تجربه یادگیری پویا نمونه‌هایی از دنیای واقعی را ببینید. این موردکاوی‌ها از کسب‌وکارهایی‌ست که از استراتژی‌های سنجش عملکرد برای تضمین موفقیت بلندمدت استفاده کرده‌اند. سنجش

 

دوره برنامه رشد فردی

امتیاز به این مطلب

5/5 - (7 امتیاز)

مطالب بیشتر

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سنجش عملکرد
شما هم می‌توانید رهبر تغییر باشیداطلاعات بیشتر
+